Sportberichten


Plaatsing  
 
06-12-2015  

Feyenoord slaande naar winst op Heracles

 

ALMELO – De wedstrijd in de Rotterdamse Kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo was er een die op het scherpst van de snede werd gestreden met de nodige gezichtsblessures aan Heracles-zijde. Vooral spits Kramer toonde zich een Rotterdams straatschoffie dat meer met de ellenbogen voetbalde om de Heracles-defensie te ontregelen dan dat hij met de voeten voetbalde. Hij was de aanleiding dat Zomer even zijn zelfbeheersing verloor en rood kreeg van scheidsrechter Nijhuis omdat Daarlervener de Rotterdammer bij het shirt greep om hem tot de orde te roepen.
Heracles-aanvoerder Fledderus was daarvoor ook al getroffen door een elleboogstoot in de maag waarvoor Gustafson niet werd bestraft en ook het gezicht van Tannane kwam zichtbaar gehavend uit de strijd.

Voetballend waren de Almeloërs geenszins de mindere van de Rotterdammers maar na een half uurtje draaide een gelukschot van Elia van grote afstand via de tweede paal binnen omdat Fledderus meer te stellen had met zijn directe tegenstander dan dat hij zijn aandacht op de naderende bal kon richten. Bel Hassani had de gelijkmaker op zijn schoen maar doelman Vermeer deed waarvoor hij overkwam van Ajax door redding te brengen. Aan Almelose zijde voorkwam doelman Castro dat de Rotterdammers nog voor rust konden uitlopen via Gustafson.

In de tweede helft begon Heracles uitstekend maar Te Wierik en Tannane zochten het Rotterdamse doel een fractie te hoog. Met nog een kwartier voor de boeg vergat Tannane vanuit vrije positie, op aangeven van Bruns, de gelijkmaker in het doel te schieten. Daarmee nogmaals aangevend dat Heracles nog niet over het ‘killersinstinct’ beschikt om aan de top te kunnen blijven meedraaien. Toen even later zich het incident tussen Zomer en de zuigende Kramer voordeed en Zomer de kleedkamer mocht opzoeken, was de weg vrij voor de Rotterdammers om via een koppende Kuyt en schietende Kramer ruimer afstand te nemen.

Trainer Stegeman baalde flink van de gemiste kansen en gaf dat als oorzaak waarom de kans op meer succes niet kon worden verzilverd. Over de agressieve acties van de Rotterdammers gaf hij geen commentaar. Dat deden aan Feyenoordkant Kramer en Gustafson na afloop ook niet. Zij mochten van de clubadvocaat niet voor de camera verschijnen.    

Zondag 13 december wacht Heracles de zware thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Feyenoord – Heracles 3-0
(1-0)
1-0 Elia (31), 2-0 Kuijt (83), 3-0 Kramer (89)

Fotoreportage: Harry Broeze 


Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Vejinovic, Van Beek, Kramer (allen Feyenoord) en Te Wierik, Zomer,
Rood: Zomer (82)

OPSTELLINGEN
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin (Van der Heijden/72), Kongolo; Gustafson, Vejinovic (Vilhena/65), El Ahmadi; Kuijt, Kramer, Elia.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Tannane (Gladon/89), Weghorst (Vujicevic/85), Gosens (Darri/78).

Fotoreportage (19 foto's)...

 
11-12-2015  

Rabobank stopt sponsoring hippische sport

 

ERMELO/UTRECHT – Hoofdsponsor Rabobank stopt vanaf 1 januari 2017 met sponsoring van de paardensportbond KNHS. Het aflopende contract wordt niet verlengd. In het Olympische jaar 2016 kan de KNHS nog volledig rekenen op de steun van Rabobank.

“Rabobank is sinds de fusie tot KNHS in 2002 hoofdsponsor,” zegt KNHS-directeur John Bierling. “Mede dankzij het partnership met de Rabobank heeft de paardensport zich verder kunnen ontwikkelen de afgelopen jaren en heeft de Nederlandse top zich blijvend aan de internationale top gevestigd. 2014 en 2015 waren voor de paardensport zelfs de succesvolste seizoenen aller tijden. Het Rabo Talentenplan zorgt voor doorgroei van talenten naar de senioren. Meer dan de helft van de ruiters uit de medaille-winnende teams in de Olympische disciplines op het WK en EK senioren in 2014 en 2015 komt voort uit het Rabo Talentenplan. Dat is ongekend en daar zijn we trots op. De paardensport is anno 2015 uitgegroeid tot een medaillefavoriet van de Spelen in Rio. Maar misschien nog belangrijker: samen met Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken.”

De KNHS ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben samen met Rabobank nog een prachtig Olympisch jaar in het vooruitzicht. Met nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we onze huidige sportieve successen continueren en verder uitbouwen,” zegt John Bierling. “De paardensport is een florerende sport. Met een omzet van 1,5 miljard euro per jaar is de paardensector na voetbal de sport met de grootste economische waarde.  De maatschappelijke betekenis van de sport neemt toe en de KNHS wil het clubhuis zijn voor alle paardenliefhebbers. We staan echt in verbinding met ruiters, verenigingen, manegehouders en fans in Nederland.” De bijdrage van de Rabobank is, hoe gewaardeerd ook, slechts een fractie van de totale financiering van de KNHS. “Het topsportbeleid blijft ongewijzigd en we hebben er alle vertrouwen in dat we nieuwe partners aan onze sport gaan verbinden. Paardensport is immers de mooiste sport van Nederland. Samen met 1 miljoen paardenliefhebbers delen we onze passie. En dat gunnen we iedereen.”

De Rabobank zal in overleg met de KNHS zoeken naar oplossingen voor de continuïteit van het KNHS Talentenplan na 2016.

 
13-12-2015  

Vitesse snoept puntje bij Heracles Almelo


Leerdam (Vitesse) had het moeilijk tegen Tannane.
 

ALMELO – Vitesse heeft in Almelo een 1-1 gelijkspel bevochten tegen naaste concurrent Heracles Almelo. De wedstrijd werd niet hetzelfde spektakelstuk als de strijd om de KNVB-beker maar het koste de Arnhemmers toch vier gele kaarten. Aan Almelose zijde liep Weghorst geel op.
Heracles opende al meteen met een kansje via Gosens die Tannane op maat bediende maar de rechterspits die Leerdam een slechte middag bezorgde schoot nipt naast. Nog geen paar minuten later deed Fledderus dat eveneens via een vrije trap en dik tien minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Liesveld kopte Te Wierik naast uit een vrije trap van Fledderus.
De Arnhemmers hadden duidelijk moeite met de druk die de Heraclieden zette waardoor het toch enigszins behoudend speelde.   Na een kwartiertje volleerde Tannane op aangeven van Bruns op het Arnhemse doel maar doelman Room wist nog net de bal te raken en had de mazzel dat de paal ook nog hielp.
Vitesse kwam feitelijk niet in haar normale doen en dat leverde na een half uurtje twee gele kaarten op voor Diks en Oliinyk. Even daarvoor had Weghorst ook een gele prent te pakken door een lichte overtreding toen hij verdedigend assisteerde.
Solanke zocht het Almelose doel vanaf afstand veel te hoog, Diks kopte nog in de handen van Castro, Yeini haalde Tannane neer en sprokkelde het derde  Arnhemse geel en Tannane schoot nog een keer over het doel van Room en daarmee zijn alle wapenfeiten voor de rust wel verteld.

Na rust kwam er meer spanning in de wedstrijd omdat ook Vitesse wat meer voorwaarts probeerde te voetballen en Heracles ook in de omzetting gevaarlijk bleef. Bruns wist Tannane te bereiken maar diens voorzet was net onbereikbaar voor Gosens. Aan de andere kant schoot Leerdam naast het doel van Castro en collega Room wist het Arnhemse doel te vrijwaren  van een schot van Bel Hassani nadat Bruns en Weghorst het voorbereidende werk hadden verricht. 
Even later werkte Leerdam de bal slecht weg en leed Makamba daarop balverlies waardoor Tannane van afstand in de hoek mikte en Room geen kans liet (1-0).
De Arnhemmers werden daarop fanatieker terwijl bij Heracles juist de foutjes er in slopen door lichtvaardig verdedigen van Vujicevic en Bruns. Het was de laatste die de fatale fout maakte waardoor Rashica een kwartier voor tijd alsnog de gelijkmaker kon laten aantekenen (1-1). Qazaishvilli het net daarvoor oog in oog met Castro die kans al laten liggen. Invaller Baker kreeg nog geel na een ongeoorloofde tackle op Gosens en commentaar op de leiding, maar beide teams wisten niet meer te scoren hoewel Te Wierik kort voor tijd daar nog het dichtst bij was.

Trainer John Stegeman kon wel leven met de uitslag: ‘We hebben bij vlagen goed gevoetbald maar waren wat onnauwkeurig in de passing. Het was wrang dat we vanuit de omschakeling de goal tegen krijgen (balverlies Bruns – red.) maar dat is ook de kwaliteit van Vitesse.’
Ook trainer Peter Bosz nam genoegen met het puntje: "Ik heb een uur lang een slecht Vitesse gezien. We kwamen niet onder de druk van Heracles uit. Nadat we op achterstand kwamen, toonden we wel agressie en speelden we beter. We maakten gelijk en met die uitslag kan ik wel leven.''

Heracles – Vitesse 1-1 (0-0)
1-0 Tannane (64), 1-1 Rashica (74)

Commentaren:
klik hier

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Liesveld

Geel: Weghorst (H), Diks, Oliinyk, Yeini, Baker (allen Vitesse)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Vujicevic, Fledderus; Bruns (Van Ooijen/79), Pelupessy, Bel Hassani; Tannane, Weghorst (Gladon/81), Gosens (Darri/87).
Vitesse: Room; Diks, Van der Werff, Kruiswijk, Leerdam; Yeini( (Baker/70), Qazaishvilli, Nakamba; Rashica, Solanke (Brown/71), Oliinyk (Dauda/87).

Fotoreportage (18 foto's)...

 
14-12-2015  

Eurosped TVT komt op stoom

 

ALMELO – De start van de competitie was een moeizame voor de volleybalster van Eurosped TVT. Coach Jan Berendsen moest diverse nieuwe speelsters inpassen maar hij krijgt de zaken toch weer op de rit. In een week tijd wisten de meiden van Berendsen drie overwinningen te behalen. Zondag was Taurus Houten met 3-o in sets het haasje in de Almelose topsporthal IISPA en vorige week werd ook al van Peelpush gewonnen.
Tussendoor won Eurosped TVT in de Europese Challenge Cup ook nog eens van het Finse Wovo Rovaniemi waardoor het op 17 december in de uitwedstrijd aan twee set-zeges genoeg heeft om de volgende ronde te bereiken.
 

 
15-12-2015  

Licentiecommissie KNVB mild voor FC Twente

 

ZEIST – De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente een boete opgelegd van ruim 45.000 euro wegens het onder de pet houden van geheime afspraken over transferrechten met investeerder Doyen. Ook mogen de Enschedeërs van de KNVB gedurende drie jaar niet uitkomen in internationale bekercompetities en moet de club alle medewerking verlenen een een extern onderzoek naar de overeenkomst met Doyen.
Met de voorlopige straf is de licentiecommissie van de nationale voetbalbond mild voor de Tukkers, zo reageert men in kringen van de voormalige semi-profclubs AGOVV, FC Haarlem en Veendam die wel hun licentie kwijt raakten omdat men de financiën niet op orde kreeg.
Of die mildheid te maken heeft met het voornemen van de gemeente Enschede om een borg te verlenen voor een banklening van 32 miljoen euro is daarbij een schot voor open doel. De gemeente investeerde eerder in een lening van 17 miljoen euro voor de verbouw van het stadion van de club en krijgt dat geld dan terug. Ook andere schuldeisers deden water bij de wijn en nemen genoegen met een afkoopsom indien FC Twente de banklening met borg van de gemeente kan aangaan. De gemeenteraad van Enschede moet daar nog een besluit over nemen. De package deal is is noodzakelijk om de club weer een positief vermogen te geven.

Charmeoffensief

FC Twente lanceerde deze week een charmeoffensief van 20 pagina’s in de Twentse weekbladen van de Persdienst waarin de lofzang over 50 jaar FC Twente wordt beschreven. Ook in het Almelo’s Weekblad en dat is opmerkelijk omdat Heracles Almelo in die stad toch de grote concurrent is op Twents niveau. De sponsoren van FC Twente laten de club dus nog niet zakken. Dat doet evenmin de Vriendenkring van FC Twente die aankondigde de opgelegde boete van dik 45.000 euro door de licentiecommissie te zullen betalen.

New York Times
De perikelen van FC Twente hebben inmiddels ook de internationale pers bereikt. Zo schrijft de New York Times over de club die met investeerder Doyen schijnbaar een illegaal contract afsloot. De onthulling daarvan werd geopenbaard op de website Football Leaks. Doyen heeft met meerdere clubs in Europa afspraken en dat doet alle bellen rinkelen op de burelen van de FIFA.
FC Twente is dus nog lang niet uit de problemen. Zowel de openbaar aanklager van de KNVB kan nog nadere straffen opleggen en de FIFA kan bijvoorbeeld nog een transferverbod opleggen.

 
16-12-2015  

Heracles sterk maar PSV bekert verder

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft het tegen tien man van PSV niet kunnen redden en verloor in blessuretijd met 2-3 door een fraaie krul van Locadia die eerder in de wedstrijd ook al de gelijkmaker  (1-1) op zijn schoen had.

Heracles begon gedegen aan de wedstrijd en gaven de Eindhovenaren in feite geen kans op een doorbraak. Pas in de 17e minuut kwam een eerste doelpoging in de wedstrijd nadat Tannane diep gaf op Bruns die een voorzet op maat in huis had op Bel Hassani die vol uithaalde en PSV-doelman Remko Pasveer volkomen kansloos liet. Ook daarna was Heracles dreigend via Tannane maar Pasveer wist nog net een inzet in tweede instantie te pakken te krijgen.
Het doelpunt viel echter aan de andere kant door een dom duwtje van Droste in de rug van Locadia net buiten de zestien. Locadia nam zelf de vrije trap en krulde de bal, onhoudbaar voor doelman Castro, over de muur in het Almelose doel (1-1). Nog geen twee minuten later was Heracles opnieuw dicht bij een voorsprong maar Pasveer was Tannane net te vlug af zodat de rust aanbrak met een gelijke stand.

Vlak na rust dan het drama voor oud- Heraclied Pasveer. Tannane werd diep gestuurd en via het hoofd van een PSV-verdediger werd de bal voor hem bereikbaar. Zij het dat PSV’er Pasveer opnieuw attent was en Tannane de voet dwars zette. Scheidsrechter Kuipers zag er een overtreding in, stuurde Pasveer met rood van het veld waarna Tannane vanaf de stip invaller-doelman Zoet het nakijken kon geven (2-1). De met rood vertrokken Pasveer had toen al het stadion verlaten en was diep teleurgesteld op weg naar huis en dat zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.
Trainer Phillip Cocu bracht Arias in voor de geblesseerde Bruma en PSV ging met 10 man beter voetballen vooral vanuit de omschakeling. Heracles deed het tegenovergestelde en ging ondanks een man meer situatie meer lopen met de bal waardoor de slordigheden toenamen. Tegen de zeventigste minuut kwamen de Eindhovenaren toch nog onverwacht langszij. Topscorer De Jong steggelde wat met doelman Castro die daardoor niet geheel bij de les was en zich verkeek op een voorzet van Maher en daarbij de bal in eigen doel werkte (2-2).
PSV rook bloed en ging feller spelen. De Jong kreeg daarbij geel na vol doorhalen op Te Wierik. Heracles kreeg echter de meeste kansen via een afstandsschot van Pelupessy en ook Tannane verraste bijna doelman Zoet. De goal viel echter in de eerste minuut van de blessuretijd aan de andere kant toen De Jong de bal kaatste op Locadia die met een diagonaal schot doelman Castro geen schijn van kans gaf (2-3). Even daarvoor had Castro nog wel een redding in huis op een kopbal van De Jong.
Heracles probeerde nog wel wat maar was feitelijk leeg gespeeld en dus bekert PSV verder.

Trainer Phillip Cocu vond het een echte bekerwedstrijd. ‘Heracles begon echt goed, pakte telkens de tweede bal en won ook de duels. De voorsprong was dik verdiend. Pas daarna konden we meer rust in ons spel brengen en een doelpuntje pakken via de vrije trap. Na de rust begonnen we met de intentie om vol gas te geven en voor je het weet sta je dan door die penalty opnieuw achter. Dan moet je nog een tandje bijzetten en dat deden we aardig.
Trainer John Stegeman was het deels met de mening van Cocu eens. ‘Wij hebben de kans op winst laten lopen en in de eerste helft geen kans weggegeven. Dan krijg je direct na rust een droomscenario door die penalty maar zoals vaker werden we slordiger terwijl we tegen 10 man speelden. Daar moeten we maar eens goed op oefenen. En dan drukt Castro er onverwacht een in eigen doel.  Toch waren we daardoor niet kansloos maar enkelen zaten er doorheen en bij PSV ging de omschakeling steeds beter lopen. De routine gaat dan ook meetellen. PSV door in de beker en in de Champions League en wij gewoon tegen FC Groningen’, aldus Stegeman.

Heracles – PSV, achtste finale beker: 2-3
(1-1)
17. Bel Hassani 1-0, 36. Locadia 1-1, 50. Tannane 2-1 (penalty), 69. Castro (e.d.) 2-2, 90+. Locadia 2-3.

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Kuipers

Geel: Tannane, Weghorst, Droste (Heracles)// Arias, De Jong, Brenet (PSV).
Rood: Pasveer (PSV)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer (37. Vujicevic), Fledderus, Bruns (69. Van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani, Tannane, Weghorst, Gosens.
PSV: Pasveer, Isimat-Mirin, Moreno, Bruma (52. Arias), Schaars (85. Jozefzoon), De Jong, Maher, Guardado, Locadia, Brenet, Bergwijn (47. Zoet).

Fotoreportage (20 foto's)...

 
17-12-2015  

KPN Marathon Cup op IJsbaan Twente


Marleen Molenaar voert het peloton aan
 

ENSCHEDE - Thuiswedstrijden zijn zeldzaam voor Anneke Peters en Marleen Molenaar. De twee marathonschaatssters zijn daarvoor aangewezen op de races op het ijs van Enschede. Zondag 20 december is het zover. Dan komt het peloton voor de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup naar de baan in Enschede.

Voor Marleen Molenaar is dat met recht een thuiswedstrijd. IJsbaan Twente ligt zo ongeveer in haar achtertuin. Als de rijdster uit team Lasaulec zondag naar de baan gaat, doet ze dat zelfs op de fiets. “Maximaal tien minuten rijden”, zegt de 28-jarige marathonschaatsster lachend. Ze is dan ook vaak op het ijs te vinden. “Eigenlijk altijd sinds de baan geopend is. Voorheen trainden we vaak in Deventer, maar dit is ideaal. Een topbaan bovendien.”
Voor Anneke Peters is het allemaal net ietsje verder weg. Peters (25) woont in Hengelo, maar naar de maatstaven van de marathonschaatsers is eigenlijk ook dat ‘om de hoek’. Vorig seizoen reed ze nog zij aan zij met Molenaar voor team Koga, nu heeft ze eigenlijk allemaal nieuwe ploeggenoten in haar team. En niet de minsten. Daniëlle Lissenberg, Carla Ketellapper-Zielman en Yvonne Spigt veroverden allemaal al één of meerdere nationale titels op het hoogste niveau. Lissenberg is zelfs de meest succesvolle marathonschaatsster aller tijden. “Een topteam met meiden waar ik veel van kan leren”, stelt Peters.
Zowel Molenaar als Peters kijkt uit naar de wedstrijd in Enschede. “Het is zeker een speciale race”, vindt Molenaar, die nu al weet dat ze voldoende fans langs het ijs zal hebben. “De mensen hier bij IJsclub Haaksbergen leven echt mee en er zullen er veel langs de kant staan. Daar gaan we toch nog even extra onze best voor doen.”
Anneke Peters heeft nog een ander probleempje. Zij moet in Enschede eerst maar eens proberen overeind te blijven. Dat lukte de laatste keren maar matig. Steeds was er voor haar een voortijdig einde aan de wedstrijd op het voor haar toch zo vertrouwde ijs. “Eigenlijk ben ik tot nu toe elke wedstrijd in Enschede nog onderuit gegaan, gewoon van de zenuwen. Dus eerst maar eens blijven staan.”
De twee houden zich staande in een peloton waarvan het niveau elk jaar hoger is. Want er rijden inmiddels behoorlijk wat toppers mee in die grote groep. Wat te denken van Carien Kleibeuker? Winnares van Olympisch brons op de vijf kilometer en sinds vorige week ook houdster van het werelduurrecord. Of haar ploeggenotes Heather Richardson en Irene Schouten? De laatste is niet zomaar wereldkampioene mass-start, terwijl Richardson niet alleen sinds deze zomer ‘mevrouw Bergsma’ is, maar onlangs ook nog eens het wereldrecord pakte op de 1500 meter. En ze komen allemaal naar Breda.
Dat geldt ook voor Janneke Ensing, de sterke leidster in het klassement. En voor de rappe Italiaanse Francesca Lollobrigida, of de talenten Lisa van der Geest en Iris van der Stelt. De ervaren Elma de Vries is ook altijd iemand om rekening mee te houden.

De wedstrijden van de mannen zijn de laatste jaren een garantie voor spektakel. Elk seizoen gaat het nog harder en de snelheden zijn inmiddels soms absurd. “Soms is het niet leuk meer”, bekent Bob de Vries. Zelfs de man die onlangs in Salt Lake City nog de derde tijd ooit gereden op de tien kilometer realiseerde, heeft soms moeite het allemaal bij te houden. “Je hebt nooit meer een momentje rust in het peloton. Het is springen, springen, springen. En je moet mee, een keuze is er niet.”
Zo herbergt het peloton vele toppers. Allemaal mannen die in een hels tempo de 125 ronden afwerken. Zoals Gary Hekman, tweevoudig winnaar al dit seizoen. Een beul van een vent met bovenbenen waarin er van de meeste mensen gewoon twee passen. Jorrit Bergsma natuurlijk, de regerend Olympisch kampioen op de tien kilometer en misschien zelfs de beste marathonschaatser op aarde.
Smaakmaker Frank Vreugdenhil, en de rappe Italiaan Fabio Francolini, niet voor niets bijgenaamd ‘la Ferrari’. Klassementsleider Ingmar Berga, de sterke Simon Schouten, avonturier Jouke Hoogeveen, de jonge Robert Post. En natuurlijk Evert Hoolwerf, het talent dat onder de vleugels van Anema tot bloei. En ze zorgen allemaal voor het spektakel dat de marathonrijders bieden. Vijftig kilometer lang actie met demarrages, achtervolgingen, valpartijen en ploegenspel.
Mis het spektakel van de schaatsers met de lange adem niet. Kom zondag 20 december naar IJsbaan Twente in Enschede voor 125 ronden lang actie. Om 18.00 uur start de eerste marathon. De Beloften rijden dan 100 ronden. Om 19.30 volgen de Dames met een race over 70 ronden. Om 20.30 uur is het tijd voor de hoofdschotel, de heren Topdivisie, die 125 ronden rijden.

Volgende wedstrijden KPN Marathon Cup:
6 januari:        KPN Marathon Cup 12 Assen
9 januari:        KPN marathon Cup 13 Eindhoven
10 januari:      KPN Marathon Cup 14 Tilburg
 

 
17-12-2015  

Eurosped TVT in 8e finale Challenge Cup

 

ROVANIEMI – In het Finse Lapland dicht tegen de poolcirkel, plaatste  het Almelose Eurosped TVT zich vanavond voor de achtste finales om de Europese Volley Challenge Cup. Het plaatselijke WoVo Rovaniemi werd in vijf sets verslagen (25-12, 26-28, 16-25, 25-20 en 8-15) na de 3-0 thuisoverwinning in de topsporthal IISPA van vorige week.
De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen hadden aan twee sets genoeg maar het werden er drie. Vooral de eerste set leek een breekpunt want de 'rookies' van WoVo begonnen overdonderend en pakte een ruime setwinst (25-12). In de tweede set kwam Eurosped TVT langzaam op stoom om uiteindelijk na het derde setpoint de eerste setwinst veilig te stellen met 26-28. Het bleek een breekpunt want Wovo kwam in de derde set niet verder dan 16-25 waardoor de Almelose delegatie de achtste finale veilig stelde. WoVo vocht in de vierde set nog wel om de eer en won deze uiteindelijk met 25-20. In de vijfde set was de weerstand echter gebroken. Eurosped TVT haalde de derde setwinst eenvoudig binnen met 8-15. 

Eurosped TVT arriveerde woensdagmiddag in de 'hometown from Santa Claus' waar vooraf werd verkondigd dat men niet aan kerstcadeautjes deed. Wel wordt op vrijdag, de dag van het vertrek, nog een ontmoeting met 'Santa' geregeld.

Achtste finale EU Challenge Cup 2016
In de achtste finale mag Eurosped TVT het opnemen tegen het Russische Zarechie Odintsovo dat de Nederlandse koploper VC Sneek twee keer met ruime cijfers versloeg. Het team uit Moskou was zeven jaar geleden verliezend finalist in de Champions League.
De eerste wedstrijd is medio januari in de IISPA te Almelo waarna een week later de return in Moskou volgt.

 
17-12-2015  

Inschrijving Winterloop Enter geopend

 

ENTER – Eerder dit jaar in januari werd in Enter de ‘Dwars Door De Kerk Loop’ georganiseerd waarbij de baten bestemt waren voor de verbouwing van de Gereformeerde kerk. De eerste winterloop in Enter was toen een groot succes en reden om ook op zaterdag 9 januari a.s. weer een Winterloop in Enter te organiseren.
Deze keer niet door de kerk want de verbouwing is klaar, maar wel een loop in de nabijheid van het dorp op bedrijvenpark de Vonder met afstanden van 5 en 10 km (2 rondjes). Ook de bedrijven in Enter kunnen dan hun krachten meten door een team van vier lopers samen te stellen.
De voorbereidingen zijn ver gevorderd zodat de inschrijving – individueel en teams – is geopend.

Inschrijven kan via:
inschrijven.nl
Meer info:
www.teamfitness.nl/55/winterloop

 
18-12-2015  

Kwame Quansah even terug in Almelo

 

ALMELO – Niemand minder dan ex-Heraclied Kwame Quansah komt zaterdag naar Almelo om het eerste officiële exemplaar van het boek ’10 jaar Eredivisie’ in ontvangst te nemen. Quansah maakte de promotie mee en speelde jaren een belangrijke rol in het elftal van Heracles Almelo. Reden genoeg om de Ghanees het jubileumboek, dat is samengesteld door journalist en schrijver Albert Vondeling i.s.m. de afdeling public relations van de club, als eerste aan te bieden en hem deze eer te gunnen.  Voorzitter Jan Smit zal het boek vooraf aan de wedstrijd Heracles – FC Groningen (20.45 uur) aan Quansah overhandigen en ook exemplaren uitreiken aan Nico-Jan Hoogma en Mark Looms, die beiden eveneens veel verdiensten hebben voor de club.

Het jubileumboek '10 jaar Eredivisie' is te koop in de Fanshop van Heracles Almelo. Kwame Quansah zal tussen 16.00 uur en 18.00 uur exemplaren van het jubileumboek van een handtekening voorzien.

 
18-12-2015  

Enschede redt FC Twente met borg van 32 miljoen

 

ENSCHEDE – Hoe de malaise bij FC Twente heeft kunnen ontstaan, deed er even niet toe in de raadszaal van Enschede. Voorop stond of een gemeentelijke garantiestelling voor een banklening van 32 miljoen euro het voortbestaan van de club kon af zekeren. Een voorwaarde die ook de licentiecommissie van de KNVB al eerder stelde in de strafmaat van de club wegens onduistere transferafspraken met investeerder Doyen Sports.
De gemeenteraad stemde met 28 stemmen voor de garantstelling maar onder voorwaarde dat stadion Grolsch Veste in handen komt van een aparte stichting en de supportersverenigingen meer bestuurlijk betrokken moeten worden met de club.
Door de geborgde lening kan FC Twente een schuld van 17 miljoen euro aflossen aan de gemeente en ook een aantal schuldeisers afkopen, zij het dat deze gezamenlijk wel vijf miljoen euro moeten kwijtschelden. Tot die schuldeisers behoren o.a. de oud- bestuurders Munsterman en Van der Laan die de deal met Doyen Sports afsloten.
Het besluit van de gemeenteraad werd op de tribunes bij Vitesse in Arnhem door supporters met gejuich ontvangen hoewel de stand daar geen aanleiding toegaf. FC Twente verloor de laatste wedstijd van dit jaar kansloos met 5-1 en zal op ht sportieve vlak ook nog orde op zaken moeten stellen. Dit met de wetenschap dat de aanklager van de KNVB en de FIFA de club ook nog straffen kunnen opleggen.

 
19-12-2015  

Heracles pakt volle winst op FC Groningen

 

ALMELO – Hoogstaand kon de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Groningen niet genoemd worden, maar het was wel een wedstrijd die de toeschouwers kon boeien vanwege de spanning tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkelie. Het was invaller Gino Bosz die de Heraclieden in de laatste minuut van de reguliere speeltijd naar een 2-1 overwinning schoot door een fraaie gekrulde vrije trap en dat deed ook Vitesse-trainer en trotse vader Peter Bosz weer eens juichen voor Heracles.

Heracles begon met een op vier plaatsen aangepast team wegens blessures van Zomer en Te Wierik en Gosens en Weghorst kregen een plek op de reservebank. Rond Weghorst in de wandelgangen van Heracles het gerucht dat er serieuze belangstelling is vanuit Engeland. Cardiff City zou een miljoen euro willen neertellen voor de spits. In de eerste helft was er niet veel te beleven. Zowel FC Groningen als Heracles speelden vanuit de dekking waardoor zich weinig spannende momenten voor de goals afspeelden en het aantal onnauwkeurige passes groot was. Tannane lag in de tang van Tamata en Drost hield oud- Heraclied Linssen in bedwang. De weinige kansen die zich voordeden werden meestal om zeep geholpen door slecht gerichte schoten en kopballen van De Leeuw en Gladon.
Het eerste doelpunt was voor FC Groningen doordat Vujicevic vijf minuten voor de rust opzichtig in de fout ging en de bal in de voeten van Linssen deponeerde. Deze liet zich het buitenkansje niet ontgaan en liet met een strak schot doelman Castro kansloos (0-1).
FC Groningen kon niet lang genieten want nog voor de pauze stond de gelijkmaker op het scorebord nadat Tannane niet het duel aanging maar koos voor een strakke voorzet die door Gladon prima in de touwen achter de Groningse doelman Padt werd geschoten (1-1). De kans op een voorsprong voor rust ging echter teniet omdat Gladon het doel op een haar miste.

Na rust bleef Vujicevic in de kleedkamer achter en kreeg Menno Heerkes een kans op het middenveld terwijl Pelupessy de plek van Vujicevic in het hart van de verdediging opvulde. Zowel Heracles als FC Groningen zochten meer de aanval met als inzet de vierde plek op de ranglijst. Dat leverde een aantal hachelijke momenten voor beide doelen. Castro toonde zich attent bij een inzet van Linssen, Gladon en Darri misten het Groningse doel op een haar, doelman Padt kon nog net een vallende bal van Fledderus onschadelijk maken en aan de andere kant schoot Antonio nipt over het doel van Castro.
Even later leek Bruns de Heraclieden op voorsprong te brengen maar zijn inzet uit een voorzet van Tannane ging rakelings langs het doel van een kansloze Padt.
Aan de andere kant faalde de ingevallen Idrissi door van dichtbij diagonaal over het doel van Castro te schieten.
In de slotfase zette Heracles meer druk en dat leverde een aantal corners op rij op maar geen echte scoringskansen opleverden. Wel was Padt nog attent bij een schot van Darri en zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, tot Heracles op het einde van de reguliere speeltijd een vrije trap kreeg op de punt van de zestien en Gino Bosz met een mooie krul zowel de Groninger muur omzeild alsook doelman Padt kansloos liet (2-1).
Aan Groningse zijde werd nog Hoesen ingebracht om voor het doel van Castro nog wat oorlog te maken in de resterende blessuretijd. De opzet van de Groningers leek nog te slagen toen in een scrimmage de bal alsnog over de doellijn werd gefrommeld maar Makkelie en zijn assistent ontging het niet dat een Groninger hinderlijk buitenspel stond op de doellijn.

Trainer Stegeman toonde zich zeer content met de overwinning waardoor de Heraclieden de vierde positie in de ranglijst handhaven. “De opstelling was even een puzzel maar de jongens hebben het goed gedaan tegen deze goede tegenstander. Mooi ook voor Gino en er is met z’n allen geknokt. We hebben Heracles in de eerste competitiehelft op de kaart gezet en willen deze vierde plek zo lang mogelijk vasthouden”, aldus Stegeman.
In het Groninger kamp was de stemming heel wat minder. Zo noemde spits De Leeuw de nederlaag zuur en oud- Heraclied Linssen vond dat Groningen in de tweede helft niet heeft gebracht wat moest om de winterstop met een goed gevoel in te gaan.    

Heracles Almelo - FC Groningen 2-1
(1-1)
0-1 Linssen (39), 1-1 Gladon (41), 2-1 Bosz (90)

Fotoreportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Tannane, Bosz , Fledderus (Heracles) // Hateboer, Reijnen (FC Groningen)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Vujicevic (Heerkes/46), Bosz, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gosens/90); Tannane, Gladon, Darri.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Tamata; Tibbling, Bacuna (Hoesen/90), Rusnák; Antonia (Idrissi/70), De Leeuw, Linssen.

Fotoreportage (32 foto's)...

 
23-12-2015  

Heraclied Germs lid in Orde van Oranje Nassau

 

ALMELO – Decennia heeft Haijo Germs (87) zich ingezet voor Heracles Almelo en nog steeds is de voormalige hoofdsuppoost actief als muntenverkoper voor de supportersvereniging Hart voor Heracles, waarvan hij erelid.  Tijdens de kerstborrel voor de vrijwilligers van de supportersclub was er voor hem een grote verrassing. Burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte – Haijo Germs woont tegenwoordig met zijn Betsy in Heino – kwam het supportershome binnen met in zijn kielzog de gehele familie van Haijo en Betsy om de clubman in hart en nieren het lintje behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau op te spelden namens Koning Willem Alexander. Ruim 50 jaar is Germs al actief geweest in allerlei functies voor de Heraclieden en dus een belangrijk deel van zijn leven uitmaakte. Nog trouw elke thuiswedstrijd aanwezig en ook bij de supportersavonden om samen met Betsy de consumptiemunten te slijten.
Ook de Bvo Heracles bleef niet achter en vice-voorzitter Dinand ter Braak overhandigde Germs een prachtig wapenschild van de club om ook in Heino te laten zien dat Germs een echt zwart-wit hart heeft.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
28-12-2015  

Volleybal Landstede - SL Benfica 0 - 4 .

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (43 foto's)...

 
29-12-2015  

Volleybal Dames Nederland - Belgie 4 - 0 .

Fotoreportage Jan Bril
 

Fotoreportage (65 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina