Sportberichten


Plaatsing  
 
12-09-2020  

Supportersvereniging BiancoNero ter ziele

 

ALMELO – Het zijn rare tijden. Corona heeft zo haar invloed op de samenleving. Zo hief de supportersvereniging Bianco Nero van Heracles Almelo zichzelf op. Door Corona en de sluiting van het supportershome kwam er nauwelijks nog geld binnen. Ook de reserve was niet voldoende om aan betalingsverplichtingen te blijven voldoen en dat was reden voor de leden om de supportersclub op te heffen en de sleutel van het ‘home’ in het stadion weer in te leveren bij de directie van de Almelose eredivisionist.

 
12-09-2020  

Tophengst Eurocommerce Berlin overleden

 

TUBBERGEN – Stal Schröder van de broers Wim, Ben en Gerco Schröder in Tubbergen heeft binnen twee weken afscheid moeten nemen van twee toppaarden uit het verleden. Vorige week overleed Eurocommerce Monaco (29) die bij de stoeterij in Tubbergen genoot van een rustige oude dag en vandaag overleed Eurocommerce Berlin (26), de tophengst die de gebroeders Wim en later Gerco grote successen bracht in de hippische springsport maar ook als dekhengst na de sportieve carrière. De hengst stond ter dekking bij dekstation De Radstake in Heelweg i.s.m. Stoeterij Duyselshof dat verantwoordelijk was voor de wereldwijde inseminatiehandel. Berlin laat in de springsport vele succesvolle nazaten na. Geregistreerde nazaten noteerden in totaal per 2020 al ruim 6,5 miljoen euro aan prijzengeld binnen.

Met Berlin behaalde Gerco voor Nederland o.a. teamgoud tijdens de Wereldruiterspelen in Aken 2006 en teamgoud tijdens het EK in Mannheim in 2007 en meerdere Grote Prijzen in ****sterren wedstrijden. De in 1994 in Keulen geboren hengst Caspar kreeg de naam Berlin toen de voormalige Stal Eurocommerce in Lochem de hengst kocht en eerst Wim en later Gerco er als berijders succesvol mee waren.

 
13-09-2020  

Heracles wint van een onthutsend slecht ADO


Rai Vloet en Sylvester van de Water waren trefzeker voor Heracles
 

ALMELO – In een wedstrijd die pas na de rust kleur kreeg won Heracles vanmiddag in Almelo moeiteloos van ADO Den Haag. Het werd door doelpunten van Rai Vloet en Sylvester van der Water uiteindelijk 2-0 en op die zege kun je alleen afdingen dat de marge te klein was.

De eerste helft was traag en slap, de tweede had meer te bieden en dat was alleen aan de thuisploeg te danken, maar het kwam te lang niet tot doelpunten, mede doordat de Hagenezen herhaaldelijk aan de noodrem moesten trekken. In de tweede helft gebeurde dat weer en omdat Boy Kemper zich er voor de tweede keer deze wedstrijd aan bezondigde, moest hij het veld ruimen.

Het stond toen trouwens al 1-0, want uit een hoekschop van Silvester van der Water kopte nieuwkomer Rai Vloet vijf minuten na de rust onhoudbaar raak uit een corner van Van de Water. Het was een bevrijdende treffer, want dat ADO vanmiddag geen goal zou scoren, stond wel zo ongeveer vast. Het was op deze eerste dag van een rare competitie eerder de vraag met hoeveel nul de zwartwitten zouden winnen.

Het werd dus ‘slechts’ 2-0, want twintig minuten voor tijd tilde de alomtegenwoordige Van der Water de stand naar die hoogte, maar meer kwam er niet op de klos, want ook de ingebrachte spitsen Sinan Bakis voor Adrian Szöke en Luca de la Torre voor Delano Burgzorg misten de precisie. In elk geval dat ook deze nieuwkomers bij Heracles wel hun eerste minuten in een competitiewedstrijd kregen van de vandaag zestig jaar geworden oefenmeester Frank Wormuth. De trainer kreeg dus goede seizoenstart met een mooie overwinning van zijn team cadeau, al zegt de inhoud weinig over de rest van deze jaargang, want daarvoor speelde ADO te beroerd.

Heracles - ADO Den Haag  2-0
(0-0)
Doelpunten: Vloet 1-0 (48), Van der Water 2-0 (70)

Scheidsrechter: Van der Eijk

Geel: Kemper
Rood: Bourard (ADO, 2x geel)     

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Bijleveld (89. Agca), Vloet (84. Cijntje), Van der Water, Szöke (63. Bakis), Burgzorg (63. De la Torre).
ADO Den Haag: Koopmans, v.Ewijk, Bijen,  Pinas, Kemper, Rigo (63. Goossens), De Boer, Bourard (63. Ould-Chikh), Ratiu (56. Catic), Kramer, Arweiler 

Bron: Twentesport.com / WA
FotoLink: Heracles/NesImages.nl Heracles - ADO

 
15-09-2020  

Mateo Les van Dynamo Z naar Heracles

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft met Mateo Les (20) een talentvolle centrale verdediger  aangetrokken voor een periode van drie jaar met nog een jaar optie. De Kroaat van Dynamo Zagreb vertegenwoordigde alle nationale jeugdteams en wil in Almelo een volgende stap zette in zijn carrière. ‘Ik laat Kroatië achter voor een mooi nieuw avontuur, ik ben jong, kan nog veel leren en weet dat deze club me daarin wil en kan ondersteunen. Mijn doel is om op termijn basisspeler te worden en Heracles Almelo te vertegenwoordigen in de Eredivisie’, aldus Les.

Technisch directeur van Heracles Almelo Tim Gilissen is verheugd met het contracteren van de jonge Kroaat; ‘Mateo krijgt hier de tijd en ruimte om verdere stappen te maken in zijn ontwikkeling. Op termijn zal hij de concurrentiestrijd aan moeten gaan in het hart van de defensie’.
 

 
20-09-2020  

Heracles bij Willem II pijnlijk over de knie


Amper twee jaar geleden tekende Sylvester van de Water voor de overgang van Almere City naar Heracles Almelo voor een driejarige overeenkomst met optie voor verlenging met een jaar.
De 'Zonnekoning' voelt zich nu te groot voor de Almeloƫrs en wil een overgang naar Orlando City (USA) forceren door zijn 'maatjes' in de steek te laten middels een afzegging voor de wedstrijd tegen Willem II via een Appje aan trainer Wormuth.
On- professioneel, karakterloos en een 'flinke tik' over de neus waard!
 

TILBURG – In een kort tijdbestek na rust heeft Heracles zich zonder Silvester van der Water, die zich per App afmeldde om een vertrek naar het Amerikaanse Orlando te forceren, vanmiddag in Tilburg te grazen laten nemen door Willem II. In een vloek en een zucht kreeg de Almelose formatie drie goals om de oren en speele vervolgens een kansloze wedstrijd. Dat er nog een vierde tegentreffer kwam was een voetnoot bij een wanprestatie.

De eerste helft was tam van beide kanten en bleef doelpuntloos. Na de thee sloegen de tricolores in zeven rampzalige minuten genadeloos toe. Je kunt ook zeggen dat Heracles dat toeliet, want de organisatie was volledig zoek. Dat resulteerde in goals van Vangelis Pavlidis, eentje van Görkem Saglam en eentje van John Yeboah. Dat later in de wedstrijd Pavlides zijn tweede maakte en dus het vierde doelpunt voor de ploeg van Adrie Koster was statistiek, hoewel, veelzeggende statistiek, want de Almelose ploeg faalde opzichtig.

Het was tekenend dat trainer Frank Wormuth meteen na de 3-0 vier spelers gelijktijdig wisselde. Hij bracht Sinan Bakis, Jeremy Cijntje, Rohat Agca en Mohamed Amissi. Het was een gebaar van boosheid en onmacht, want natuurlijk was er niks meer te redden.

Willem II - Heracles Almelo 4-0
(0-0)
1-0 Pavlidis (46), 2-0 Saglam (50), 3-0 Yeboah (52), 4-0 Pavlidis (84)

Scheidsrechter: Manschot

geel: Köhlert

OPSTELLINGEN
Willem II: Ruiter; Van den Bogert, Holmén, Peters (Van den Avert/86), Köhn (Nelom/73); Saglam (Dahlhaus/85), Trésor, Llonch; Nunnely (Yeboah/46), Pavlidis, Köhlert (Saddiki/46).
Heracles Almelo: Blaswich (Brouwer/77); Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Vloet (Agca/57), Bijleveld; De la Torre (Cijntje/57), Szöke (Bakis/57), Burgzorg (Amissi/57).
Bron: Twentesport.com /HP

Klik hier voor de foto’s

 
27-09-2020  

Heracles bezorgt PSV het eerste puntverlies


Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO – Vooraf zou Heracles vermoedelijk blij zijn geweest met een punt tegen PSV, achteraf zal het besef zijn doorgedrongen dat een driepunter vanmiddag ook tot de mogelijkheden behoorde. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Beide goals vielen vanaf elf meter. In de eerste helft scoorde Rai Vloet door een penalty te benutten en na de rust deed Philipp Max dat voor de ploeg uit Eindhoven.
Het duel Heracles-PSV had bovendien nog een aardig tintje tussen leermeester Wormuth en cursist Schmidt die het trainersvak leerde bij de huidige trainer van Heracles.

In het thuisteam stond reservekeeper Michael Brouwer op doel ter vervanging van de geblesseerde Janis Blaswich. Verder maakten Marco Rente en Sinan Bakis deel uit van de basis-elf bij de Almeloërs. Heracles gooide na een voorzichtig begin de schroom overboord, want voelde aan dat PSV nog niet de vorm heeft van een titelkandidaat.

De clubs deden van meet af aan amper voor elkaar onder. Heracles kreeg dus een penalty nadat scheidsrechter Kamphuis binnen de lijnen van het strafschopgebied een handsbal van de Eindhovense verdediger Nick Viergever had waargenomen. Vloet mocht dus het cadeautje uitpakken, wat hij met verve deed. Op zich was de voorsprong van Heracles gezien het voor een kampioenskandidaat povere voetbal van PSV terecht.

Mogelijkheden
Vervolgens drongen de gasten wel meer aan, maar ook de thuisclub kreeg in de counterattack zo zijn mogelijkheden en het zou halverwege 2-0 zijn geweest als een goal van Adrian Szöke niet vanwege buitenspel zou zijn afgekeurd.

Na de thee kwam PSV snel langszij toen ook PSV een penalty kreeg. Weliswaar strekte zich de zoals al gezegd sterke tweede keeper van de Almeloërs in pas zijn derde officiële wedstrijd naar de goede hoek, maar de strafschop van Philipp Max was ook loepzuiver. In de slotfase kon het nog alle kanten op, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Heracles Almelo - PSV 1-1 (1-0)
1-0 Vloet (pen.31), 1-1 Max (pen.50)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Heracles; Bijleveld, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Pröpper; PSV; Bruma, Rosario

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (Schoofs/79), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Rente, Vloet, Bijleveld; Szöke (Van der Water/58), Bakis (Burgzorg/58).
PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Ihattaren (Madueke/46) , Sadilek (Thomas/46), Rosario, Mauro (Malen/46); Bruma, Gakpo (Boscagli/78).
bron: Twentesport.com / HH


Klik hier voor de fotoreportage
 

 
28-09-2020  

Voetbalwereld geschokt door 2e publieksverbod


Het 1,5 meter afstandsadvies wordt teveel genegeerd door het volk waardoor het virus weer fors toeslaat!

Foto: Heracles Almelo / Foto Smit
 

DEN HAAG – Het Kabinet Rutte III komt opnieuw met een publieksverbod in het betaalde voetbal om de opgelaaide verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat melden bronnen in Den Haag.
Vanavond tijdens een ingelaste persconferentie, wordt deze maatregel en andere publiekelijk waarbij minister-president Rutte verdere uitleg zal geven over het hoe en waarom.
Overigens vindt er vooraf om 17.00 uur nog een gesprek plaats tussen het kabinet en de KNVB over de ‘uitgelekte’ aankondiging die als een bom insloeg bij de clubs. Ook het amateurvoetbal maakt onderdeel uit van het publieksverbod.

Het coronavirus is hard op weg zich opnieuw te verspreiden onder de bevolking, waardoor extra maatregelen nodig zijn om de gezondheidszorg stuurbaar te kunnen blijven uitvoeren met de maximaal beschikbare ‘handen aan het bed’, terwijl de medewerkers nog niet eens bekomen zijn van de eerste golf die Nederland overspoelde. Nu wordt ook verwacht dat de horeca om 22.00 uur moet sluiten en het aantal maximale zitplaatsen verder wordt ingeperkt.

 
28-09-2020  

Heracles test Belgisch jeugdinternational Azzaoui

 

ALMELO – Heracles Almelo test deze week Ismail Azzaoui als mogelijke rechterspits. Daarmee sorteert de club mogelijk voor op de perikelen die vorig weekend ontstonden rond de ‘werkweigering’ van  Sylvester van de Water die een transfer naar Orlando City (USA) wilde forceren.

"We kennen Ismail uit zijn tijd bij Willem II en Wolfsburg", zegt technisch directeur Tim Gilissen. "We willen hem deze week graag van dichtbij meemaken om te zien of het tot een samenwerking kan leiden.
Azzaoui speelde in de jeugd van Anderlecht, de beloften van Tottenham Hotspur en bij Vfl Wolfsburg, waar zijn contract afliep. Ook is hij Belgisch jeugdinternational. Hij was twee keer lange tijd uit de running door een zware knieblessure. Momenteel is hij clubloos, waardoor Heracles hem ook nog kan contracteren na 5 oktober als het tweede transferblok sluit.

Archief
Terug naar vorige pagina