Sportberichten


Plaatsing  
 
07-09-2014  

Vijf keer goud op WK voor Oranje ruiters


screenshot - prijsuitreiking springen individueel: v.l.n.r.: Patrick Delaveau, Jeroen Dubbeldam en 'Beezie' Madden.
De Weerseloƫr Dubbeldam bleef als enige op vier verschillende paarden zonder strafpunten. Voor de eerste keer dat een Nederlander in de springsport een WK op zijn naam schreef.
Wel was Jos Lansink - eveneens uit Weerselo afkomstig - al eens wereldkampioen, maar deze reed toen voor Belgiƫ.
 

CAEN (F) – De Wereldruiterspelen in het Franse Caen hebben de afgelopen weken een uniek verloop gekend voor de hippische sport in Nederland. Liefst 18 medailles behaalde de Nederlandse afvaardiging met een stevig aandeel voor ruiters uit de regio Twente.
Weerseloër Jeroen Dubbeldam reed in de ‘final four’ niet alleen op zijn eigen paard Zenith SFN foutloos rond, maar ook op de paarden van zijn concurrenten, de Fransman Patrick Delaveau, de Amerikaanse “Beezie” Madden en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. Dat deed ook Delaveau maar deze liep wel een tijdfout op, waardoor zilver restte. Met 12 strafpunten behaalde Madden het brons, terwijl Bengtsson met 14 strafpunten van het podium viel.

Goud was er ook voor Dubbeldam met Zenith SFN en de Tubbergenaar Gerco Schröder met Glock’s London in de nationale equipe. Brabander Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en de Groninger Jur Vrieling met VDL Bubalu completeerden het team.

Ook in de Paradressuur was er goud weggelegd voor Nederland. Rixt van der Horst met Uniek behaalde zowel goud in de individuele dressuur als in de kür op muziek. Sanne Voets deed hetzelfde in haar klasse met Vedet PB NOP, eveneens in de kür.
Het team-zilver werd behaald met regionale inbreng van Frank Hosmar uit Haarle, die individueel met zijn paard Alphaville ook nog twee keer brons haalde in zijn klasse individueel en de kür op muziek.

Ook werd op de slotdag nog goud behaald door de Nederlandse vierspannen men-equipe bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman.

De Nederlandse dressuurequipe bestaande uit Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P., Edward Gal met zijn reservepaard Glock’s Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN en Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. behaalde brons. Dat deed Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. ook individueel.

In de Endurance was er zilver voor Marijke Visser met Laiza de Jalima en het Eventingteam (cross country), bestaande uit Merel Blom met Rumour has It, Andrew Heffernan met Bollybawn Ace, Tim Lips met Keyflow N.O.P. en Elaine Pen met Vira behaalde brons.
Al met al behaalde de Nederlandse hippische afvaardiging een uniek aantal van 18 medailles.

 
11-09-2014  

Nog geen nieuwe trainer voor Heracles Almelo

 

ALMELO – Heracles Almelo is er nog niet in geslaagd een opvolger te vinden voor de ontslagen trainer Jan de Jonge. Een gesprek met John van den Brom leidde niet tot resultaat. Op zich niet zo gek, want Van den Brom staat weliswaar op non-actief, maar krijgt wel zijn dikke salaris van Anderlecht doorbetaald. Bovendien is met wedstrijden tegen Ajax en Fc Twente voor de boeg het afbreukrisico groot.
De Jonge kreeg zijn congé na vier wedstrijden verlies op rij in de net begonnen competitie, maar ook de eindfase van de vorige competitie liep het niet en alleen het gelijke spel tegen Ajax, nodig voor kampioenschap en handhaving, redde Heracles om niet tot de nacompetitie te worden veroordeeld.
Meer ervaring is nodig, dacht de club en met het aantrekken van Sibum, Zomer en Fledderus zou dat zijn ingevuld. Niets bleek minder waar met 10 treffers tegen in vier wedstrijden.
Zomer wordt nu geslachtofferd in de uitwedstrijd tegen Ajax door interim John Stegeman als tijdelijke opvolger van de Jonge. Niet Koenders neemt zijn plek in maar Veldmate die samen met Schenkeveld het hart van de defensie vormt. Engberink maakt zijn debuut als linkerverdediger voor de geblesseerde Aktaou. In de spits neemt Weghorst waar voor de geblesseerde Avdic en Bel Hassani wordt door interim-trainer Stegeman gepasseerd ten faveure van de Wierdenaar Bruns. Verder is het team ongemoeid gelaten om tegen Ajax weer wat vertrouwen te tanken. Of Stegeman daar in slaagt? De wedstrijd een week later tegen het tot nu kleurloze Fc Twente biedt wellicht meer perspectief, maar het kan zomaar zijn dat daarna toch ene Verbeek de poort in wandelt nu alle perikelen met zijn vriend Jan De Jonge zijn afgerond.

<< Heracles Almelo contracteerde deze week ook het jonge talent Joonas Vanhanen. Het 16-jarige Finse talent is pas in januari speelgerechtigd en is dan 17 jaar. Tot dan is het alleen trainen en oefenpartijen voor de boomlange jeugdige verdediger die tekende tot medio 2017 met een optie van een jaar. De jongste speler ooit die Heracles Almelo onder contract nam. Een talent dat mag rijpen in het beloftenteam maar ook wel eens snel door kan stoten naar de eerste selectie. In de proefperiodes bij Heracles liet hij zien uit het goede hout gesneden te zijn.

 
17-09-2014  

Trainer Stegeman maakt seizoen af bij Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft John Stegeman aangesteld als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Stegeman nam, samen met René Kolmschot, de afgelopen weken de honneurs al waar na het ontslag van Jan de Jonge. De club bekijkt nog wel de optie of de trainersstaf moet worden aangevuld met een extra assistent.
De 38-jarige Stegeman en oud-speler van o.a. Heracles Almelo, Vitesse, Helmond Sport, Go Ahead Eagles, AGOVV en Cambuur, behaalde afgelopen zomer het hoogste trainersdiploma en is al vanaf het seizoen 2007/2008 werkzaam als assistent en trainer van de beloften. “We kiezen vol overtuiging voor John en hebben dan ook alle vertrouwen in deze oplossing”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. “John kent de club en de bijbehorende cultuur, is een voetbaldier en een harde werker. De afgelopen weken heeft hij het samen met de overige stafleden prima opgepakt.

< John Stegeman volgt de uit beeld geraakte Jan de Jonge op.

 
21-09-2014  

Heracles kansloos tegen beter Fc Twente


Heracles-verdediger Mark Engberink heeft beide handen nodig om Twente-spits Luc Castaignos in bedwang te houden. (foto: Heracles - Harry Broeze)
 

ALMELO – Heracles Almelo is er onder de nieuwe trainer John Stegeman nog niet in geslaagd de negatieve spiraal om te buigen. Leek het een week eerder tegen Ajax in de slotfase aan de beterende hand, in de thuisderby tegen Fc Twente kwam het op alle fronten tekort en verloor uiteindelijk met 1-4.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Gözübüyük togen de Heraclieden manmoedig ten aanval, maar al snel nam Fc Twente het initiatief over. De Enschedeërs, die zonder voorzitter Munsterman naar Almelo gekomen waren, zette de Heraclieden wel klem maar moest toch met een achterstand genoegen nemen toen Thomas Bruns uitstekend met de bal diep ging en spits Wouter Weghorst een niet te missen kans bood om de bal achter doelman Marsman in het net te knallen. De rood-witten hadden daarvoor al enkele kansen om zeep geholpen toen Hakim Ziyech te lang treuzelde om te schieten en Kamohelo Mokotjo het Almelose doel veel te hoog zocht.
Bij de Heraclieden zat het niet goed centraal in de defensie waar Bart Schenkelveld en Jeroen Veldmate met teveel kunst en vliegwerk de aanvalsgolven moesten afstoppen. Toen ook nog Mike te Wierik een steekpass van Hakim Ziyech maar deels kon keren en doelman Dennis Telgenkamp uitliep om het bezwaar te keren, kreeg Luc Castaignos alle gelegenheid om de bal langs Telgenkamp te knallen (1-1).
Tot de rust leek die stand op het scorebord te blijven staan, maar de volkomen vrijstaande Castaignos hoefde echter alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten die over rechts op maat werd aangeleverd door Jesus Corona. (1-2) Toen binnen een minuut ook Hakim Ziyech de bal binnenschoot achter Telgenkamp, kwam de dreun hard aan in het Almelose kamp (1-3).

Na rust bracht trainer Stegeman Simon Csiommer in het veld voor de minder gelukkig opererende aanvoerder Mark-Jan Fledderus. De technisch begaafde Duitser liet meteen zien dat hij er was, door een beuk uit te delen aan Jesus Corona, maar Gözübüyük hield de kaarten vanmiddag op zak.
Heracles probeerde wel de aansluittreffer te produceren en Csiommer had dat met iets meer kalmte ook kunnen bewerkstelligen maar schoot voor hem langs de verkeerde kant van de paal. Stegeman bracht verder nog Iliass Bel Hassani voor Thomas Bruns en Milano Koenders voor de met een hamstring kampende Bart Schenkeveld maar dat mocht allemaal niet baten. Trainer Alfred Schreuder reageerde met het inbrengen van Youness Mokhtar voor de Japanner Rio Miyaaichi en Mokthar mocht binnen één minuut vrij met de bal aan de voet opstomen om doelman Telgenkamp kansloos te laten (1-4). Fc Twente freewheelde naar het eindsignaal en ook het inbrengen van Shadrach Eghan voor Hakim Ziyech door trainer Schreuder had daar geen invloed meer op.

Schreuder was wel tevreden over zijn team maar zette na de wedstrijd toch wel een kanttekening bij het concentratieverlies in de tweede helft. Heracles Almelo trainer Stegeman baalde flink na afloop. Hij noemde de twee doelpunten tegen vlak voor rust als het breekpunt in de wedstrijd. In feite kwamen de Heraclieden in elke linie tekort. Zo snackt ‘linkspoot’ Bryan Linssen naar een doelpunt om in vorm te komen en mist Oussama Tannane op rechts de vorm eveneens om een tegenstander uit te spelen. Voeg daarbij de te speelse voetbalstijl op het middenveld, waardoor er teveel druk ontstaat op de centrale verdediging en het ‘euvel’ dat Heracles mankeert, is omschreven.

Heracles Almelo - FC Twente 1-4
(1-3)
16. Weghorst 1-0, 24 Castaignos 1-1, 43. Castaignos 1-2, 44. Ziyech 1-3, 74. Mokhtar 1-4

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Trainer Stegeman: Jongens blijven motiveren
Simon Csiommer: Instelling is het belangrijkste
Trainer Schreuder: Mooi moment voor Mokthar
Luc Castaignos: Kwaliteit geeft de doorslag

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Kaarten: geen

Opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld (52. Koenders), Veldmate, Engberink; Fledderus (46. Cziommer), Pelupessy, Bruns, Tannane, Weghorst, Linssen
FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson (73. Breukers), Bjelland, Schilder, Ebecilio, Mokotjo, Ziyech (80. Eghan), Corona, Castaignos, Miyaichi (68. Mokhtar)

 

 
27-09-2014  

PEC in slotfase voorbij Heracles Almelo

 

ZWOLLE – Heracles Almelo is er in Zwolle tegen PEC niet in geslaagd de negatieve spiraal om te buigen. Het beter spelende PEC nam na een kwartier door Saymak een voorsprong na op maat bediend te zijn door Drost. Heracles Almelo was gevaarlijk via counters. Het was Bruns die de gelijkmaker liet aantekenen nadat voordien spits Weghorst al nipt miste.
Op slag van rust nam PEC opnieuw een voorsprong via een penalty toen Fledderus werd bestraft wegens hands.
In de tweede helft nam Heracles Almelo het initiatief. Linssen zag zijn schot net naast gaan en Bel Hassani zag zijn schot op de paal eindigen. Tannane trof wel doel nadat Weghorst de inworp van Engberink goed doorkopte (2-2). Heracles leek het eerste punt van de competitie binnen te halen maar toen Engberink met nog 10 minuten te spelen rood kreeg voor een onbesuisde tackle op Moro, wist PEC Zwolle alsnog de volle winst te grijpen door doelpunten van invaller Nijland en Drost.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 4-2 (2-1)
1-0 Saymak (14), 1-1 Bruns (36), 2-1 Necid (45+4), 2-2 Tannane (71), 3-2 Nijland (85), 4-2 Drost (90+1)

< Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Stegeman: Onterecht verloren
Jans: Blij dat Nijland er nog is
Te Wierik: Niet al te zielig doen
Nijland: Geen pinchhitter

Scheidsrechter:
Manschot
Geel: Rienstra, Bruns, Weghorst, Linssen
Rood: Engberink (80)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Lam (Moro/76), Rienstra, Drost, Saymak, Necid (Nijland/69), Thomas.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (Koenders/77), Veldmate, Engberink, Bruns (Bel Hassani/46), Pelupessy, Fledderus, Tannane, Weghorst, Linssen (Sibum/82).

Archief
Terug naar vorige pagina