Sportberichten


Plaatsing  
 
05-05-2008  

Edwin Sarink profiteert van mei vakantie

 

Doordat de top op vakantie is en Edwin van Gerard Grotenhuis won kon hij inlopen op de koploper van dit moment Alwin Jutba de verrassing van het seizoen,ook Jan Willem Brinks profiteerde en won zijn partij van Nico Hilderink en volgt op enkele punten van Sarink.

Hier de uitslagen van ronde 32;

E.Sarink-G.Grotenhuis 1-0
J.W.Brinks-N.Hilderink 1-0
A.van Manen- M.Lucas 1-0
F.Schuurman-D.Tichelaar 1-0
E.Alsema - J.Hobert 1-0
B.Steffens- L.Diepenhorst 1-0R
J.de Jager - J.Vrolijk 0.5-0.5
J.Vledder- G.Pater  0.5-0.5
W.Zoutendijk - H.van Faassen 1-0
C.Wolters - P.P.M.Siebers 0.5-0.5
T.Molenaar - A.Alberts 1-0
F.Visschers - J.de Lange 0-1R
J.van Os - C.J.Stolp 0-1

 
05-05-2008  

Krüzen blijft bij Heracles Almelo

 
Hoewel Hendrie Krüzen en Feyenoord vorige week vrijwel rond waren om assistent te worden van Gertjan Verbeek, heeft Krüzen er toch voor gekozen bij Heracles Almelo te blijven. Zijn contract loopt nog twee jaar door bij Heracles Almelo en de trainer wil dat contract nu uitdienen. Na gesprekken met zowel Heracles als Feyenoord heeft Krüzen gekozen voor een langer verblijf in Almelo. Het bestuur en de directie van de voetbalclub zijn erg tevreden met deze uitkomst. Krüzen: “Ik heb mijn gevoel laten spreken en ben blij met de gemaakte keuze. Waarschijnlijk werkt hij volgend seizoen weer samen met de huidige hoofdtrainer Gert Heerkes. Hendrie Krüzen is bezig aan zijn zesde seizoen als trainer bij Heracles Almelo.

 
06-05-2008  

Heracles en Heerkes verwachten er snel uit te komen

 
Heracles Almelo gaat door met Gert Heerkes. De coach werd halverwege dit seizoen als tussenpaus aangesteld na het ontslag van Ruud Brood, maar heeft de clubleiding dusdanig overtuigd dat hij langer mag blijven.
Afgelopen weekend heeft assistent-trainer Hendrie Krüzen al voor zichzelf besloten zijn Heracles Almelo trouw te blijven. Gisteren heeft voorzitter Jan Smit gesprekken gevoerd met interim-trainer Gert Heerkes en beide partijen verwachten zeer binnenkort, waarschijnlijk woensdag, met het nieuws naar buiten te komen dat ook Heerkes langer in Almelo blijft.

Jan Smit sprak al eerder de intentie uit graag verder te willen met het duo Heerkes-Krüzen, maar wilde eerst zekerheid hebben over het blijven van Hendrie Krüzen. Nu dat hoofdstuk afgesloten is, lijkt het vastleggen van Heerkes slechts een formaliteit te worden.

De 42-jarige Heerkes nam in januari de taken over van de pas ontslagen Ruud Brood en hij slaagde er samen met Hendrie Krüzen in Heracles weer aan het voetballen te krijgen. Een goede reeks in januari en februari zorgde ervoor dat de ploeg zich op een veilige plek in de eredivisie nestelde waardoor de Almeloërs ook volgend jaar weer actief zijn op het hoogste plan in Nederland. Daarnaast haalde sportinstructeur bij defensie ook nog de halve finale van het bekertoernooi, maar daarin ging Heracles na strafschoppen onderuit tegen Roda JC. Door het langere verblijf van Heerkes in Almelo moet hoofdklasser ACV op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Die club stelde Heerkes namelijk al voor zijn avontuur bij Heracles aan voor komend seizoen, maar dat contract bevatte een clausule dat hij mocht vertrekken bij interesse uit de Eredivisie.

 
06-05-2008  

Heracles Almelo wint met 9-0 van Luctor

 

Heracles Almelo kon zich dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen Luctor et Emergo zich een beetje uitleven. Er werd gewonnen met 9-0  gewonnen. Zes doelpunten werden geschoord door Everton terwijl de productie bij Lakic bleef steken bij drie doelpunten. De ruststand was 5-0. Ongeveer 1500 toeschouwers woonden het oefenduel bij, ruwe schatting. Er volgen nog twee oefenwedstrijden. Verwacht wordt dat er morgen meer bekend wordt over het aanblijven van Heerkes.

Fotoreportage (22 foto's)...

 
07-05-2008  

Van den Bergh scheurt binnenband knie in

Bron: Heracles.nl
 
Ricky van den Bergh heeft tijdens zijn stage bij Nottingham Forest een knieblessure opgelopen. “De binnenband van zijn rechterknie is ingescheurd, hij is zes tot acht weken uitgeschakeld”, vertelt fysiotherapeut Jos van Putten.
Naast Van den Bergh is er nog een aantal spelers niet inzetbaar door blessures. Rahim herstelt van een blessure aan zijn linkerachillespees, Karim Bridji raakte vorige week geblesseerd aan zijn rechterenkel, Gonzalo Garcia Garcia heeft wat reactie op de blessure aan zijn linkerenkel die hij opliep in het thuisduel met NAC en Kai Michalke heeft na het duel van gisteren met Luctor et Emergo last van zijn onderrug. Martin Christensen kampt met een knieblessure. “Hij heeft een gedeeltelijk ingescheurde achterste kruisband”, verduidelijkt Van Putten. “Martin revalideert bij zijn club Charlton Athletic en zal zoals het er nu uitziet twee tot drie maanden uitgeschakeld zijn.

 
08-05-2008  

Grolsch naamgever FC Twentestadion

 

Het nieuwe stadion van FC Twente krijgt de naam Grolsch-Veste. Dat bevestigen bronnen binnen de club. De bierbrouwer volgt daarmee Arke op. Morgen wordt de nieuwe naam officieel gepresenteerd als het stadion het hoogste punt bereikt. Het is niet bekend hoeveel geld Grolsch betaalt voor de naam.

 
09-05-2008  

Maas en Gluscevic moeten weg bij Heracles

 
Rob Maas en Igor Gluscevic moeten vertrekken bij Heracles Almelo. De twee routiniers krijgen bij Heracles Almelo geen nieuw contract aangeboden. Eerder was al ontslag aangevraagd voor beide spelers. Of de voetbalcarrière van Maas daarmee ook ten einde is, is nog onzeker. Maas speelde negentien jaar betaald voetbal en kwam onder meer uit voor Feyenoord, Hertha BSC en MSV Duisburg. Gluscevic speelde anderhalf seizoen bij Heracles. De 34-jarige spits voetbalde in Nederland ook bij FC Utrecht en Vitesse.

 
09-05-2008  

Heerkes tekent tweejarig contract

 
Gert Heerkes is ook de komende twee seizoenen trainer van Heracles Almelo. De Almeloërs beloonden de 42-jarige trainer vrijdag voor het feit dat hij de club dit seizoen in de Eredivisie hield. Heerkes nam halverwege het vorige seizoen de taken over van de ontslagen Ruud Brood. Samen met zijn assistent Hendrie Krüzen hield hij Heracles in de Eredivisie. Eerder deze week werd al bekend dat ook Krüzen trouw blijft aan Heracles. Nu Heerkes heeft bijgetekend, kan het bestuur van Heracles bezig gaan met de selectie voor volgend seizoen. Het vertrouwen van het bestuur en de directie in het duo Heerkes/Krüzen is erg groot, daarom zijn wij een tweejarige verbintenis aangegaan met Gert Heerkes. Dit waarborgt tevens de continuïteit in de club", legde algemeen directeur Nico Jan Hoogma uit in een persbericht. Heerkes was ook tevreden. "Het gevoel en de samenwerking met de mensen binnen de club is erg goed. Er spreekt veel vertrouwen uit een tweejarige verbintenis en ik ben hier heel erg blij mee."

 
11-05-2008  

Europees kampioene klootschieten gehuldigd

Bron: RTV Oost
 

In Albergen is vrijdagavond de 17-jarige Silke Tulk gehuldigd. Bij het Europees Kampioenschap Klootschieten in Ierland won ze twee gouden medailles.  Er was een receptie voor de kampioene georganiseerd en ze maakte met een koets een ererondje door het dorp. Ook Robert Meijer uit Albergen werd in het zonnetje gezet. Bij het EK klootschieten won hij een bronzen medaille.

 
11-05-2008  

Twente wint in Play Offs finale met 2-1 van Ajax

Bron: RTV Oost

Blaise N'Kufo
 

EMMEN - FC Twente heeft de thuiswedstrijd in de finale van de play-offs om de voorronde van de Champions League van Ajax gewonnen. In Emmen werd het 2-1. Ajax kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van Suarez. In de tweede helft bracht Blaise N'Kufo uit een strafschop FC Twente op gelijke hoogte. De Zwitser nam ook de tweede treffer voor zijn rekening. Volgende week zondag is de return in Amsterdam.

 
11-05-2008  

Edwin Burer clubkampioen Vrimot

 

VRIEZENVEEN – Voor de interne competitie van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie werden afgelopen donderdag de laatste wedstrijden gespeeld. Het werd al gauw duidelijk dat niemand Edwin Burer meer van zijn kampioenschap kon afhouden. Alle partijen eindigden in remise.

Het schaakseizoen wordt donderdag 15 mei a.s. afgesloten met een informeel snelschaaktoernooi. Hierbij is iedereen van harte welkom. Voor huisschakers is dit een mooie gelegenheid om eens kennis met de club te maken. Aanvang 20.00 uur in het jeugdhonk van de vv Deto.

 
15-05-2008  

Ook Michalke vertrekt

 

Na Maas, Gluscevic en Daalemans, is Michalke de vierde speler die te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken bij de Almelose eredivisionist. Het contract wat afliep zal niet verlengd worden.
Het verblijf van Kai Michalke werd gekenmerkt door een aantal zware blessures. Hierdoor heeft hij veel wedstrijden moeten missen.
De Duitser kwam in het verleden uit voor onder meer VfL Bochum, Hertha BSC, 1. FC Nürnberg, Alemannia Aachen en MSV Duisburg. Het is nog niet bekend wat zijn volgende club zal worden.

 
17-05-2008  

Heracles en subtopper willen Dost


Bas Dost
 

Heracles Almelo wil Bas Dost graag aan de selectie toevoegen. Ook een nog onbekende subtopper heeft zich gemeld voor de 19-jarige spits van FC Emmen. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis in het Dagblad van het Noorden. Heracles Almelo wil Dost graag overnemen en een jaar ‘teruglenen’ aan Emmen.. De Drentse Eerste Divisionist wil de 19-jarige spits het liefst houden. Afgelopen seizoen scoorde de lange aanvaller 6 keer in 23 wedstrijden.

 
17-05-2008  

Bente Poffers 700e lid Mixed Hockey Club Almelo

 

ALMELO - Het gaat goed met de Almelose hockeyclub MHC. Zaterdag werd het 700e lid welkom geheten door voorzitter Willem Dijkema en inmiddels hebben zich al weer nieuwe leden aangemeld. De club die 82 jaar bestaat telde 4 jaar geleden nog 400 leden, zodat sprake is van een geweldige groei. Onder de nieuw ingeschrevenen uiteraard veel jeugd, maar ook onder de ouders, die daardoor kennis maakten met hockey, hebben een behoorlijk aantal besloten actief kennis te maken met de hockeysport. De 6 jarige Bente Poffers is echter het 700e ingeschreven lid en mocht u ook interresse hebben kijk dan voor verdere info op de site van MHC Almelo. www.mhcalmelo.nl  

 
18-05-2008  

Nijverdalse Het Ravijn pakt ook NK waterpolo


Meike de Nooy was weer in topvorm
 

LEIDEN - De vrouwen van Nijverdalse Het Ravijn zijn na een ware thriller kampioen van Nederland geworden. Na de eerste wedstrijd vrijdagavond tegen ZVL gedomineerd te hebben , waren er zaterdag voor een beslissing in de tweede wedstrijd strafworpen nodig. Het Ravijn won uiteindelijk met 14-12.
Het scoreverloop in de wedstrijd ging gelijk op, dat in tegenstelling tot de eerste wedstrijd, waarin de Nijverdalse waterpolosters een 10-5 voorsprong namen. In de tweede finalewedstrijd wist geen der teams een voorsprong op te bouwen en was het bij het einde van de reguliere speeltijd 9-9.
De verlenging moest uitkomst brengen, maar ook de zes extra minuten brachten geen winnaar (10-10). Uiteindelijk bleek goalie Meike de Nooy weer eens in topvorm en van onschatbare waarde voor het team. Ook waren de speelsters van Het Ravijn in de slotfase koelbloediger. Het kampioenschap is het eerste voor de Nijverdalse ploeg sinds 2003 en voor het eerst pakte Het Ravijn de beker en het landskampioenschap in een seizoen. Periodestanden: 1-1, 1-1, 2-2, 5-5, 1-1 Het was na terugkomst in Nijverdal nog lang onrustig in clubgebouw Hett Stuthuus.

 
18-05-2008  

FC Twente overtreft zichzelf

 

FC Twente heeft in de play-offs Ajax weten te verslaan. In het eerste duel stond er een eindstand van 2-1 op het scorebord voor de Enschedeërs, in Amsterdam werd het zondag 0-0 waardoor FC Twente volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League mogen spelen. Fred Rutten verlaat FC Twente met een prachtig resultaat. FC Twente is nog nooit zover gekomen in de vaderlandse competitie. Voor Twente was het een extra, aangezien de club al blij is met UEFA Cup-voetbal.

Voor Ajax is het een flinke domper: het scheelt de ploeg tientallen miljoenen euro's in de begroting. Het team, nog onder leiding van Adrie Koster, moest winnen

 
18-05-2008  

KNVB vraagt uitleg over uitspraak Jaap Uilenberg

RTV-OOST
 

Ajax heeft de KNVB opheldering gevraagd over uitlatingen van scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg. De Overdinkelaar zou tijdens een bijeenkomst van scheidsrechters over Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar hebben gezegd dat hij de vervuiler is van het Nederlandse voetbal. Ajax vindt dat kwalijk, vooral omdat Uilenberg veel invloed heeft en de scheidsrechters aanstelt. Het zou oneerlijk zijn tegenover Huntelaar. Volgens de KNVB is de zaak opgeblazen. De komenden week bekijkt Ajax of verdere actie tegen Uilenberg wordt ondernomen

 
19-05-2008  

McClaren mogelijk naar FC Twente

Bron: RTV-OOST
 

Steve McClaren is de volgende coach die in verband wordt gebracht om bij FC Twente de vertrekkende Fred Rutten op te volgen. De voormalige bondscoach van Engeland zou al gepolst zijn. McClaren is werkloos sinds hij werd ontslagen door de Engelse voetbalbond nadat hij er niet in was geslaagd zich met de Engelsen te kwalificeren voor het EK van komende zomer. De beoogde nieuwe trainer van de Tukkers zat gisteren in De Arena op de tribune en zag Twente de voorronde van de Champions League bereiken. Twente zou McClaren een paar dagen bedenktijd hebben gegeven om aan te geven of hij aan de slag wil in Enschede. Naast McClaren doken ook de namen van Adrie Koster (Ajax) en Morten Olsen (Denemarken) al op als mogelijke opvolger van Rutten.

 
19-05-2008  

Heracles Almelo aast op Jeffrey Vlug van Sparta

 

Heracles Almelo heeft zich gemeld bij Sparta Rotterdam voor Jeffrey Vlug (foto), meldt het AD. De rechterspits, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan RBC Roosendaal, heeft in Rotterdam nog een contract voor drie seizoenen. Sparta is bereid Vlug te laten vertrekken, omdat het al voldoende rechtsbuitens heeft. Ook RBC Roosendaal wil Vlug graag overnemen, maar de Brabanders kunnen het salaris van de 21-jarige aanvaller niet betalen.

 
20-05-2008  

Heracles Almelo meldt zich ook voor Voskamp


Voskamp
 

Heracles heeft zich officieel gemeld bij Excelsior voor Voskamp. Op veel medewerking hoeft Heracles niet te rekenen. De Kralingers zijn niet van plan de 23-jarige aanvaller te laten gaan. Voskamp degradeerde met Excelsior uit de Eredivisie, maar mag desondanks niet vertrekken bij de Kralingers. "Zijn vertrek is onbespreekbaar," aldus directeur Simon Kelder tegen Voetbal International. Naast Voskamp is ook Spartaanaanvaller Jeffrey Vlug in beeld bij Heracles Almelo. Een transfer van Vlug zal minder voeten in de aarde hebben. De 21-jarige spits speelde afgelopen seizoen voor RBC Roosendaal, dat de bij Sparta op een zijspoor belande aanvaller voor een jaar had gehuurd.

 
21-05-2008  

Ruud Brood nieuwe trainer RKC

 

Ruud Brood wordt de nieuwe trainer van RKC Waalwijk. De voormalige trainer van Heracles Almelo tekent bij de Waalwijkers een tweejarig contract. Hij volgt bij de eerstedivisionist Zeljko Petrovic op, die komend seizoen aan de slag gaat als assitent-trainer bij Hamburger SV. Brood begon zijn trainersloopbaan bij de beloften van NAC. Hij belandde via Helmond Sport bij Heracles, dat hem het afgelopen seizoen kort voor de kerst ontsloeg. RKC miste in de play-offs promotie naar de eredivisie. ADO Den Haag bleek in drie duels net iets sterker. Brood begon zijn trainersloopbaan bij de beloften van NAC. Hij belandde via Helmond Sport bij Heracles, dat hem het afgelopen seizoen kort voor de kerst ontsloeg. RKC miste in de play-offs promotie naar de eredivisie. ADO Den Haag bleek in drie duels net iets sterker.

 
22-05-2008  

Jeffrey Vlug wil graag naar Heracles Almelo

 

Jeffrey Vlug keert komend seizoen terug naar Sparta na een verhuurperiode in Roosendaal. De aanvaller hoopt dat Heracles Almelo hem overneemt van Sparta .Tegenover het AD verklaarde Vlug. "Heracles Almelo zou een mooie stap zijn. Hij weet dat er interesse is, maar hij heeft zelf nog niet met Heracles gesproken. Vlug kende een uitstekende periode bij Sparta, maar de voormalige trainer Aandewiel zag het niet in hem zitten waardoor hij mocht worden verhuurd. Vlug had een matig seizoen in Roosendaal. Kan Heracles hem niet overnemen, dan wil Vlug voor zijn kans vechten. "Ik heb nog een contract tot 2011 en zal moeten vechten voor mijn kans. Ik ben niet bang voor concurrentie. Ik wil de strijd aangaan."

 
22-05-2008  

Ter Harmsel in A-kader vierspannen

 

PAARDENSPORT - Rijssenaar Herman ter Harmsel is door bondscoach Tjeerd Velstra opgenomen in het nationale A-kader vierspannen. Ook Mark Weusthof (Rossum) behoort tot het A-kader. Beide menners maken daarom kans te worden geselecteert voor de wereldkampioenschappen van 3 t/m 7 september in Beesd. De 47 jarige ter Harmsel dankt zijn selectie aan uitstekende prestaties tijdens internationale wedstrijden in Oldenzaal en Zelhem.

 
22-05-2008  

Laatste wedstrijd in Heraclesshirt Rob Maas.


Ook de jongste supporters willen op foto met Rob Maas
 

Rob Maas heeft zijn laatste wedstrijd er voor Heracles opzitten. De man die veel heeft betekende voor Heracles kreeg geen nieuw contract aangeboden. Bij veel supporters is dit niet goed gevallen. Vanavond werd er stijlvol afscheid genomen en Rob Maas besloot zijn periode bij Heracles ook nog met een juweel van een doelpunt. Hij werd door zijn gehele team met dit doelpunt gefeliciteerd. Onder groot applaus van alle supporters droeg hij de aanvoerdersband over aan Mark Looms. Hij kreeg een staande ovatie van spelers, technische staf en het publiek. Een ontroerde Rob Maas nam plaats in de dug-out met naast zich zijn dochter, die ook aanwezig was.

 
23-05-2008  

Heracles Almelo scoort 12 of 13 maal in Bornerbroek


Hou oud wordt Guus van Lenthe vrijdag 23 mei?
 

Heracles Almelo heeft ook de laatste oefenwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Nu is onze man die ter plekke was de tel kwijt geraakt. Hij denkt 12 terwijl de mailbox volstroomd dat het er 13 zijn. Maar laten we na een leuke avond niet op een doelpuntje meer of minder kijken. Dat was natuurlijk te verwachten. Het jubilerende RKSV Bornerbroek mocht nog tegen scoren zodat de eindstand werd bereikt van 1-12. De doelpuntenproductie werd verzorgd door Everton Ramos da Silva (5), Kai Michalke (2), Gonzalo Garcia-Garcia, Rob Maas, Björn Daelemans, Jan Wuytens en Kwame Quansah. Joost van Baars en Freek buitenweg konden de weg naar Bornerbroek vinden en maakten een reportage met Rob Maas als rode draad. Daarom ook meer foto's als normaal

Fotoreportage (32 foto's)...

 
23-05-2008  

Schröder met equipe vierde

Bron: RTV-OOST
 

PAARDENSPORT - De Nederlandse springruiters zijn vrijdagavond in de landenwedstrijd van het CHIO in Rome niet verder gekomen dan de gedeelde vierde plaats.
De equipe, met ondermeer Tubbergenaar Wim Schröder, moest in dit evenement voor de Samsung Super League Groot-Brittannië, Verenigde Staten en Duitsland voor zich dulden. De Ieren kwamen net als Nederland uit op 20 strafpunten.

 
24-05-2008  

Vist Heracles Almelo weer achter het net?

 

Al een paar maanden staat Robbert Schilder op het verlanglijstje van Heracles. Maar intussen heeft ook NAC Breda zich gemeld voor de middenvelder. Robbert Schilder hoeft zich dus geen zorgen te maken over zijn toekomst.. Nadat eerder al duidelijk werd dat Heracles Almelo hem graag wil inlijven, heeft volgens BN/ De Stem nu ook NAC Breda interesse in de linkshalf. In Breda ziet men in Schilder een goede opvolger van Rogier Molhoek, die dit seizoen door AZ verhuurd was aan NAC. Schilder begon dit seizoen bij de hoofdmacht van Ajax, maar kwam in Amsterdam amper aan spelen toe. In de winterstop werd hij vervolgens verhuurd aan Heracles Almelo, de club waar hij een seizoen eerder ook al voor speelde. Hij was één van de bepalende spelers die zorgde voor nog een seizoen eredivisie in Almelo.

 
24-05-2008  

Rinus Gosens (88) overleden

bron:rtv-oost
 

Voormalig Heracles-trainer Rinus Gosens is op 88-jarige leeftijd overleden. Gosens was in de periode tussen 1970 en 1972 actief bij de Almelose club. Als voetballer kwam hij uit voor SVV. Na zijn actieve voetbalcarriere zette hij zijn loopbaan voort als trainer. Naast Heracles trainde hij de hoofdmacht van SVV, FC Eindhoven, Fortuna Vlaardingen en FC Den Bosch. Bij de laatste club betekende een conflict met manager Ad Zonderland het einde van zijn trainersloopbaan. PSV nam het vervolgens op in de scoutingstaf.

 
25-05-2008  

Boschker niet, Engelaar wel naar EK


Carmen is de maker op de fansite van Sander Boschker
 

ZEIST - FC-Twente doelman Sander Boschker en Feyenoorder Denny Landzaat behoren tot de laatste afvallers van de selectie van het Nederlands Elftal voor de EK die in Oostenrijk en Zwitserland wordt gespeeld. Orlando Engelaar kan na zijn goede prestatie van zaterdag tegen de Oekraïne blijven. Bondscoach van Basten heeft daardoor zijn definitieve selectie bijna rond. De selectie moet nog met één verdediger worden teruggebracht en waarschijnlijk is Khalid Boulahrouz (Sevilla) de afvaller, omdat hij door blessures in het afgelopen seizoen weinig speelde en concurrent Mario Melchiot (Wigan Athletic) tot tevredenheid van van Basten als invaller fungeerde. Woensdag a.s. moet de definitieve selectie worden aangemeld bij de UEFA.

 
26-05-2008  

Orlando Engelaar naar Schalke '04.

 

Orlando Engelaar vertrekt bij FC Twente De middenvelder heeft gekozen voor de nieuwe formatie van trainer Fred Rutten maar moet nog wel afwachten of FC Twente en Schalke het eens kunnen worden over de transfersom. De Duitse volksclub, die komend seizoen in de Champions League uitkomt, zal wel in de buidel moeten tasten. Naar verluidt wil de Enschedese club zo'n zes miljoen euro ontvangen voor Engelaar die nog een doorlopend contract bij FC Twente heeft. Maar als de clubs eruit komen, heeft Schalke 04 mijn voorkeur, verteld Orlando Engelaar

 
26-05-2008  

Van den Bergh niet naar Nottingham, Smit tekent bij

bron:rtv-oost

Smit jaar langer bij Heracles
 

Ricky van den Bergh speelt het komende seizoen niet voor het Engelse Nottingham Forest.De 27 jarige aanvaller van Heracles Almelo kwam niet tot een akkoord met Forest. Van den Bergh liep eind april een week stage bij de club uit de Championship en kwam daarvan geblesseerd terug. Ricky van den Bergh heeft nog een doorlopend contract bij Heracles Almelo. Verdediger Marnix Smit heeft alsnog overeenstemming bereikt met Heracles Almelo. Eerder dit jaar werd voor hem nog ontslag aangevraagd. Smit begint in juli aan zijn tiende seizoen. De 32-jarige verdediger stond ook in de belangstelling van AGOVV en Go Ahead Eagles. Marnix Smit tekent een contract voor één seizoen.

 
26-05-2008  

Acro Achilles naar NK !

 

Maar liefst drie teams van gymnastiek- en turnvereniging Achilles W.I.L. hebben zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen acrogym ! In Meppel behaalden Anouck Bakkum en Renske Derksen een eerste plaats in de categorie senior duo D niveau. Het trio Mireille Stuiver, Suzanne Versteeg en Sharon Keizer behaalde een eerste plaats in de categorie senior trio D niveau. In deze zelfde categorie was er een vierde plaats en tevens kwalificatie voor de NK voor het trio Anniek Stevelink, Elise Deijk en Marjon Versteeg. Naast deze drie teams staan er zeven teams reserve. Een enorme prestatie van Achilles ! Voor meer informatie: kijk op www.achilleswil.nl.

 
28-05-2008  

Heracles heeft weer belangstelling voor Fledderus

 

Heracles Almelo heeft zich opnieuw gemeld voor Mark-Jan Fledderus, zo meldt het Dagblad van het Noorden. De middenvelder heeft bij FC Groningen nog een contract tot medio 2009, maar trainer Ron Jans heeft hem te kennen gegeven niet op veel speeltijd te moeten rekenen en hem gezegd dat hij de club mag verlaten. Heracles informeerde al eerder naar de mogelijkheid Fledderus over te nemen, maar haakte af toen de aanklager betaald voetbal van de KNVB hem een schikkingsvoorstel deed van een schorsing van vijf wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. .Fledderus kreeg deze straf na aanleiding van beelden na de wedstrijd tegen NEC in de play-offs wedstrijden Door deze hoge straf zou Mark-Jan Fledderus pas medio oktober weer in actie kunnen komen

 

 

 
31-05-2008  

Zabel start in Ronde van Wierden

bron: RTV Oost
 

WIERDEN - De Duitser Eric Zabel is de meest aansprekende profwielrenner die volgende week zaterdag meedoet aan de Profronde van Wierden. De Duitse sprinter die diverse etappes won in de Tour de France, neemt het op tegen onder meer Gerben Löwik, Bram Tankink en Bobby Traksel. De twaalf profs rijden hun rondjes door Wierden weer achter een derny.
Het randprogramma begint om 15.00 uur met een dikkebandenrace voor de jeugd. Andere hoogtepunten zijn een step-estafette voor Wierdense verenigingen en de race voor oud-beroepsrenners met onder meer Joop Zoetemelk en Jean-Paul van Poppel.

Archief
Terug naar vorige pagina