Sportberichten


Plaatsing  
 
13-04-2008  

Derde promotie op rij voor AKC

Bron: RTV Oost

Foto AKC
 

De Almelose korfballers van AKC hebben zaterdag door een 18-16 overwinning een plek afgedwongen in de Korfbal League. AKC greep daarmee haar laatste kans om te promoveren. De kampioen van de hoofdklasse A verloor vorige week nog het promotieduel van TOP Sassenheim, maar was in eigen huis te sterk voor Die Haghe, dat daarmee degradeert uit de hoogste korfbalafdeling. AKC levert daarmee een puike prestatie, want het promoveert voor de derde keer op rij. In 1999 speelden zij voor het laatst op het hoogste niveau.

 
20-04-2008  

Almelose schakers behalen monsterzege op Hardenberg


Invaller Alwin Jutba achter de witte stukken
 

De schakers van het eerste team van Almelo, hebben zaterdag 20 april j.l. met maarliefst 8-0 gewonnen van het tweede team van Hardenberg. Nadat de vorige wedstrijd van de Almeloërs al in een 7-1 overwinning was geëindigd, werd nu zelfs de maximale score bereikt. Hardenberg 2 was al gedegradeerd uit de landelijke 3e klasse en bleek hierin duidelijk een maatje te klein. De geroutineerde Almeloërs kenden dan ook geen genade met de, veelal jonge, tegenstanders uit het naburige Hardenberg.

Na 3 uur spelen stond er slechts een 1-0 voorsprong op het scorebord, maar rond de klok van vijf uur (eerste tijdcontrole) was de wedstrijd al beslist. Nadat Manfred Lucas voor het eerste punt had gezorgd, scoorden ook Maurice Schippers, Lex Griffioen en Zagar Zeeman een vol punt. En de stand op de andere borden gaf aan dat er een monsterscore aan zat te komen. Achtereenvolgens behaalde ook Jan-Willem Brinks en Alwin Jutba de winst en hiermee was de tussenstand al 6-0 in het voordeel van de Almeloërs. Ook de twee laatste partijen gingen tenslotte naar Almelo; Martin Bootsma en Ben Poelstra voegden beide een punt toe aan hun persoonlijke score.

Almelo is als vierde geëindigd in de competitie, waar het slechts Amersfoort (kampioen), Doetinchem en het Enschedese Dr. Max Euwe voor zich moest dulden.

 
20-04-2008  

Edwin Burer voert ranglijst aan

 
VRIEZENVEEN – De interne competitie van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie nadert zijn einde. Nog een paar speelronden te gaan voert Edwin Burer de ranglijst aan. Humphrey Burer heeft nog een kleine kans om hem in te halen maar dat zal niet gemakkelijk worden.
Afgelopen donderdag werden in het jeugdhonk van de vv Deto de volgende partijen gespeeld:
Berend Tijhoff-Henri Schoemaker rem; Henk KleinJan-Jan van Vliet rem; Roy Doeve-Edwin Burer rem; Gerard KleinJan-Johannes Smelt rem; Faowaz Saaied-Jan Keus 0-1.Vrimot is een vereniging van Almelose en Vriezenveense schaakvrienden.Belangstellenden worden uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in het schaakhonk. Dat kan elke donderdag vanaf 20.00 uur.

 
21-04-2008  

Rutten vertrekt naar Schalke 04

Bron: Twentesport.com
 

ENSCHEDE - FC Twente raakt Fred Rutten kwijt aan Schalke 04. De Duitse topclub is met de 45-jarige trainer in hoofdlijnen akkoord over een meerjarig contract. De succesvolle oefenmeester van FC Twente wordt in Gelsenkirchen de opvolger van Mirko Slomka, die vorige week zijn congé kreeg. De ex-spelers Mike Büskens en Youri Mulder, die tijdelijk de technische regie voeren, kunnen aanblijven als assistenten van Rutten. De trainer van FC Twente heeft in Enschede nog een contract tot 2010, maar hij mag voor een bescheiden afkoopsom vertrekken. In november 2007 wimpelde hij de belangstelling van PSV nog af, omdat hij het niet fatsoenlijk vond de club uit Enschede gedurende het seizoen te verlaten. De 45-jarige inwoner van Overdinkel is uiterst succesvol met FC Twente. Met de zesde begroting van de eredivisie leidde hij de subtopper uit Enschede voor de tweede keer in successie naar de vierde plaats in de reguliere competitie. De vele mutaties ten spijt, bewees hij de ploeg in korte tijd te kunnen opbouwen tot een succesvol geheel. De komende weken hoopt hij FC Twente een plek in de voorronde van de Champions League af te kunnen dwingen.

 
21-04-2008  

Anky van Grunsven grootste sportheld bij jeugd

 

AMSTERDAM (KNHS) – Dressuuramazone Anky van Grunsven is de grootste sportheld bij kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar sportgedrag van kinderen dat gedaan is door de Johan Cruijff Academie in opdracht van Z@PP, de jeugdzender van de Nederlandse Publieke Omroep. Anky wordt verkozen boven de internationale voetbalhelden Ronaldinho en Ronaldo die op de tweede en derde plaats komen. De uitslagen van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens de aftrap van het crossmediaal platform Kids Sports News van Z@PP, die woensdag 16 april plaatsvond in de Amsterdam ArenA.

Het onderzoek naar sportgedrag werd gedaan onder 868 kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar van 15 verschillende basisscholen. Ruim 91% van de ondervraagde kinderen doen in hun vrije tijd aan sport en ditzelfde percentage zou graag nog meer willen sporten. De sport die het meest beoefend wordt is voetbal, gevolgd door hockey en tennis. Paardrijden volgt op een vijfde plaats
.

 
21-04-2008  

Heracleshuurlingen wachten maar rustig af

 

Srdjan Lakic, Gonzalo García-García  en Robbert Schilder weten niet of ze ook volgend seizoen nog in Almelo spelen. Heracles huurt het drietal deze voetbaljaargang van respectievelijk Hertha BSC, sc Heerenveen en Ajax. De spelers zijn ambitieus en willen eerst afwachten wat de mogelijkheden zijn. " Lakic heeft nog een contract voor één seizoen bij Hertha BSC. Heracles is een leuke club maar ik ben ambitieus, aldus Lakic. García-García  en zijn zaakwaarnemer zouden al met wat clubs gesproken, maar duidelijkheid is er nog niet gekomen. Volgens hem zijn er meerdere mogelijkheden. Ik heb sportief een goed half jaar achter de rug en het prima naar mijn zin in Almelo, laten ze maar met een aanbod komen. Robbert Schilder verkeert in dezelfde situatie,ik zie wel wat er op mijn pad kom. Het eerste bod van Heracles werd door AJAX van tafel geveegd. Erwin Looms heeft plannen om Heracles te verlaten. Daelemans zou terugkeren naar België, volgens Hart voor Heracles.

 
23-04-2008  

Jeroen Dubbeldam breekt kuitbeen en knie

Bron: Tc Tubantia
 

WEERSELO – Springruiter Jeroen Dubbeldam is een paar maanden uitgeschakeld. De Weerseloër kreeg dinsdagmiddag tijdens een ritje in de buurt van zijn stal De Sjiem in Weerselo een klap van een paard van een collega-ruiter. Hij brak daarbij zowel zijn knie als zijn kuitbeen en kwam vervolgens ook nog met paard en al ten val. De Olympisch kampioen van Sydney 2000 is dinsdagavond al geopereerd aan zijn knie in het ziekenhuis in Enschede.
"Hij mag het been zes weken niet belasten. Maar de breuk in de knie is zo vastgezet dat de knie niet in het gips hoeft. Als de pijn het toelaat kan hij die blijven bewegen zodat het herstel sneller kan verlopen", liet zijn vrouw dinsdagavond laat na terugkeer uit het ziekenhuis weten.

 
23-04-2008  

Zware sportovertredingen met letselschade zijn misdrijf

 

DEN HAAG - Zware overtredingen tijdens het sporten worden strafrechtelijk hetzelfde bestraft als mishandelingen daarbuiten. Dat oordeelde de Hoge Raad woensdag naar aanleiding van de zware overtreding op oud-Go Ahead Eaglesspeler Niels Kokmeijer. De voorwaardelijke gevangenisstraf tegen dader, oud-Sparta  voetballer Rachid Bouaouzan, blijft zoals die is. Kokmeijer (foto)vindt het een goede zaak dat de straf blijft staan en dat zodoende het voetbalveld geen vrijbrief is voor mishandelingen. Door de overtreding op hem eind 2004 moest Kokmeijer zijn voetballoopbaan beëindigen. Bouaouzan kreeg zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

 
25-04-2008  

Ricky van den Bergh naar Nottingham Forest?

 
De bij Heracles met veel tam tam binnengehaalde Ricky van den Bergh zal van 28 april tot en met 1 mei stage lopen bij Nottingham Forest. De voormalige Engelse topploeg speelt in League One. Omdat Heracles uitgespeeld is gaf Heracles Almelo Van den Bergh toestemming voor de stage. “Wij willen Ricky in principe niet kwijt, maar wilden hem de kans niet ontnemen om deze stage af te werken. Of Nottingham Forest concreet wordt is afwachten”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma op de Heracles-site. Insiders weten te melden dat Ricky van den Bergh zich niet gelukkig voelt in Almelo. Hij tekende vorig jaar voor die seizoenen in Almelo na een mislukt seizoen bij RKC Waalwijk. Bij Sparta vormde hij een koningskoppel met Koevermans, nu PSV.

 
27-04-2008  

Oud-Almelose Kirsten Wild wint Omloop van Borsele

 

WIELRENNEN - De voor het AA Drink Cycling Team uitkomende Kirsten Wild wist in de Omloop van Borsele de sprint te winnen van een kopgroep van 6 rensters en dat was binnen een week haar 2e overwinning op rij door eerder de Omloop van het Volk te winnen. Als tweede finishte in Borsele de Duitse Teutenberg voor Marianne Vos die als derde eindigde. De tegenwoordig in Zwolle wonende Kirsten Wild is wel de trotse leidster in het KNWU-topcompetitie klassement. Kijk voor meer over Kirsten Wild op haar website.

http://www.kirstenwild.nl

 
27-04-2008  

Edwin Burer slaat aanval af

 

VRIEZENVEEN – De interne competitie van de schaakvereniging Vriezenveen/MOT-combinatie nadert zijn einde. Nog 2 speelronden te gaan voert Edwin Burer de ranglijst aan. Hij wist een aanval van Peter Burer op zijn koppositie af te slaan. Vrimot 3 kon de beslissende wedstrijd tegen het Witte Paard 1 uit Deventer niet winnen en moest berusten in een 1-3 nederlaag.

Afgelopen donderdag werden in het jeugdhonk van de vv Deto de volgende partijen gespeeld:
Peter Burer-Edwin Burer rem;
Boy Doeve-Berend Tijhoff 0-1;
Jan van Vliet-Humphrey Burer 0-1.

Vrimot is een vereniging van Almelose en Vriezenveense schaakvrienden.Belangstellenden worden uitgenodigd om eens een kijkje te nemen in het schaakhonk. Dat kan elke donderdag vanaf 20.00 uur. Donderdag 15 mei 2008 is de laatste speelavond.

 
28-04-2008  

Marc Höcher wil terug naar Heracles Almelo

 

Marc Höcher hoopt volgend seizoen weer in de Eredivisie te spelen. De huurling van Heracles Almelo maakt indruk bij Helmond Sport en hoopt weer een kans te krijgen in Almelo. `` Normaal gesproken wordt hij na dit seizoen door Heracles teruggehaald en maakt hij in Almelo in ieder geval de voorbereiding op de nieuwe competitie mee. Höcher heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Heracles z'n club is en trainer Ruud Brood, die hem naar het tweede elftal verbande, is alweer een tijdje weg uit het Polman Stadion. Dus...? "Het liefst speel ik natuurlijk in de eredivisie, maar ik heb het hier in Helmond erg goed naar mijn zin." zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Archief
Terug naar vorige pagina