Sportberichten


Plaatsing  
 
02-02-2020  

Heracles nipt onderuit in Tilburg tegen Willem II

 

TILBURG – Heracles Almelo zet de negatieve herstart van de competitie na de winterstop nog even voort. In Tilburg was Willem II met 1-0 nipt de betere. Na het positieve spel tegen Feyenoord ging Heracles in het Brabantse goed van start en Dessers had de Almeloërs op voorsprong kunnen zetten ware het niet dat doelman Woud daar een stokje voor stak.
Meteen daarna dan even een intermezzo. ‘Scheids’ Blom floot de wedstrijd af, keuvelde even met beide trainers en ging vervolgens de catacomben in om als ‘vierde man’ terug te keren. De scheidsrechterswissel was noodzakelijk vanwege enig fysiek malheur waardoor collega Henskens de fluit kon hanteren.
Het was vervolgens Willem II die de kans op voorsprong aa zich voorbij zag gaan. De Almelose doelman Blaswich voorkwam moeizaam een treffer van Ndayishimiye. Toch kwam Willem II nog voor rust op voorsprong. Saddiki schoot met een omhaal tegen de lat boven Blaswich en de kaats werd door Holmen zonder scrupules in het net gedeponeerd (1-0). De lat kreeg nog een belangrijke bijrol, want even later bij het Tilburgse doel schoot Mauro Junior raak maar dus niet in het doel en derhalve geen gelijkmaker. Vlak voor rust was het de paal van het Almelose doel die een rol speelde. Doelman Blaswich tikte de bal uit het schot van Nunnely net voldoende opzij en de paal deed de rest. Kortom het verschil bij rust was met 1-0 miniem.

Na de pauze nam Willem II het heft in handen maar Pavlidis en opnieuw Nummely konden de kansen niet verzilveren. Aan de andere kant voorkwam Kohlert dat de aanvoerder van de topscorerslijst Dessers kon uithalen. Even later een vrije trap van Ndayishimiye die maar nipt over het doel van Blaswich zwabberde. In de slotfase nog een aandringend Heracles met een gemiste kans voor Dessers. Het waren de hoogtepunten in de tweede helft en dus bleef Willem II aan de goede kant van de streep met een revanche op de nederlaag van 4-1 in Almelo september vorig jaar.

Willem II - Heracles Almelo 1-0
(1-0)
1-0 Holmén (26)
Scheidsrechter: Blom (Hensgens/15)
geel: Merkel, Kiomourtzoglou (5e en dus geschorst voor een wedstrijd)
OPSTELLINGEN
Willem II: Woud; Dankerlui, Holmén, Peters, Heerkens; Llonch, Ndayishimiye (Vrousai/90+3), Saddiki; Nunnely, Pavlidis (Gladon/88), Köhlert.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (Rossmann/73), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/79), Merkel; Van der Water (Dos Santos/57), Dessers, Cijntje.
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-02-2020  

Heracles licht optie, Wormuth blijft nog een jaar

 

ALMELO – Voor de Nederlandse voetbalwereld was trainer Frank Wortmuth twee jaar geleden nog een onbekende. Het baarde dan ook opzien dat Heracles Almelo met de Duitse trainer op de proppen kwam. Een kleine 2 jaar verder is de geboortige Berlijner geen onbekende meer. Zijn eerste seizoen op het hoogste Nederlandse niveau was succesvol. Zo succesvol dat Heracles Almelo het hele spitsentrio zag vertrekken door kopende clubs in binnen- en buitenland.
Wormuth kon bij aanvang van zijn tweede seizoen in Almelo derhalve opnieuw gaan bouwen aan een team dat volgens Heracles opnieuw in de middenmoot moet eindigen. De eerste helft was verrassend goed ondanks een lichting aangevuld met vooral jonge talenten en/of spelers met een krasje. In de winterstop kondigde Heracles al aan dat het met Wormuth aan tafel wilde om mogelijk de optie in zijn 2-jarig contract te lichten. Niet alleen ging het boven verwachting, de clubleiding had bij aangaan van het contract al vertrouwen in de Duitser als opbouwtrainer had hij al een schat aan ervaring als hoofd jeugdopleiding bij de Duitse Voetbalbond en bondscoach van Duitsland onder 20. Zijn ambitie om nog eens hoofdtrainer te worden van een club op niveau, maakte het dat Wormuth de stap naar de eredivisie bracht, mede ook omdat hij een liefhebber is van het Nederlandse aanvallende voetbal. Bovendien zag hij nog een gelijkenis bij Heracles vergeleken bij het bondstrainerschap, bestuurlijke rust en dat vindt een opbouwtrainer als Wormuth wel prettig ondanks dat hij wist dat spelers beter maken en verkopen een noodzaak is voor Heracles.

Edoch ook in het buitenland vielen de prestaties van Wormuth met Heracles op, ook in China. Het werd dus tijd dat Heracles handelde om de optie te lichten. De Duitser heeft er geen moeite mee, ten eerste omdat hij het naar zijn zin heeft in Almelo en ten tweede omdat hij zich bewust was van de mogelijke contractverlenging met een jaar. Wormuth ziet de lichting van de clausule als een compliment. En mede ook vanwege de Hollandse mentaliteit waar het glas eerder half vol is dan half leeg, zo meldde hij in Tubantia. Het publiek vermaken is het andere doel en boodschap die hij meekreeg bij zijn komst. Dat is Wormuth van plan, zeker na het winterdipje. Om te beginnen vrijdag tegen het bezoekende Fortuna Sittard dan moet er gewonnen worden na wat nederlagen op rij. Het spel tegen Feyenoord en Willem II doortrekken, maar dan met de score aan de goede kant. Het doel 38 punten, nog 12 te gaan!

 
06-02-2020  

Mike te Wierik casht bij Derby County

Na Heracles nu bij Groningen gratis de poort uit
 

GRONINGEN – Hengevelder Mike te Wierik (27) maakt in de zomer de overstap naar Derby County, spelend op het tweede niveau in Engeland.  Te Wierik, die stamt uit de gezamenlijke opleiding van Tc Twente en Heracles, werd in Almelo een vaste kracht met zijn opleidingsmaatje Thomas Bruns. Te Wierik speelde bij Heracles centrale verdediger en schopte het tot aanvoerder. Tot en contractverlenging kwam het niet omdat Te Wierik niet wilde bijtekenen maar zijn heil zocht in Groningen. Nu stapt hij opnieuw aan het einde van zijn contractperiode de poort uit om te gaan cashen in Engeland onder trainer Philip Cocu. Voormalig topper Wayne Roony wordt daar zijn nieuwe teamgenoot.

 
07-02-2020  

Heracles pakt volle buit tegen beter Fortuna

 

ALMELO – Na goed spel tegen Feyenoord en Willem II zonder punten en met vertrouwen beginnen tegen Fortuna Sittard voor de volle winst is vooraf snel gezegd, maar het feit was dat de Limburgers in Almelo de Heraclieden vanaf het startsignaal van scheidsrechter Kuipers van de mat speelden.
Heracles-trainer Wormuth, die deze week zijn contractverlenging zag gelicht, verwoorde het na afloop met zijn eerste zin in het Nederlands die de Duitser had geleerd; “Een Engeltje op de lat!” Hij doelde daarmee letterlijk op een vrije trap voor Fortuna die op de lat ketste, maar ook op de door zijn landgenoot doelman Blaswich gestopte penalty van de Limburgers.

Zoals gezegd lag het initiatief bij de bezoekers terwijl Heracles nauwelijks aan voetballen toekwam. Ook de in de basis teruggekeerde Syrische international Osman grossierde in balverlies evenals PSV-huurling Mauro. Beiden werden dan ook terecht gewisseld en zo ook Merkel al waren die wissels rijkelijk laat in de wedstrijd. 
Na een half uurtje ‘billen knijpen’, kwam de ommekeer al was daar wel de VAR voor nodig. Rechterspits Van de Water zocht binnen het strafschopgebied met de bal aan zijn voet zijn tegenstander Cox en wist hem voorbij te komen. De dreiging werd Cox te groot en zo werd Van de Water bij de schouder vast gehouden. Scheidsrechter Kuipers zag er niets in maar daar dacht de VAR anders over en zo maakte Kuipers zijn gang naar de monitor. Cox kon daarna met rood vertrekken en Dessers mocht zijn aanzienlijke scorelijst vanaf de stip aanvullen, want de Limburgse doelman Kosolev werd vakkundig het bos in gestuurd (1-0).

Wie dacht dat Heracles daarna wel het overwicht zou nemen kwam bedrogen uit. Ook met 10 man toonde Fortuna het betere van het spel. Het werd dus geen avondje klantenbinding in Erve Asito.
Fortuna bleef gevaarlijker dan de Almeloërs die Mauro te vaak balverlies zagen leiden en Osman te vaak zagen vertragen en terugspelen. Niet één steekpasje werd richting het aanvalstrio van de Water, Dessers en nieuwkomer Burgzorg gespeeld. Terwijl Fortuna wel aanvallend bleef combineren. Een aangeschoten handsbal van Hardeveld deed de bal op de stip belanden terwijl Kuipers geel op zak hield. Het was doelman Blaswich die de Heraclieden in de race hield door de inzet van Diemers te keren. De beloning voor Blaswich werd na de wedstrijd dan ook ‘Man off The Match’.
Het was topscorer Dessers die de bevrijding van de Almeloërs verzorgde. Uit een vrije trap richting Burgzorg tikte deze de bal door op Dessers en de Belg wist uit de draai de bal in het net te schieten (2-0), een echt spitsengoal en daarmee weer aan de kop van de topscorerslijst!
Daarna liet Fortuna Sittard de kop een beetje hangen en kon Heracles langzaam de zenuwen ‘afschudden’. Even nog wat opwinding op de tribunes, want dessers leek de derde goal van de avond op zijn naam te zetten, ware het niet dat Kuipers een lichte overtreding van een ander in zwart-wit gestreept tenue vooraf hinderlijk een lichte overtreding zag maken. Kortom, “Die Zufriedenheid ist nicht Groß, aber zufrieden über die Punkte“, aldus Wormuth.

Heracles Almelo - Fortuna Sittard 2-0
(1-0)
1-0 Dessers (33/pen), 2-0 Dessers (70)
Scheidsrechter: Kuipers
geel: Mauro Junior, Merkel, Carbonell (Fortuna)
rood: Cox (32)(Fortuna)
Bijz: Diemers mist pen. (63)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Osman, Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel (Jakubiak/71); Van der Water, Dessers, Burgzorg
Fortuna Sittard: Koselev; Essers, Ninaj, Dammers, Cox; Passlack, Carbonell (Rota/37), Tekie, Ciss (Fernadnes/83); Diemers (Damascan/77), Sambou
FOTOREPORTAGE: Harry Broeze (volgt) 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-02-2020  

Zwak Heracles laat de punten in Venlo

 

VENLO – Heracles Almelo kan niet spreken van goede resultaten in uitwedstrijden tegen VVV Venlo. De Almeloërs die zo verrassend goed presteerden nadat de hele voorhoede vorig jaar zomer verdween, zitten na de winterstop in een dip. Werd vorige week weliswaar gewonnen van Fortuna ondanks het matige spel, nu zakte de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth in Venlo volledig door het ijs, terwijl de ‘koempels’ aan één treffer genoeg bleken te hebben om alle winstpunten bij te laten schrijven, daarmee tekenent voor de vierde nederlaag van de Heraclieden na de jaarwisseling. 

Zoals bekend voetbalde VVV vanuit een gesloten defensie om bij balbezit razend uit te vallen. Heracles breidde wat, maar wist nauwelijks door te dringen tot het doelgebied van de Venlose doelman Kirschbaum. Knullig balverlies van de Almeloërs leidde dan ook tot de voorsprong van de thuisploeg toen Post de bal plotseling de bal in bezit kreeg en deze de bal achter de Almelose doelman Blaswich deponeerde. Heracles leek daarna even helemaal de kluts kwijt, maar Blaswich zag tot zijn opluchting dat Darfalou zijn plotselinge kans zag eindigen op de bovenkant van het doel.
VVV bleef achterin op de nul spelen en haalde zo de rust omdat de Almelöers geen enkele kans wisten te bewerkstelligen.

Na rust leken de bezoekende Almeloërs wat beter in hun spel te komen, zonder daar het woord groots aan toe te voegen, want opgelegde kansen leverde het niet op, mede omdat topscorer Dessers bekwaam werd afgeschermd en middenvelder Osman nauwelijks in het spel voorkwam.  VVV koesterde de voorsprong tegen een hopeloos uit vorm zijnde Heracles dat wel werkte maar niet de aanvallers in positie kon brengen. Toch zag Dessers nog een kansje voorbijgaan terwijl Darfalou kort daarvoor de Limburgers in veiliger vaarwater had kunnen zetten, maar hij faalde volkomen.
Kortom een wedstrijd het aanzien nauwelijks waard en waarin Dessers in de slotseconde nog bijna de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken, ware het niet dat Kirchbaum zich niet liet verrassen en zo waakte over de winst van VVV Venlo.

Voor de Almeloërs rest een week voorbereiding om mogelijk zondag 23 februari om 16.45 uur in een VOL eigen huis te verrassen tegen het bezoekende Ajax dat donderdag er voor toch een lastige uitwedstrijd heeft tegen het Spaanse Getafe in de Europa League.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
1-0 Post (21)
Scheidsrechter: Oostrom
geel: Pröpper, Cijntje, Breukers, R.Janssen
OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen; V. Ooijen (Janssen/78), Post, Bruns; Opoku (Gelmi/90+5), Darfalou, Yeboah (Sinclair/86).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (Szöke/90+3), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Osman; Van der Water (Bijleveld/62), Dessers, Burgzorg (Cijntje/62).
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
23-02-2020  

Heracles flikt het weer tegen Ajax

Amsterdammers voor derde jaar op rij puntloos naar huis
 

ALMELO – Vooraf stiekem door het thuislegioen gehoopt, maar uitgesproken werd het nauwelijks; ‘Winnen van Ajax’. Het is het derde seizoen op rij dat Heracles in eigen huis Ajax verslaat. Voeg er bij het gelijke spel (1-1) in de Arena in het seizoen 2018/2019 en de ‘Griekse Battle’ over de laatste zes wedstrijden staat in het voordeel van de Heraclieden.

Het was Dessers die de verre assist van doelman Blaswich een kwartier voor het eindsignaal veroverde in een direct duel met Danny Blind en in de draai  de bal vol op de wreef nam om de Amsterdamse doelman Onana het nakijken te geven en zo ook zichzelf weer alleen aan de kop van de actuele topscorerslijst zette met 15 doelpunten in 23 wedstrijden.

Trainer Wormuth had in de dagen vooraf al aangekondigd dat hij zijn team zou laten voetballen tegen de koploper van de competitie en zich niet met zijn team wilde verlagen tot de ‘acteerprestaties’ van het Spaanse Getafe in de strijd om de Europa League.
Met Mauro Junior op rechts, Burgzorg op links en Rossmann in het hart van de verdediging voor Pröpper die afgelopen week een kijkoperatie onderging aan zijn knie, completeerde Wormuth zijn basis. Osman mocht dus ondanks de twijfels vooraf blijven staan als spelverdeler met naast zich Merkel en Kiomourtzoglou als controleurs.
Ajax, zonder Zyech die in Londen zijn transfer met Chelsea afrondde, werd het balbezit gegund terwijl Heracles vanuit de controle opteerde voor de snelle omschakeling. Het was Ajax dat de eerste kans kreeg op een doelpunt omdat ‘Kio’ in de fout ging, maar hij herstelde het zelf op de doellijn door een treffer van Gravenberch te voorkomen. Vlak daarna moest Dessers ervaren dat doelman Onana nipt met een voetje de Almelose voorsprong voorkwam. Dat nadat Schuurs in de fout ging en Dessers ruim baan gaf.
Het was van Beek die in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt was, maar zijn schot werd door de lat gekeerd en dus het geluk aan de zijde van doelman Blaswich. Nog voor de pauze zag Dessers twee doelpogingen mislukken evenals aan Amsterdamse zijde via Martinez en Rossmann die met een hoge terugspeelbal landgenoot Blaswich zwaar in de problemen bracht. Deze kon de bal echter net over de lat tikken, zodat de beginstand ook de ruststand werd.

In de pauze paste een ontevreden trainer Ten Hag zijn eerste wissel toe door Martinez in de kleedkamer achter te laten en talent Eiting te brengen. De tweede helft was er een waarin de kansen over en weer gingen. Dessers maakte het Onana niet te moeilijk en Eiting miste het doel van Blaswich die even later ook Tadic van scoren afhield. Onana op zijn beurt voorkwam rennend dat een terugspeelbal van Eiting in het Amsterdamse doel zou verdwijnen en Onana wist ook nog een inzet in de korte hoek van Mauro te pareren.
Beide teams leken derhalve niet tot scoren te kunnen komen, ware het niet dat doelman Blaswich met een verre bal zijn aanvalspits aan het werk zette. Het simpele blokje van Dessers voorkwam dat Blind kon ingrijpen en toen Dessers daarop uit de draai verwoestend uithaalde, kon Onana de bal alleen nog maar nakijken hoe deze in de kruising doel trof (1-0). Het slotkwartier werd uiteindelijk 20 minuten, maar zowel Van de Water (voorlangs), Burgzorg als de voor Babel ingevallen en debuterende Braziliaan Danilo - kopbal in de handen van Blaswich - zagen hun pogingen mislukken, waarna het legioen in een bomvol Erve Asito uit het dak kon gaan.

Trainer Ten Hag verkondigde na afloop dat hij weet waar het aan ligt dat zijn team een mindere periode heeft; ‘We krijgen kansen maar vergeten het af te maken. Daar werken we hard aan want straks zijn er een paar jongens terug van een blessure’. Hij verwees daarbij naar het lijstje met geblesseerden. Maar werd in de perskamer meteen gewezen op het minstens zo grote lijstje geblesseerden bij Heracles. Ten hag pareerde dat er dan voorin wat meer creativiteit komt met spelers als Neres, Zyech en Promes. Hij verwachtte dat Zyech komende donderdag wel speelklaar is tegen Getafe. Op de vraag of het crisis is in Amsterdam, was het antwoord klip en klaar; ‘Als we verliezen is het altijd crisis bij ons!’

‘Unglaublich, Ajax liegt uns’, zo begon trainer Wormuth zijn analyse over de wedstrijd. Doelend op de vorige thuisoverwinningen waarvan hijzelf die van vorig jaar ook meemaakte. ‘De toeschouwers hebben een mooie en spannende strijd gezien met over en weer volop kansen. Voor ons meer uit de omschakeling en een fantastisch doelpunt van Dessers. Dat kun je niet leren, maar heb je in je’, zo Wormuth. Reagerend op de vrag hoe het het verschil van Heracles in deze wedstrijd en voorgaande sinds de winterstop kon verklaren, wees de voormalige bondscoach van Duitsland onder 19 op de psyche in de sport. ‘Je praat en praat, maar het lukt niet en dan zo’n wedstrijd als deze waarin de eerste pass goed is. Dan komt gelijk ook het goede gevoel en de juiste stemming en de massale steun van het publiek.
Of het blijvend is? Heracles wacht eerst de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (trainer Alan Pardew zat op de tribune) en daarna wacht thuis RKC, wedstrijden waarin Heracles zich veilig moet spelen om er daarna nog een mooi einde van de resterende acht competitiewedstrijden aan te verbinden.
  

Heracles – Ajax 1-0,
(0-0)
77. Dessers 1-0
Scheidsrechter: van Boekel
geel: Osman, Gravenberch, Babel, Kiomourtzoglou
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann (72. Van den Buijs), Knoester, Hardeveld, Osman (75. Van der Water), Merkel, Kiomourtzoglou, Mauro Junior (83. Jakubiak), Dessers, Burgzorg.
Ajax: Onana, Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico, Gravenberch (80. Ekkelenkamp), Martinez (46. Eiting), Van de Beek, Tadic, Huntelaar, Babel (72. Danilo).
Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-02-2020  

ADO- Heracles eindigt bloedeloos zoals het begon

 

DEN HAAG – Nummer voorlaatst ADO en middenmoter Heracles bakten er zaterdag weinig van. Het Haagse stadion was koud en winderig en ook het spel van beide teams bood nauwelijks opwindende energie voor de toeschouwers.
ADO heeft de punten dringend nodig en wilde winnen maar het niveau was droevig. Bovendien was de Almelose doelman Blaswich wederom in vorm om de weinige kansen die zich aan Haagse zijde voordeden, te elimineren. De gelegenheidsachterhoede van Heracles, met alleen Knoester als vaste kracht, hield dus de nul. De Almeloërs waren weliswaar meer in balbezit, maar aanvallend waren doelrijpe kansen zeer mager en de afwerking zwak. Bovendien was de Haagse doelman Koopmans attent bij de weinige doelpogingen van afstand. 
De enige die nog voor enige opwinding zorgde, was aan Haagse zijde invaller Summerville die in de tweede helft nog enkele keren voor verwarring zorgde in de Almelose defensie. Teamgenoot Pinas kreeg in blessuretijd voor de tweede keer geel van scheidsrechter Bax en kon het speelveld nipt voor het eindsignaal voortijdig verlaten.
Heracles pakte dus het eerste punt in een uitduel in het nieuwe kalenderjaar en daarmee is alles gezegd.

Na de winst op Ajax in een boeiend duel en de zeer matige prestatie tegen ADO, zal Heracles zondag a.s. om 14.30 uur in het thuisduel tegen ‘hekkensluiter’ RKC dus uit een ‘ander vaatje moeten tappen’ om zich honderd procent veilig te spelen. In Waalwijk werd eerder kansloos verloren en pakten de ‘jongelingen’ van trainer Grim de eerste competitieoverwinning. Vanmiddag versloeg RKC verrassend het bezoekende Fc Utrecht en liep daarmee dus twee punten in op de Hagenezen. In Almelo zullen de Waalwijkers dus alles uit de kast willen halen. Aan Heraclestrainer Wormuth de taak om zijn mannen weer scherp te krijgen. De Duitser verontschuldigde zich richting het publiek na het duel tegen ADO om het vertoonde spel van zijn ‘Manschaft’.

De wedstrijd zondag a.s. tegen RKC is voor kinderen tot en met 12 jaar toegankelijk voor 5 euro. Klik hier voor meer informatie!


ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Bax
geel: Duffy; Osman (op scherp), Rossmann
rood: Pinas (90+2)
OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Koopmans; Spence, Stubbs, Pinas, De Bock; Immers, Bakker, Goossens (Duffy/79), Meijers, Falkenburg (Summerville/55); Bogle (Kramer/65)
Heracles Almelo: Blaswich; Schoofs, Rossmann (Van den Buijs/46), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Osman (Van der Water/63), Merkel; Mauro Junior, Dessers, Burgzorg (Szöke/90)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina