Sportberichten


Plaatsing  
 
06-02-2016  

Heracles bindt ook PEC aan de zegekar


Garcia Garcia geeft de steekpass op Navratil die PEC-doelman Van de Hart kansloos laat en daarmee Heracles op 2-0 zet.
 

ALMELO – Heracles Almelo is Feijenoord weer voorbij op de ranglijst en staat weer trots derde na een 2-0 zege op PEC Zwolle. Voor de Heraclieden een bijzondere overwinning want het was zege nummer 100 in de eredivisie.
De wedstrijd begon tam omdat beide ploegen duidelijk vanuit de nul speelden. Bovendien kreeg PEC Zwolle al snel te maken met een blessure van aanvoerder Bram van Polen hetgeen trainer Ron Jans noopte tot een omzetting in het team waardoor het toch wat onwennig begon. Heracles startte met nieuwkomer Tarik Kada in de basis die zeker in het begin nog liep te zoeken naar zijn invulling in het dit seizoen verrassend sterke team van trainer John Stegeman die de goedkeurende ogen van zijn vader op zich gericht wist en die al voor de wedstrijd zijn bewondering voor het mooie stadion van Heracles uitsprak.
Kada begon dus niet scherp, verliet te vaak zijn positie en veroorzaakte bijna een penalty toen oud- Heraclied Bart Schenkelveld het Almelose strafschopgebied in trok maar scheidsrechter Van Boekel was mild voor de jongeling. Dit tot treurnis van trainer Ron Jans die na de wedstrijd opmerkte dat het al de vierde strafschop was die de Zwollenaren in de laatste vijf wedstrijden was onthouden. ‘Ze zeggen altijd dat het in de rest van de competitie wordt goed getrokken, dus we hebben de komende weken nog wat tegoed’, aldus Jans.
Voor rust dus niet veel spektakel al was spits Wout Weghorst dichtbij met een kopbal net over het doel van de Zwollenaren, na aangeven van Bel Hassani. Voor de rust dus geen doelpunten.

Daar kwam na de pauze verandering in. PEC kreeg wat meer grip op de wedstrijd mede ook door de vaker mee opkomende Dirk Marcellis, hetgeen Weghorst noopte met regelmaat zijn verdediging koppend te assisteren. De Bornenaar werkte zich een slag in het rond, waarvoor hij van trainer Stegeman de credits kreeg; ‘Dat Wout die kopbal (voorzet Gosens) mistte is jammer maar hij is bijzonder nuttig als je ziet hoe hij sleurt, balbezit houdt en jaagt en ook nog verdedigend assisteert, geweldig.’
Ontegenzeggelijk is Weghorst een man die het team op sleeptouw neemt, maar allen willen ook werken en ook verdedigend staat de formatie van Stegeman als een huis. Het individu maakt dan vaak het verschil in aanvallend opzicht. Dit keer was het weer Iliass Bel Hassani die de bal plots voor zijn voeten kreeg en met een simpele beweging een verdediger en doelman Van der Hart op het verkeerde been zette (1-0). Het was thuisdoelpunt 400 in de eredivisie.
PEC probeerde wel de bakens te verzetten maar zodra het in de buurt van het Almelose strafschopgebied kwam werd het onnauwkeurig of was er altijd wel een reddend Almelo’s been. De wissels van trainer Jans brachten daar ook geen verandering in. Dat deden wel de wissels van zijn collega Stegeman. Hij bracht Jaroslav Navratil voor debutant Kada en publiekslieveling Garcia Garcia voor de licht aangeslagen rechtsback Wout Droste. Garcia werd als routinier terug gehaald voor deze competitie en toonde zijn arsenaal aan balbeheersing maar liet ook zien nog een geweldige steekpass in huis te hebben op de snelle Navratil. De Tsjech rondde het buitenkansje perfect af (2-0). In de resterende 10 minuten speeltijd probeerde PEC nog wel wat, maar tot grote kansen kwam het niet.
Zaterdag a.s. wacht om 18.30 uur de thuiswedstrijd tegen 'runner up' AZ.

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2-0
(0-0)
1-0 Bel Hassani (54), 2-0 Navratil (81)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Gosens

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste (Heerkes/84), Te Wierik, Zomer, Gosens, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Kada (Navratil/63), Weghorst en Darri (Garcia/77).
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Lam, Van Polen (Becker/9, Marinus/84), Dekker, Brama, Nijland, Ehizibue, Veldwijk en Menig (Thomas/61).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-02-2016  

Eurosped TVT en SetUp'65 in de ‘Final Four´

 

ALMELO – Na Springendal Set Up’65 heeft ook het Almelose Eurosped TVT zich weten te plaatsen voor de halve finale om de nationale volleybalbeker bij de vrouwen. De plaatsing van Eurosped TVT kwam wat later door de wedstrijden in Europees verband maar donderdag gaven de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen het Assense Sudosa Desto geen enkele illusie. In Assen werd ook de tweede wedstrijd voor plaatsing winnend afgesloten en wel met 3-0 in sets (25-20, 25-22 en 25-21). 
‘De meiden geven zichzelf een mooi cadeau’, zei Berendsen na afloop. Hij zeg zijn team geen enkele keer in gevaar komen en boven de 15 punten in de gespeelde sets telkens afstand nemen. 
De strijdt in de ‘Final Four’ om de nationale beker wordt gespeeld op 20 en 21 februari  a.s. in Topsportcentrum Almere. Het Almelose Eurosped TVT heeft zaterdag Alterno als tegenstander en het Ootmarsumse Springendal Set Up’65 moet het opnemen tegen Flamingo’s ’56. De winnaars gaan door naar de finale op zondag.

 
13-02-2016  

AZ wint spektakelstuk van Heracles Almelo


Foto's: Harry Broeze
 

ALMELO – Er zal vrijdag al stevig gedebatteerd zijn bij de technische staf van Heracles over de invulling van de rechtsbackpositie. De revelatie van het seizoen Wout Droste kampt met een licht verrekte hamstring en ook vervanger Tim Breukers was nog niet wedstrijdfit. Trainer John Stegeman zocht de oplossing door Joey Pelupessy van het middenveld te halen om op rechts te spelen en Menno Heerkes mocht het vanaf de start op de vrij gekomen plek van Pelupessy proberen. Het pakte niet goed uit voor de Heraclieden. AZ zette vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Kuipers flink druk.  Heerkes kwam duidelijk snelheid in balbehandeling tekort en Pelupessy lag al in de derde minuut  aan de basis van het eerste Alkmaarse doelpunt door te kort op doelman Bram Castro terug te spelen. AZ-topscorer Vincent Janssen liet zich het buitenkansje niet ontgaan (0-1).
De eerste kans voor de Heraclieden kwam in de twaalfde minuut toen Brahim Darri naar binnen kapte en met rechts een poeier los liet op AZ-doelman Sergio Rochet die met een fraaie safe zijn doel schoon hield. In de omschakeling mistte AZ’er Alireza Jahanbakhsh het doel van Bram Castro op een haar. Nog geen minuut later plukte Castro een hoge voorzet uit de lucht voor een van de Noordhollandse spitsen gevaarlijk kon worden.
Heracles kreeg langzaam meer grip op het duel hetgeen uitmondde op een doelpunt van Weghorst maar scheidsrechter Kuipers constateerde dat de AZ-verdediger op de doellijn het buitenspel niet ophief omdat doelman Rochet zich voor Weghorst bevond.
Na dik een half uur spelen ging Pelupessy, toch wat onwennig op zijn positie, opnieuw in de fout door de bijna doorgebroken Dabney dos Santos aan te tikken. Vanaf de stip mocht Markus Henriksen het tweede Alkmaarse doelpunt laten aantekenen (0-2).  Trainer Stegeman offerde daarop Heerkes ten faveure van Dario Vujicevic maar het voorkwam niet dat Overeem de 0-3 liet aantekenen. Direct na de spelhervatting kopte Thomas Bruns naast uit een voorzet van Darri. Even later schoot Darri zelf over. Na bijna veertig minuten kwam Heracles toch op 1-3 omdat Bruns met een hard geplaatst afstandsschot de Alkmaarse doelman Rochet geen schijn van kans gaf. Op slag van rust voorkwam doelman Rochet in een reflex de Almelose aansluittreffer door de van dichtbij ingekopte bal van de mee opgekomen Mike te Wierik te pareren.

‘Het spel is nog niet gespeeld’, constateerde NOS-analyticus Youri Mulder  dan ook terecht in de rust. Toch kwam het eerste doelpunt in de tweede helft weer op naam van AZ. De mee verdedigende spits Weghorst kopte bij een corner de bal in de voeten van Jahanbakhsh die flink uithaalde en de bal door een mêlee van spelers in het doel van Castro zag verdwijnen (1-4). Heracles bleef echter de aanval zoeken en kwam op 2-4 toen Darri de mee opgekomen Mark-Jan Fledderus bediende. Deze kapte zijn directe tegenstander uit en schoot met zijn ‘slechte’ rechterbeen prima in. In de minuten daarna verzuimde AZ tot twee keer toe het spel ‘dood’ te maken en dat werd na een snelle break afgestraft door een fraai doelpunt van Weghorst (3-4). Nog geen minuut later voorkwam doelman Rochet de gelijkmaker door een kopbal van Ramon Zomer onschadelijk te maken.
Vijf minuten later kwam AZ gelukkig op 3-5 toen Bruns zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. Dit keer echter in eigen doel uit een corner van AZ. Met nog 10 minuten op de klok was toen feitelijk het spel gespeeld en telde het doelpunt van ex- Heraclied Ben Rienstra alleen nog voor de statistiek.

Al met al een spektakelstuk constateerden de trainers John van de Brom (AZ) en John Stegeman na afloop. ‘Wat een wedstrijd. Wat wij willen is spektakel bieden maar dit was wel het beste tot nu toe tegen een ploeg die volgens mij terecht op de derde plek staat. We maken een goeie serie, raken beter op elkaar ingespeeld maar hebben het ons zelf ook nog moeilijk gemaakt’, zei Van de Brom.
Heracles-trainer John Stegeman kon zich voorstellen dat de neutrale toeschouwer een fraai duel heeft gezien maar toonde ook zelfkritiek. ‘Zes doelpunten tegen mag niet in een thuiswedstrijd. We hebben AZ in het zadel geholpen door persoonlijke fouten. Er is er echter maar één die het echt fout heeft gedaan en dat is John’, zei Stegeman die daarmee op zichzelf doelde met zijn keuze voor Heerkes en het verzetten van Pelupessy naar de rechtsbackpositie. Terecht gaf Stegeman zijn team complimenten. ‘Het team bleef vechten, kwam een paar keer terug en kwam bijna gelijk, maar zes tegen mag niet. Een groot compliment ook voor het publiek dat mijn team steunde tot en met’, aldus Stegeman die zijn team nu moet klaarstomen voor het zware uitduel tegen koploper PSV.

Heracles Almelo – AZ Alkmaar 3-6
(1-3)
0-1 Janssen (3), 0-2 Henriksen (32/strafschop), 0-3 Van Overeem (34), 1-3 Bruns (39), 1-4 Jahanbakhsh (64), 2-4 Fledderus (67), 3-4 Weghorst (74), 3-5 Bruns (80/eigen doel), 3-6 Rienstra (84).

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Geel: Pelupessy, Zomer, Darri

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Pelupessy, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Van Ooijen/90), Heerkes (Vujicevic/33), Bel Hassani; Darri, Weghorst, Kada (Garcia/70).
AZ Alkmaar: Rochet; Johansson, Vlaar, Wuytens, Haps (Ouwejan/86); Van Overeem (Ortiz/68), Henriksen, Rienstra; Jahanbakhsh, Janssen, Dos Santos (Haye/85).

Fotoreportage (27 foto's)...

 
20-02-2016  

Heracles kan niet stunten in Eindhoven

 

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft na de thuisoverwinning met 2-1 op kampioenskandidaat PSV niet kunnen stunten in de uitwedstrijd. PSV stelde de 2-0 overwinning al veilig in de eerste helft mede dankzij een cadeautje op slag van rust van scheidsrechter Makkelie.
Heracles begon met Wout Droste in de basis. De Oldenzaler leek weer wedstrijdfit, maar werd nog voor de rust vervangen door het inbrengen van Gosens. PSV begon fel aan de wedstrijd en boekte al in de derde minuut succes toen de mee opgekomen Willems de bal bij Pröpper neerlegde die beheerst afrondde (1-0).
Verdedigend liet Heracles weinig steken vallen en opnieuw bleek doelman Castro in goede doen te zijn. Aanvallend konden de Almeloërs nauwelijks een potje breken, zij het dat Bruns zijn schot nog net naast het Eindhovense doel zag belanden doordat doelman Zoet er met de vingertoppen bij kon. De rust leek dus met een minimale achterstand bereikbaar voor de Heraclieden maar daar dacht scheidsrechter Makkelie anders over toen hij de mee verdedigende spits Weghorst terugfloot en de bal op de stip legde. Weghorst kreeg voor de vermeende overtreding zelfs geen geel maar Peirero verzilverde het cadeautje wel (2-0). 
In de tweede helft nam PSV duidelijk gas terug met met de Champions League wedstrijd van woensdag tegen Atlético Madrid voor de boeg. Heracles probeerde meer aan te vallen waardoor er ook meer ruimte ontstond voor de snel schakelende Eindhovenaren.  Het gaf doelman Castro de gelegenheid om uit te blinken bij een kopbal van Peirero.  PSV kreeg nog wel wat gemiste kansen maar drong niet fel meer aan en Heracles liet het bij vergeefse pogingen van Fledderus en Van Ooyen.
Heracles zakte van de derde plek op de ranglijst doordat AZ haar zegereeks voortzette en wist te winnen in Groningen. De Almeloërs wacht zondag 28 februari de thuiswedstrijd tegen Roda JC. 

PSV – Heracles 2-0 (2-0)
1-0 Pröpper (3), 2-0 Pereiro (45/strafschop)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
Klik hier

Scheidsrechter: Makkelie


OPSTELLINGEN
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems (Brenet/82); Pröpper, Hendrix, Van Ginkel; Pereiro (Narsingh/71), De Jong, Locadia (Jozefzoon/88).
Heracles Almelo: Castro; Droste (Gosens/39), Breukers, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Van Ooijen/79); Garcia, Weghorst, Darri (Navratil/71).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
20-02-2016  

Twentse vrouwenfinale in Volley Final Four

 

ALMERE – De finale om de beker in het vrouwenvolleybal is zondag een Twentse aangelegenheid. Het Ootmarsumse Set Up’65 bereikte de finale door winst in  vier sets op het verrassend tot de eindstrijd doorgedrongen Flamingo’65 dat nog wel de eerste set  wist te winnen met 18-25 maar vervolgens met 25-18, 25-18 en 25-10 om de oren kreeg.
Ook het Almelose Eurosped TVT bereikte de finale. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen moesten het opnemen tegen eredivisie-genoot Coolen Alterno. In de bloedstollende halve finale op hoog niveau won Eurosped TVT met 20-25 en 14-25 maar het Apeldoornse Alterno liet zich in de derde en vierde set van haar goede kant zien door setwinsten in 25-22 en 25-21. In de beslissende vijfde set liet Eurosped TVT een 11-14 voorsprong glippen maar wist men de strijd alsnog te beslissen met 14-15. Eurosped mag dus opnieuw proberen om de beker te pakken zoals het onder de naam Pollux al eerder drie keer deed. Voor Set Up'65 is het de eerste keer. Het Twentse duel in Topsportcentrum Almere begint zondagmiddag om 15.30 uur. Vooraf wordt om 13.00 uur de herenfinale gespeeld tussen Landstede Zwolle en het Groningse Lycurgus.

< Eurosped TVT en Springendal Set Up'65 strijden om de nationale volleybalbeker.

 
21-02-2016  

Almelose Eurosped TVT wint nationale volleybeker

 

ALMERE – Twee keer in de competitie delfde het Almelose Eurosped TVT het onderspit tegen het Ootmarsumse Set Up’65 maar de ‘wraak’ was zoet in het Topsportcentrum Almere. Eurosped TVT was in de final four de underdog want ook Alterno had in de competitie al twee keer gewonnen van het Almelose team. Alterno verloor zaterdag en vandaag werd Set Up’65 aan de Almelose zegekar gebonden. Een prestatie van formaat want het jeugdige Europsped TVT had in de afgelopen maanden ook nog te maken met Europees volleybal.
In deze onvervalste Twentse derby en nationale finale trok  Set Up’65 nog aan het langste eind in de eerste set met 16-25 maar Eurosped TVT kwam in de tweede set langszij door een score van 25-19. In de derde en beslissende vierde set wist Eurosped TVT het Ootmarsumse team in deze zinderende bekerfinale telkens voor te blijven (25-17 en 25-19). De nationale volleybalbeker gaat dus voor het eerst mee naar de IISPA in Almelo. Coach Jan Berendsen glunderde en was trots op zijn jonge team. Voor hem persoonlijk gold dat iets minder, omdat in het verleden voor de overstap naar de topsporthal in Almelo, al drie keer eerder de beker werd gepakt onder de naam Pollux. Voor Set Up'65 rest revanche op Eurosped TVT in de kampioenspool om het nationale volleybalkampioenschap in de eredivisie.

Bij de heren ging de nationale beker eveneens naar de underdog. Het Zwolse Landstede kon de beker voor de vierde keer pakken, maar het Groningse Lycurgus pakte de winst met 1-3 (25-18, 20-25, 26-28, 15-25).

 
28-02-2016  

Monsterzege Roda op falend Heracles in Almelo


Van de 26 goals die Roda JC tot en met speelronde 25 scoorde, maakte het er liefst 8 tegen Heracles Almelo.
 

ALMELO – Niet een briljante strategie van Roda-trainer Kalezic bezorgde de tegen degradatie strijdende Limburgers een monsterzege van 0-5 in de uitwedstrijd op Heracles Almelo maar het collectief falen van 14 ingezette Heraclieden tegen een vormloos maar knokkend Roda.
Heracles-trainer Stegeman begon weer met Pelupessy op de rechtsbackplaats vanwege blessures van Droste en Breukers en de trainer riep daarmee opnieuw verdedigende problemen op. Pelupessy, normaliter de ‘stofzuiger’ voor de laatste linie, voelt zich op die plek niet op z’n gemak en dat brengt onzekerheid in het collectief van de defensie. Heracles begon dus met vooral de bal achterin rond te spelen waardoor het eerste half uur van de wedstrijd het aanzien niet waard was en de rest van de wedstrijd nauwelijks beter, daar kon ook trainer Stegeman aan de zijkant niets aan veranderen. Voeg daarbij het aanvallend falen van de middenlinie en de nederlaag is verklaard, mede ook omdat Roda JC wel fel begon met het besef dat de concurrentie onderin de ranglijst, een dag eerder wel punten pakte.
Roda kwam op 0-1 na een afgeslagen vrije trap van Heracles waarbij Zhukov volkomen vrij de bal achter doelman Castro kon tikken 0-1. Roda-aanvaller Van Duinen zorgde nog voor de rust voor 0-2 door prima te scoren uit de draai. Heracles kwam in de eerste helft niet verder dan toevallige doelpogingen van Darri, Weghorst, Te Wierik (paal) en Garcia terwijl Bruns ook nog ten onrechte een gele kaart opliep.
In de rust offerde trainer Stegeman de als middenvelder begonnen Gosens voor Navratil om meer aanvallende impulsen te brengen maar het was Poepon die de Limburgers al snel nog meer in het gerief zette door de 0-3 te laten aantekenen.
Heracles bakte er aanvallend niets van en hield het bij afstandsschoten van Darri, Bruns en Fledderus die allen over het doel van doelman Van Leer in de tribune verdwenen. Opnieuw Poepon en invaller Ngombo bezorgden Heracles een nog grotere nederlaag terwijl kort daarvoor van Hyfte zijn inzet op de paal zag belanden. Roda JC pakte deze competitie maar liefst zes punten tegen Heracles dat zo verrassend hoog op de ranglijst stond, maar deze derde nederlaag op rij kon ook wel eens een vrije val van de Almeloërs inluiden.

Heracles - Roda JC 0-5
(0-2)
0-1 Zhukov (29), 0-2 Van Duinen (43), 0-3 Poepon (49), 0-4 Poepon (79), 0-5 Ngombo (90+2)

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter:
Van de Graaf
Geel: Bruns, Dijkhuizen, Poepon

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Pelupessy, Breukers, Zomer, Fledderus; Bruns, Gosens (Navratil/46), Bel Hassani; Garcia (Gladon/49), Weghorst, Darri (Van Ooijen/70).
Roda JC: Van Leer; Milec, Buijs, Swinkels, Dijkhuizen; Zhukov (Faik/86), Inceman (Gullon/77), Van Hyfte, Peterson; Poepon, Van Duinen (Ngombo/81).

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina