Sportberichten


Plaatsing  
 
02-02-2009  

Denk en Zet Westerhaar nog titelkandidaat

 

WESTERHAAR - Na de 12-8 overwinning op Bart Smit/Volendam zijn de dammers van Witte van Moort/Denk en Zet uit Westerhaar nog volop in de race om het landskampioenschap.
De club staat twee wedstrijden voor het seizoenseinde samen met Van Stigt Thans uit Schiedam en VBI Huissen op kop. Westerhaar liet tegen het gevaarlijke Volendam zien dat het in uitstekende vorm is. De Twentenaren bleven ongeslagen en zagen Dick de Voogd, via mooi combinatiespel, en Danny Slotboom, dankzij het veroveren van een dam en het lam leggen van de vijandelijke vleugel, twee zeges in de wacht slepen. Witte van Moort/Denk en Zet werden in 2001 voor het laatst kampioen van Nederland,

 
02-02-2009  

Heracles huurt verdediger van 'buur' Twente

 

ALMELO - Heracles Almelo huurt voor de rest van het seizoen het Poolse talent Bartek Pacuszka (18) van naaste buur FC Twente. De 'linkspoot' kan zowel kan zowel op de linksbackpositie als centraal in de verdediging uit de voeten. Pacuszka begon het seizoen bij FC Twente als speler van de A-jeugd, maar werd onlangs overgeheveld naar het gezamenlijke beloftenteam van Twente/Heracles en door FC Twente contractueel vastgelegd.

Door het vertrek van Klavan naar AZ had de club te weinig linkerverdedigers, maar een zoektocht leverde geen direct resultaat op. De talentvolle Pool - een ontdekking van Jan van Sta - krijgt nu de kans gedurende de rest van het seizoen. Met Paddy John is het de tweede speler uit het gezamenlijke beloftenteam dat nu in de eerste selectie van de Almeloërs is opgenomen.

 
03-02-2009  

Heracles en Ajax delen punten na spektakel


Ricky van den Bergh viert zijn doelpunt in de Arena uitbundig.
  AMSTERDAM – Heracles Almelo heeft in de Amsterdam Arena in een waar spektakel-wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Ajax.
De ploeg van Gert Heerkes had lang kans om de 3 punten mee naar Almelo te nemen, maar mocht van geluk spreken dat het een punt meeneemt naar Almelo, nadat in de allerlaatste minuut een zuiver doelpunt van Ajax onterecht werd afgekeurd.
Lees verder...

Fotoreportage (55 foto's)...

 
06-02-2009  

FBK Games financieel gered

 

HENGELO - De in grote financiële nood verkerende FBK-Games lijkt te zijn gered. Het Hengelose internationale atletiekevenement kampte met een begrotingstekort van 6 euroton, maar rijk, provincie en de gemeente Hengelo leggen 3 euroton op tafel om de editie 2009 in juni a.s. te kunnen laten doorgaan. Tegenvaller was het dicht draaien van de rijkssubsidiekraan in 2008, maar ook nu kamt de organisatie met problemen om sponsoren binnen te halen.

 
06-02-2009  

Grolsch snijdt in sponsorbijdragen

 

ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch gaat bezuinigen op het sponsorbudget. Volgens de SAB-dochter is het noodzakelijk om op de kosten te besparen. De Enschedese brouwer schrapte ook al 80 banen. Volgens Grolsch is de veranderende marktsituatie mede debet aan de noodzakelijke bezuinigingen. Grolsch sponsort in de regio meerdere grote en kleiner evenementen. Waar het meest wordt 'gesneden' is nog onduidelijk. Bestuurders van o.a. CSI Geesteren, Almelose Ruiterdagen, Military Boekelo, FC Twente, Heracles Almelo, Museum Buurt Spoorweg Haaksbergen en tal van kleinere evenmenten kunnen dus de borst nat maken. 

< De fles is half leeg

 
07-02-2009  

Van den Ham stopt met waterpolo voor Oranje

 

EDE/ALMELO - Olympisch teamgoud winnares Marieke van den Ham stopt met haar loopbaan bij de nationale selectie waterpolo. De 26e jarige Almelose kan haar hobby niet meer met haar werk combineren. Van den Ham speelde in 8 jaar 202 duels voor het nationale waterpoloteam.

Na de Olympische spelen kreeg van den Ham een leuke baan aangeboden en dat gaat voor haar voor de drukke trainingsarbeid bij het nationale team. "Ik zit al heel lang bij de selectie en heb heel veel mooie, leuke, gezellige maar ook zware tijden gekend, met van de zomer natuurlijk het hoogtepunt van al dat harde werken en alle opofferingen. Ik ben daarna begonnen met werk en studie en dat bevalt me goed", zegt Van den Ham over haar besluit. Zij blijft voorlopig nog wel uitkomen voor haar club Polar Bears Ede.

 
07-02-2009  

Heracles en NEC spelen gelijk in Almelo


^ Terwijl de linten in het rond vliegen, en rechts Vojtech Schulmeister zijn doelpunt viert, kan Ricky van den Bergh het niet laten om NEC-doelman Gábor Babos even een 'klopje' te geven.
 

ALMELO - Heracles heeft aan de thuiswedstrijd tegen het Nijmeegse NEC één punt overgehouden. Beide ploegen scoorden in Almelo een maal: 1-1. In de opstelling miste Heracles Mark-Jan Fledderus, die tegen Ajax geblesseerd raakte. Zijn plaats in het elftal werd overgenomen door Remon de Vries. Jan Wuytens stond na 2 wedstrijden gemist te hebben (ook door een blessure) weer in de basis.

NEC - een ploeg die gokt op de counter - liet Heracles tot de helft van de eerste helft het spel maken. Tot echt grote kansen kwam dat niet. Pas nadat doelman Gábor Babos van NEC in de fout ging bij een terugspeelbal werd de wedstrijd wat spannender. Ricky van den Bergh kon de bal echter nèt niet onderscheppen. Hierna begon het team van trainer Mario Been het spel wat meer naar zich toe te trekken. In de laatste minuut van de eerste helft – waarin Heracles zich al aan de thee waande – wist Tim Janssen uit het niets te scoren voor NEC en bracht daarmee de stand op 0-1.

Van de ploeg van Gert Heerkes werd dus in de tweede helft meer ‘power’ richting het doel van Babos verwacht. Daarin slaagden ze goed. Door meer aanvallers in te zetten kon Heracles voorin meer dreiging brengen. Vojtech Schulmeister verzilverde zijn schot (uit de draai op aangeven van Bas Dost) en bracht Heracles op gelijke hoogte. De wedstrijd duurde echter te kort om de Heracliden voorbij NEC te krijgen.

Fotoreportage (48 foto's)...

 
10-02-2009  

Brama langer bij Twente

 

ENSCHEDE - Wout Brama zal tot de zomer van 2012 actief zijn bij Twente. De 22-jarige middenvelder had nog een contract tot 2010 in Enschede. De Almeloër die de jeugdopleiding bij FC Twente doorliep maakte aan het begin van het seizoen in 2005 zijn debuut in het eerste. Brama speelde tot tot nu toe 95 competitiewedstrijden en maakte een stormachtige ontwikkeling door. Scoren deed de Tukker niet in competitieverband.

 
10-02-2009  

Wild begint seizoen goed in Qatar


Fotobron . wielerfoto.nl – CJ Farquharson

 

QATAR - Kirsten Wild is zondag als tweede geëindigd in de eerste etappe van de ronde van Qatar. In de sprint moest de oud- Almelose, in het shirt van nieuwe sponsor Cervelo, de Italiaanse Giorgia Bronzini voor laten gaan. De derde plaats ging naar de Nederlandse Ellen van Dijk. De bovengenoemde rensters maakten deel uit van een groep van vier die net voor enkele groepen achtervolgsters aan de streep arriveerde. Na deze eerste rit doen overigens nog maar 30 vrouwen mee voor de eindzege, de rest is al op bijna een kwartier gezet. Kirsten Wild start morgen in de leiderstrui van het jongerenklassement, Ellen van Dijk is de beste jongere in deze ronde. De ronde van Qatar duurt tot dinsdag 10 februari.

 
11-02-2009  

Heracles wil nieuwe thuishaven bouwen

 

ALMELO - Heracles Almelo wil een nieuw stadion gaan bouwen. De bouw van een nieuwe thuishaven is namelijk een stuk goedkoper. Het stadion zou op de huidige plek worden uitgebreid van 8.500 naar 15.000 zitplaatsen. De verbouwing blijkt echter een slordige 29 miljoen euro te gaan kosten. Het bouwen van een nieuw stadion is een stuk goedkoper. De verbouwplannen van het huidige Polman Stadion zijn van de baan. Met een groter stadion kan Heracles meer inkomsten genereren. Dat is noodzakelijk om structureel in de Eredivisie te kunnen blijven spelen. Het huidige stadion is vrijwel altijd uitverkocht. Het is nog onduidelijk waar het nieuwe stadion moet komen. De officiële opening van het Polman Stadion had plaats op 10 november 1999. Zes jaar later, na de promotie naar de Eredivisie, werd de capaciteit van de accommodatie van 6.900 toeschouwers nog eens met zestienhonderd plaatsen uitgebreid.

 
11-02-2009  

Drukbezochte Businessclub-avond Heracles.

 

ALMELO - In het Polman Stadion was dinsdagavond een Businessclub avond. Oud voetballer René van der Gijp, ook bekend van programma’s als 'Voetbal op vrijdag' en 'Voetbal inside' had als thema deze avond; 'Intermenselijke relaties en arbeidsverhoudingen.' Van der Gijp presenteerde de avond vanuit zijn eigen welbekende zeer humoristische en motiverende visie. Hij werd aan de tand gevoeld door Frans Leushuis, hoofd Sport van RTV-Oost. Voorzitter Jan Smit kwam met de mededeling dat Heracles een nieuw stadion wil bouwen. Om het huidige stadion uit te breiden naar een capaciteit van 13000 is een bedrag nodig van €29 miljoen. Hij nam ADO-Den Haag als voorbeeld waar het nieuwe stadion minder kostte. Niet bekend is waar het nieuw te bouwen stadion eventueel moet komen. De Businessclub avond werd zoals gewoonlijk druk bezocht.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
14-02-2009  

Twente wint moeizaam van Volendam

 

ENSCHEDE - FC Twente heeft thuis met 2-1 van FC Volendam gewonnen. De zege was verwacht, maar kwam zeker niet simpel tot stand. Lees verder…

 
14-02-2009  

Vrimot wint schaakpartij van ENO

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week ging Vrimot 1 op bezoek bij ENO 2 in Nijverdal. De Vrimotters lieten hun kampioensaspiraties zien door te winnen met 2,5 tegen 3,5.
Vrimot 1 gaat samen met Mat-Ador 1 uit Wierden aan de leiding met nog 2 wedstrijden te gaan. In de laatste wedstrijd nemen zij het tegen elkaar op. Dat kan nog een spannende ontknoping opleveren.

Kijk voor meer Vrimot Nieuws op: www.vrimot.org.

 
15-02-2009  

Groningen is Heracles de baas


Heracles weet niet te scoren.
 

GRONINGEN - FC Groningen is zondag thuis tegen Heracles Almelo voor de vijfde keer op rij ongeslagen gebleven in de eredivisie. De formatie van Ron Jans zegevierde met 2-0 en boekte zo zijn vierde overwinning. In de eerste helft zette Groningen in een tijdsbestek van vier minuten de eindstand op het bord. Groningen, dat tegen Heracles voor de vijfde maal op rij zijn doel schoon hield, kwam met een uitgespeelde aanval op voorsprong. Oud- Heraclied Gonzalo Garcia Garcia rondde een prima voorzet van Martijn Meerdink, de vervanger van Goran Lovre in de Groningse basisformatie, bij de eerste paal koel af (1-0). Drie minuten later tekende Marcus Berg na slecht verdedigen van de Almeloërs voor de 2-0. Het was zijn vijftiende seizoenstreffer. De Zweed kreeg via een speler van Heracles de bal voor de voeten, waarna Pieckenhagen op het verkeerde been stond. Na rust oefende Heracles nog flinke druk uit, maar had de ploeg de pech dat Ricky van den Bergh de lat trof en Kwame Quansah vlak voor tijd stuitte op keeper Luciano, waardoor FC Groningen, soms met kunst- en vliegwerk, voor de elfde keer dit seizoen de 'nul' vast hield. 

Kijk ook naar de commentaren via de NOS 

Fotoreportage (45 foto's)...

 
21-02-2009  

Heracles maatje te klein voor koploper AZ

 

ALMELO - Het Alkmaarse AZ heeft haar leidende positie in de Eredivisie versterkt door met 0-2 van Heracles Almelo te winnen. Topscorer Mounir El Hamdaoui zorgde voor de twee doelpunten en daarmee de drie punten voor AZ. Ragnar Klavan stond bij zijn nieuwe club AZ in de basis en werd in de door de supportersverenigingen van Heracles Almelo georganiseerde sfeeracties bedankt voor de inzet in de afgelopen jaren.

De eerste helft begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. AZ was in het begin dichtbij een doelpunt van El Hamdaoui, maar zijn inzet werd door Birger Maertens van de lijn gehaald. Ricky van den Bergh was voor de Almeloërs verantwoordelijk voor een aantal schoten die door doelman Romero werden gepakt. Vanaf de 20ste minuut zakte het tempo en begonnen beide ploegen slordiger te spelen. Tot aan de 35ste minuut, toen de wedstrijd weer opleefde nadat Douglas en Everton Ramos da Silva van kant wisselden en direct gevaarlijk konden worden.

Gezien het spelbeeld en de geleverde strijd was een gelijkspel bij rust verdiend, maar na de rust was AZ de bovenliggende partij. El Hamdaoi scoorde na een snelle uitbraak in de 53ste minuut de 0-1. Heracles heeft daarna een aantal mogelijkheden gecreëerd maar deze werden niet benut. AZ kon nog via Pellè op 0-2 komen, maar hij schoof de bal - tot ieders ongeloof - naast het lege doel. Hierdoor bleef de wedstrijd tot op het laatste moment spannend. AZ 'schaakte' naar het eind van de wedstrijd door de bal zoveel mogelijk in bezit te houden. Schulmeister had de 1-1 voor het binnenschieten, maar hij schoot over. Heracles werd in de laatste minuut van de blessuretijd verrast door een counter van AZ. El Hamdaoi bracht AZ op 0-2 waardoor de wedstijd werd beslist. 

Fotoreportage (48 foto's)...

 
22-02-2009  

Foto-expositie in supporterskavee Heracles

 

ALMELO - Na afloop van de wedstrijd Heracles Almelo - AZ werd er in het 'supporterskavee' van Hart voor Heracles een foto-expositie geopend. Nadat de voorzitter van de supportersvereniging Hart voor Heracles - Mieke Kuik - haar aankondiging had gedaan, onthulden Heracles-spelers Birger Maertens en Mark Looms de ingelijste foto's.

Tot aan het einde van dit seizoen zijn de foto's van sport-fotograaf Peter Lous (ProShots) te zien en ook te koop. Na het seizoen zal de expositie worden ververst met verse foto's van een andere sport-fotograaf.

<< V.l.n.r.: Mark Looms, Peter Lous en Birger Maertens 

 
22-02-2009  

Zes maand Franse cel voor FC Twente-supporter

 

MARSEILLE - Een FC Twente-supporter heeft zaterdag van een Franse rechtbank 6 maanden cel aan zijn broek gekregen omdat hij bij een supportersopstootje bij een Metrostation een Franse agent met een fles op het hoofd sloeg. De straf in totaal is 12 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk. De 'supporter' gaf zijn daad toe en verklaarde dat hij dronken was. De 6 maanden zitten zullen wel genoeg zijn om te ontnuchteren.  

< Franse gevangenissen staan bekend om hun middeleuwse toestanden. Hier een afbeelding uit 1853.

 
22-02-2009  

AZ-supporters veroorzaken caféruzie

 

ALMELO - De politie heeft bij een café aan de Bornerbroeksestraat 7 AZ-supporters en 3 cafébezoekers aangehouden. Veertig AZ-supporters die zonder kaartje naar Almelo waren gereisd, wilden de confrontatie met de stamgasten wel aan, waardoor de politie werd ingeschakeld. De resterende AZ-supporters werden op de trein naar huis gezet.

 
26-02-2009  

Extra provinciale subsidie FBK-Games

 

HENGELO - Provinciale Staten heeft woensdag ingestemd met een extra subsidie voor de FBK-Games. De organisatie van het grootse atletiek-evenement was financieel in de problemen gekomen door het stopzetten van de rijkssubsidie en de lagere bereidheid tot sponsoring door bedrijven. Met de financiële injectie van 3 euroton is de voortgang op 1 juni a.s. verzekerd, mede ook omdat de gemeente Hengelo en de Regio Twente extra gaan bijdragen zoals eerder al bekend werd gemaakt. 

 
26-02-2009  

UEFA-voetbal, slagwapens en supporters


De in beslag genomen verzameling slagwapens
 

ENSCHEDE - Rond de UEFA-cup wedstrijd FC Twente - Olympique Marseille heeft de politie weer de nodige inzet moeten tonen om ongeregeldheden met 'supporters' in te tomen. Bij een buscontrole van een Franse bus met 'supporters' aan het Colosseum te Enschede nam de politie een ware verzameling van slagwapens in beslag die de zogenaamde sportliefhebbers in de bus bij zich hadden. Een 20-jarige 'supporter' uit Orleans was zo dom het slagwapen bij zich te dragen en werd gearresteerd.

In de Enschedese binnenstad was het tussen 14.30 uur en 16.00 uur zo onrustig dat de politie charges uitvoerde om de 'supporters' van beide clubs uit elkaar te houden. Vier Hollanders, drie Fransen en één Duitser werden aangehouden. Een Franse 'supporter' en een politieman werden bij de schermutselingen door een politiehond gebeten. Rond 16.00 uur was de politie het 'gedonder' zat en dreef de Franse 'supporters' de klaar staande bussen in om naar het 'uit-supportersvak' in de Grolsch Veste vervoerd te worden in plaats van linea-recta naar Marseille of het midden van de Afsluitdijk, om ze lopend naar huis te laten keren. In totaal werden rond de UEFA-wedstrijd 190 manschappen ingezet. Bekijk hier de foto's van RTV Oost.

FC Twente verloor na de 1-0 uitoverwinning, de thuiswedstrijd met 1-0 zodat na de verlenging - waarin niet werd gescoord - penalty's de uitkomst brachten en Olympique mag verder bekeren tegen Ajax.

 
28-02-2009  

Indoor Meppel ter ziele

 

MEPPEL (KNHS) - In een donderdagavond gehouden commissievergadering van de gemeente Meppel is het Internationale Indoor Concours Hippique Meppel letterlijk de nek omgedraaid. De Markthallen van Meppel, bekend om zijn talloze pilaren in de piste, worden gesloopt, dat was bekend. Maar ondanks eerdere toezeggingen van de gemeente Meppel om voor een vervangende accommodatie te zullen zorgen werden niet alleen die toezeggingen ingetrokken, ook alle toezeggingen die zijn gedaan om een tijdelijke accommodatie te realiseren als overbrugging naar een definitieve hal werden van tafel geveegd.

"Spijkerharde toezeggingen van de gemeente zijn niets waard gebleken. Wij hebben haalbare alternatieven aangedragen, maar die zijn door de gemeentebestuurders niet alleen achteloos, maar ook respectloos van tafel geveegd. Ons rest niets meer dan te berusten in het gegeven dat de 45ste editie van het IICH Meppel in 2008 de laatste is geweest", aldus voorzitter Jaap Werners.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

 
28-02-2009  

Enschede kandidaat Jeugd Olympic 2014

 

ENSCHEDE - De gemeente Enschede heeft zich bij het NOC*NSF aangemeld als gaststad voor de Jeugd Olympische Spelen in 2014. De gemeente wil de organisatie op zich nemen in samenwerking met de Regio Twente. Enschede heeft daarvoor een 'Bidbook' ingeleverd en meldt daarin ondermeer dat Enschede in 2007 en 2008 is uitgeroepen tot sportgemeente van het jaar en dat er meerdere grote jaarlijkse sportevenementen in de Regio Twente worden georganiseerd.  

Archief
Terug naar vorige pagina