Shownieuws


Plaatsing  
 
21-04-2017  

Steve Gadd exclusief in Metropool


De levende drumlegende Steve Gadd komt maandag voor een eenmalige show in ons land naar Poppodium Metropool in Hengelo. De slagwerker vertoont op meer dan 750 albums zijn virtuose kunsten: van pop tot jazz.
 

HENGELO - Hij is een levende drumlegende. Steve Gadd doet maandag 1 mei met zijn eigen band Poppodium Metropool in Hengelo aan. Voor een exclusieve show in ons land. ,,Of hij de beste drummer in de wereld is? Dat zal hij zelf nooit zeggen want hij is een bescheiden mens”, zegt Rick Escher van Metropool. ,,Maar collega-muzikanten prijzen hem de regelrecht hemel in.”

Steve Gadd wordt door zijn vakbroeders vooral geroemd om zijn geïnspireerde spel en virtuositeit.
Volgens Escher is Steve Gadd een drummer van uitzonderlijk hoog niveau. ,,Een alleskunner bovendien want Gadd drukt zijn stempel op zowel jazz- als popklassiekers. Het kenmerkende roffeltje onder de hit ’50 ways to leave your lover’? Steve Gadd… Maar hij tekent bijvoorbeeld ook voor de dansklassieker ‘The Hustle’ van Van McCoy. Of ‘Chuck E.’s in love van Rickie Lee Jones. Tegelijk speelt hij ook mee op een keur aan jazz- en fusionplaten. Van Steeley Dan tot The Brecker Brothers.”
Het was ooit zijn oom, drummer in het leger, die hem ook aanspoorde te gaan drummen. Al op elfjarige leeftijd speelde hij mee met jazzlegende Dizzy Gillespie. Vervolgens ontwikkelde hij zicht tot sessiedrummer. Heden ten dage geldt Gadd als de drummer die het meest opgenomen is in studio’s. In totaal is hij op ruim 750 albums te horen en was hij op toernee met iconen als Paul Simon, Eric Clapton en James Taylor.
Poppodium Metropool wist Gadd te strikken voor een exclusieve show voor Nederland. Waarbij hij met zijn eigen band komt. Met daarin naast Gadd nog een aantal grootheden uit de muziekbizz. Onder wie gitarist Michael Landau en Jimmy Johnson op bas.
De voorverkoop van het concert is intussen begonnen. Kaarten kosten 29 euro exclusief servicekosten en zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Metropool, vestigingen van Primera en platenzaak Popeye in Hengelo.
Zie ook www.metropool.nl

Archief
Terug naar vorige pagina