Shownieuws


Plaatsing  
 
23-03-2011  

Filmdiva Elisabeth Taylor is dood

 

HOLLYWOOD – Elisabeth Taylor, de misschien wel meest spraakmakende filmdiva van het witte doek is dood. Liz Taylor werd in Londen geboren als dochter van een kunstenaar en actrice met de Amerikaanse nationaliteit. Als kindsterretje van negen jaar stond ze al voor de camera’s en ze werd in haar ruim vijftig jarige carrière meerdere keren genomineerd voor een Oscar. Met haar rollen in Butterfield 8 (1960) en Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966) kreeg ze die Oscar daadwerkelijk. In 1992 ontving ze de Jean Hersholt Humanitarian Award, als erkenning voor haar humanitaire werk. Vooral aan de bestrijding van Aids besteedde ze veel aandacht.
In de zestiger jaren werd ze duurst betaalde actrice ter wereld van dat moment met haar rol in Cleopatra, waar ze Richard Burton als tegenspeler had. Met hem huwde ze twee keer. In totaal huwde ze acht keer en had jaren een relatie met o.a. de Nederlander Harrie Wijnberg, zoon van een Amsterdamse bloemenkoopman die in Amerika fortuin maakte in de autohandel. De laatste keer huwde ze met een alcoholverslaafde die ze in een verslavingskliniek had ontmoet. Taylor kickte meermaals af van alcohol maar slaagde daar feitelijk niet in.
Elisabeth Taylor bleef tot haar dood op 79-jarige leeftijd spraakmakend, was zeer bevriend met de mediaschuwe Michael Jackson en stond op het dodenlijstje van de moordenaar van John Lennon.

< Elisabeth Taylor in de film Doctor Faustus

Archief
Terug naar vorige pagina