Shownieuws


Plaatsing  
 
17-06-2009  

Erik Hulzebosch krijgt programma bij TV Oost

 

In de eerste aflevering, die volgende week woensdag te zien is bij TV Oost, bezoekt Hulzebosch schaatser Gerard van Velde. De oud-Olympisch kampioen op de 1000 meter traint tegenwoordig een eigen sprintploeg, met daarin onder anderen de talenten Ronald en Michel Mulder uit Zwolle en Freddy Wennemars uit Dalfsen. Hulzebosch kijkt mee bij één van de trainingen. Natuurlijk begint het weer te kriebelen bij de nummer 2 van de laatste Elfstedentocht, dus bindt hij zelf de skeelers onder. Als een volleerd interviewer wil Erik alles weten van de 37-jarige sprinttopper van weleer. Beide schaatscracks blijken een gemeenschappelijke passie te hebben buiten het schaatsen: motoren. Dat schreeuwt om een ronkend ritje door het fraaie groene oosten van het land.

 

Met Hulzebosch de Hort is vanaf 24 juni elke woensdag te zien bij TV Oost om 16.40, 19.40, 22.30 en 00.40 uur. Op zondag is er een herhaling om 16.40 en 19.40 uur.

 

Erik Hulzebosch (Anerveen, 17 juni 1970) was in zijn jonge jaren een fanatieke fietscrosser; hij behaalde meer dan 300 overwinningen. Als ‘straatschoffie’ was hij er al spoedig achter dat de school voor hem niet zaligmakend was. Sporten lag hem vele malen beter. Bovendien kwam Erik op veertienjarige leeftijd tot de conclusie dat hij de school ook niet nodig had. Wie zijn zaken wist te regelen – als krantenjongen werkte hij met vier hulpbezorgers – had immers genoeg mogelijkheden om voldoende geld op zak te hebben.

 

Zijn grote doel: De Friese Elfstedentocht. In 1997 reed hij de tocht der tochten en werd uiteindelijke tweede. De zilveren medaille leverde hem veel bekendheid op. Door de combinatie van sport en een goed zakelijk inzicht wist hij prima aan de kost te komen.

 

Erik Hulzebosch werd viermaal kampioen op natuurijs, acht keer op skeelers, één keer wereldkampioen en won tweemaal de alternatieve Elfstedentocht. In 2007 openbaarde hij zich als zanger toen hij de finale van het SBS6-programma ‘So You WannaBe A Popstar’ won. Hij woont in Loozen (gemeente Hardenberg) en is getrouwd met Jenita Hulzebosch-Smit, eveneens schaatser.


 

Archief
Terug naar vorige pagina