Shownieuws


Plaatsing  
 
26-11-2008  

SchlagerTV knallend van start bij Cogas Kabel

 

SchlagerTV is de Duitstalige variant van het succesvolle TV Oranje (met inmiddels 2 miljoen abonnees na de start drie jaar geleden een megasucces in medialand) en is vanaf donderdag door bijna een kwart mil­joen Tuk­kers buis-aan-buis te ontvangen. Dat wordt smullen, daar in Twenteland. Schlagers en andere Duitstalige Volksmusik, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. SchlagerTV brengt niet alleen clips met de bekende namen als Rex Gildo, Udo Jürgens, Freddy Quinn en Michael Holm, maar SchlagerTV biedt ook onbekend talent een podium om van te likkebaarden. De nieuwe zender haakt met dit initiatief in op de toene­mende populariteit van het genre. Niet voor niets is het RTV Oost tv-programma ‘Jetzt Geht’s Los’ een regelrechte knal­ler. Tijdens de in Overijssel bekende Oktoberfees­ten van deze regionale zender gaat het dak er iedere keer weer moeiteloos af. Simpelweg genieten, dat is het credo.

Het startsein van de nieuwe zender wordt gegeven door nie­mand minder dan de absolute Schlagerkoning Dennie Christian, daar­bij geassis­teerd door manager Cogas Kabel Menno van Dijk. De lancering van SchlagerTV wordt verder opgeluisterd door de ‘Beetho­ven van deze tijd’ songwriter en producer Edwin van Hoeve­laak, die -evenals Dennie Christian- wekelijks een programma op de nieuwe zender gaat pre­senteren. Klap op de vuurpijl is een optre­den van zangeres Chan­tal, mateloos populair in Duitsland en Oostenrijk en straks met haar fluwelen stemgeluid en hormonenprikkelende verschijning ongetwijfeld ook op eigen Nederlandse bodem.

Nog voor de officiële aftrap is SchlagerTV al een succes. Na proefuitzendingen via de satelliet stroomden uit alle windstreken de e-mails met positieve reacties binnen. Geen wonder: in Schlagerland is vrolijkheid de maat. Zonder uitzondering zijn de clips opgeno­men op besneeuwde bergtoppen of groene dalen, waarboven altijd de zon schijnt. SchlagerTV brengt die onver­sneden vrolijkheid nu bij de mensen thuis.

SchlagerTV is het nieuwste initiatief van de oostelijke media­ondernemers Gerard Ardesch en Jur Bron, die eerder al met groot succes TV Oran­je (Nederlandstalige clips) en de inmiddels internationale opera- en operettezender Bra­vaHDTV lanceerden. ‘Schlagerliefhebbers vormden altijd een vergeten groep’, zegt Gerard Ardesch, ‘maar dat is nu verleden tijd’. Dat de lancering van SchlagerTV plaatsvindt in Almelo is niet toevallig: het was Cogas Kabel, dat twee jaar geleden ook al als een van de eerste kabelbedrijven in ons land besloot TV Oranje buis-aan-buis door te geven.

Archief
Terug naar vorige pagina