Shownieuws


Plaatsing  
 
30-12-2016  

Zesjarige Tijn redt Serious Request van 3FM

 

BREDA – De actie Serious Request van radiozender 3FM had op kerstavond bij het ontsluiten van het Glazen Huis in Breda een stand bereikt van 8.744.131,00 euro.
In de eerste dagen leek de sleet op het programma te zitten want de donaties voor het Rode Kruis om longontsteking in de derde wereld te bestrijden, waren duidelijk lager dan voorgaande jaren. Of het nu de keuze was voor het goede doel of de wisseling van de wacht voor een jongere generatie DJ’s in het Glazen Huis lijkt nog niet duidelijk. Ook wordt in het land het principe van het Glazen Huis veelvuldig gekopieerd waarbij de opbrengst veelal naar lokale doelen gaat en zelfs zijn er criminelen die via de digitale snelweg met nepacties een graantje proberen mee te pikken. Kortom Serious Request van 3FM is toe een een gedegen evaluatie, want het Glazen Huis van vier jaar geleden in Enschede blijft vooralsnog de topper (eindstand € 13.839.731), terwijl een soortgelijke radioactie in België die van Nederland nu begint te overtreffen.

Het was de 6-jarige Tijn die de editie 2016 redde met zijn actie ‘Heel Holland lakt’. Tijn is ongeneeslijk ziek en zal sterven aan progressieve hersenstamkanker maar Tijn wilde nagels lakken van mensen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor Serious Request. Het streefbedrag dat op zijn facebookpagina werd vermeld was 100 euro. Het werd bij de ontsluiting van het Glazen Huis dik 2 miljoen euro (inmiddels 2,6) omdat heel Nederland de actie van Tijn omarmde. Het was tevens de redding voor Serious Request 2016.

Apeldoorn is de stad waar 3FM het Glazen Huis eind december 2017 weer in functie stelt, dan zonder Tijn!

Bekijk ook de officiële vriendenactie 'Geef ze nog de tijd met Tijn' voor het gezin Tijn, dat nog een moeilijke weg te gaan heeft.

Archief
Terug naar vorige pagina