Shownieuws


Plaatsing  
 
03-09-2015  

Frédérique Spigt naar Woeste Wieven Diepenheim


Frédérique Spigt komt naar De Woeste Wieven in Diepenheim: ,,Eenmaal ‘gebeten’ door deze show krijg je de muziek niet meer uit het hoofd.”
 

Muziek als magisch elixer

DIEPENHEIM - Ze reisde afgelopen jaar met haar eigen ‘Medicine Show’ het hele land door. En doet zondagmiddag 13 september De Woeste Wieven in Diepenheim aan. Frédérique Spigt, de zangeres die al sinds de tachtiger jaren furore maakt met haar markante stemgeluid. Waarbij het publiek deze keer bovendien na afloop samen met Spigt en haar bandleden een vorkje kan meeprikken.

Nadat de zangeres met het karakteristieke doorleefde stemgeluid jaren geleden een uitstapje maakte naar het Nederlandstalige oeuvre, was ze vorig jaar met Engelstalig werk weer helemaal terug aan het front.
‘The Medicine Show’ heet ook haar laatste album. Een avontuurlijke, sferische plaat. Composities en arrangementen die vernuftig uit diverse muziekstijlen lijken te komen, brengen de luisteraar op een wonderlijke manier van de ene mood in de andere. Americana, country, maar ook elementen uit folk, blues, bluegrass en ook Spigt’s roots worden niet verloochend: onvervalste rock and roll.
,,Een ‘Medicine Show’ was in het oude westen van het negentiende eeuwse Amerika een geliefd fenomeen”, vertelt ze zelf over de voorstelling. ,,De reizende gezelschappen bestonden uit verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten en niet te vergeten een dokter. Of beter gezegd een charlatan, die tonic verkocht tegen alle denkbare ziektes en ongemakken: hoofdpijn, kiespijn, gewrichtspijn. Zijn magische elixer zou zelfs goed zijn tegen zielenpijn.”
De voorstelling in de concertzaal van De Woeste Wieven – de bed and breakfastboerderij op Erve Bonkert, vrijwel op de grens van Twente met de Achterhoek – maakt deel uit van een reeks exclusieve concerten. Waarbij Spigt versterking krijgt van Jan van der Meij, al jarenlang haar muzikale rechterhand en in een wat verder verleden de frontman van Powerplay, en de multi-instrumentalisten Janos Koolen en Joost van Es. Bovendien kunnen de bezoekers na afloop dineren met dit muzikale gezelschap.
Het album ‘Medicine Show’ is grotendeels opgenomen in Couleuvre, niet alleen een Frans dorpje maar ook een slang. ,,Ze zeggen dat als deze je bijt, je op de plek waar je gebeten bent, steeds opnieuw vervelt. Dit gebeurt dan op hetzelfde moment dat de slang ook zelf vervelt…” ‘The Medicine Show’ bevat voodoo-ondertonen, wellicht mede te danken aan deze slang en zijn duistere reputatie. Met een kwinkslag: ,,Wie eenmaal ‘gebeten’ is door ‘The Medicine Show’ krijgt de muziek niet meer uit het hoofd.”
Het optreden begint om 15.00 uur (zaal open 14.00 uur).
Zie ook: www.dewoestewieven.nl

Archief
Terug naar vorige pagina