Shownieuws


Plaatsing  
 
01-03-2012  

Nieuwe namen Ribs & Blues 2012 bekend


Miss Montreal
 

Liefhebbers van het Engelse fenomeen Ian Siegal weten dat hij de blues zingt en speelt vanuit zijn hart; techniek is ondergeschikt aan gevoel.
De Zweed Daniel Norgren is moeilijk in een hokje te plaatsen met zijn one-man garage band. Muzikaal hoor je vooroorlogse blues en gospel, vroege garagerock en jazz.
De Hackensaw Boys zijn meestal met z'n zevenen, komen uit Charlotsville, Virginia, en maken een vrolijke, haast punk-achtige mix van old-time en bluegrass -string-band muziek.
The Backcorner Boogie Band werd opgericht door Jovink gitarist Hendrik Jan Lovink. Is wellicht de nieuwste muzikale sensatie uit de ‘Backcorner’ Achterhoek met Sallandse inbreng van zanger Erik Neimeier uit Heino.
Eddy Clearwater is de artiestennaam van Edward Harrington (geboren 10 januari 1935), een Amerikaanse Chicago blues muzikant. Hij staat bekend als een meesterlijk bluesman die zijn bijnaam “ The Chief” dankt aan een indrukwekkende indianentooi die op het podium nooit ontbreekt.Ribs & Blues 2012 opent met de winnaar van de Blues Award in 2010: Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeresMariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt.
De organisatie van Ribs & Blues maakte al eerder de komst bekend van Alvin Lee, Julian Sas, Hazmat Modine, Gary Mc Avoy & Friends en Israel Nash Gripka. De voorverkoop voor de show van Status Quo in Raalte op pinksterzaterdag 26 mei is in volle gang. Support acts zijn Go Back to the Zoo en King Jack. Kaarten zijn verkrijgbaar online via www.rockin-ribs.nl of aan de kassa bij Annie Schulten Lederwaren, Raalte Plaza en café de Schoenmaker (Luttenberg).
Meer informatie is te vinden op : www.ribsenblues.nl

 

 

Archief
Terug naar vorige pagina