Shownieuws


Plaatsing  
 
04-01-2012  

Nieuwjaarsreceptie Heracles in goede sfeer


Bestuurder Wim Samsen en supporter Pim Polman
 

ALMELO – De nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo verliep vooral in een ontspannen sfeer en de ‘populairste voetbalbobo van Nederland’, voorzitter Jan Smit keek terug op sportief gezien een goede eerste helft van het seizoen. Die titel zag Smit overigens zelf niet zitten want hij wil liever de meest vooruitstrevende voetbalbobo van Nederland zijn. De basis van de club werd gelegd in 1903 en sinds 1974 is de prof-tak een eigen zelfstandige organisatie. Smit ziet dan ook het liefst dat de 110 jaar rijke historie gevierd kan worden in een nieuwe voetbaltempel. Hij prees dan ook de gemeenteraad die met grote meerderheid instemde met de lening van max. 15 miljoen euro. Smit hoopt voor eind januari ook meer te kunnen openbaren of de club er in is geslaagd de resterende financiële middelen bij elkaar te schrapen om met de bouw te kunnen beginnen. Er zal echter nog heel wat water door de Weezebeek moeten stromen, voordat kan worden begonnen, omdat eerst ON nog een plekje dient te krijgen op een gereconstrueerd sportcomplex Ossenkoppelerhoek.
Smit verkondigde eveneens dat de club er in was geslaagd om de lagere TV-opbrengsten te compenseren via hogere sponsorinkomsten maar dat de club wel de knip gesloten houdt. Geen geld dus voor nieuwe spelers tenzij er iemand wordt verkocht, zo kreeg trainer Bosz al eerder te horen. De club heeft de intentie om met hem door te gaan en binnenkort hoopt hij daarover een positief resultaat te kunnen laten horen.
Een sneer had Smit voor de spelersmakelaars. ‘De wal keert het schip betreffende de spelerssalarissen en dat moet ook t.a.v. de commissie die de makelaars in de zak steken. Belachelijk gewoon, laten ze een normaal uurtarief in rekening brengen net zoals een loodgieter of een advocaat’, zei Jan Smit er over.
Smit stak een pluim op de hoed van alle vrijwilligers, medewerkers en collega-bestuursleden en stak eveneens de duim omhoog richting alle sponsoren en supporters die de club een warm hart toedragen.
Het was dus vooral gezellig in het Polmanstadion!

Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek

Nieuwjaarstoespraak Jan Smit, klik hier 

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina