Shownieuws


Plaatsing  
 
10-12-2010  

Opel Kamp introduceert Astra Sports Tourer

 

ALMELO – Hij is er! De nieuwe Astra Sport Tourer staat sinds enkele dagen in de showroom van Opel Kamp aan de Weezebeeksingel. Compleet met exclusieve introductiepakketten die varieren van 695 euro voor het Edition+ pakket tot het Sportpakket met een voordeel van 1095 euro. Daartussenin zit nog het Cosmopakket met een voordeel van 745 euro.

Fotograaf Jan Bril toog namens AlmeloNieuws.nl naar de showroom van Opel Kamp. Onder de indruk kwam Jan terug, want volgens Jan is de Astra Sports Tourer een fantastische ruimtewagen. Onze Jan is echter ook een voorzichtig man en had zijn vrouw al uit voorzorg thuis gelaten. U ziet in de fotoreportage wel waarom!

In Nederland is de autoverkoop dit jaar fors gegroeid. De laatste cijfers spreken zelfs ruim 25 procent boven de verkoop van 2009 en Opel heeft daar een flink aandeel in. Dus als u nog plannen heeft? Dan op naar Opel Kamp aan de Wezebeeksingel en vergaap u aan deze ruimtewagen.


Het introductiefilmpje

Fotoreportage (15 foto's)...

 
11-12-2010  

Afterparty Heracles – VVV

 

ALMELO – De stemming tijdens de afterparty na de wedstrijd tegen VVV was toch wel wat bedrukt. Niet in de eerste plaats omdat de zeker lijkende overwinning in de tweede helft werd weggegeven. Dat overigens tot vreugde van de jarige trainer van Dijk die de gelijkmaker in de blessuretijd uitbundig begroette.
Trainer Bosz was boos op zijn mannen en liet zich niet zien. Ook voorzitter Jan Smit was niet in zijn sas net zoals de meeste bezoekers in de businessruimte. Voor ‘Paparazzo’ Freek werd dan ook met moeite geglimlacht.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
20-12-2010  

De nieuwe wereld van VW op de Koornmarkt

 

ALMELO – VW-dealer liet tijdens de koopzondag op de Koornmarkt het publiek kennis maken met de nieuwe wereld van VW. Van de luxe Passat tot het werkpaardje de Caddy, alles stond er te pronken midden in de besneeuwde wereld.
‘We hebben alle nieuwe modellen in huis, maar het leek ons een mooi idee om dat nu eens temidden van het shoppende publiek te laten zien’, zei vestigingsmanager Erik Ezendam van de vestiging aan de H.R. Holstlaan 1 in Almelo.
Zo is er bijvoorbeeld de extreem zuinige en schone Passat 2.0 BlueTDI die nu al voldoet aan de Euro 6 emissienorm die in 2014 van kracht wordt. Er zit bovendien nog eens 1.500 euro extra overheidssubsidie op bij aanschaf.
De Touran, de Sharon, de Golf, de Polo, de ruime Jetta of bij de bedrijfswagens de ruime en zuinige Caddy, alles stond op het plein te pronken, maar er gaat natuurlijk niets boven een proefrit.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
21-12-2010  

Vuurwerkdiscount op AlmeloNieuws.nl

 

ALMELO – Rubro BV op bedrijventerrein ’t Noordbroek heeft een banner voor haar vuurwerkdiscount internetverkoop op AlmeloNieuws.nl
Op de website zijn alle soorten vuurwerk keurig te zien en van de duurdere pakketten zijn er filmpjes.
 

 
21-12-2010  

SBS6 Kerstparade in Enschede

 

ENSCHEDE – In Enschede was het gisteravond een drukte van belang tijdens de Kerstparade van SBS6. AlmeloNieuws-fotograaf Coen Mulder toog naar het Enschedese om er een aantal plaatsjes te schieten. Op een van de praalwagens hadden bekende SBS-gezichten als Beau van Erven Dorens, Tooske Ragas, Piet Paulusma en Patty Brard een plekje gevonden. Volgens de politiewoordvoerder waren er zo´n 40.000 toeschouwers naar de parade komen kijken.
Een aantal laten we er zien en de rest kunt u op de fotosite van Coen bekijken.
 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
26-12-2010  

Finkers; Liedjes, clips en tv met Witteman

 

BEUNINGEN – In Beuningen, gem. Dinkelland woont tegenwoordig de Almelose cabaretier Herman Finkers. Hij trok er een aantal jaren geleden naar toe, om in een prachtig verbouwde boerderij midden in de natuur te gaan wonen. Finkers werd nadien ziek, verdween van de podia om na een jarenlange pauze opnieuw het theater in te gaan met de show ‘Na de pauze’.
Die show zit er inmiddels weer op en Finkers verwacht niet dat hij nog eens met een nieuwe show langs Neerlands theaterzalen zal trekken.
Het was Daniel Lohues, een echte muzikale Drent, die meewerkte aan de liedjes in de show en vond dat er een cd met liedjes uit de show moest komen. Maar dan met clips, bedacht Finkers en zo werd de kiem gelegd voor het project ‘Liever dan geluk’, een cd, een dvd en een televisie-uitzending.
Vanavond is deze te zien om 22.05 uur op Nederland I waarin Finkers geïnterviewd wordt door Paul Witteman die daarvoor afreisde naar het ‘verre’ Beuningen.

Extra instrument
Met enige tegenzin, dat wel. "Ik vind het veel mooier als de luisteraar in zijn hoofd zijn eigen filmpje maakt bij het liedje", aldus Finkers. "Maar gaandeweg ben ik wel heel anders over clips gaan denken. Ik kwam erachter dat je door beeld wel degelijk iets kunt toevoegen aan een lied. Het is een soort extra muziekinstrument."
Finkers' liedjes hebben op cd een ander karakter dan in het theater, legt hij uit. "Willem Wilmink zei eens tegen mij: 'Schrijf liedjes een keer níet voor een cabaretprogramma, maar gewoon om het liedje zelf.' Zo zijn deze liedjes ontstaan."

Almelo
Soms vormt Almelo het decor. "Dat is niet zomaar een stad, het is een bezielde stad. Almelo is de eerste stad in Nederland geweest met een moskee en de eerste stad met een zwarte voetballer. Johnny Jordaan heeft er al in de jaren '50 een dakconcert gegeven, ver voor The Beatles dat deden."
Liever Dan Geluk gaat echter over veel meer dan Almelo: de Herman Finkers-fuchsia, verdriet, vriend- en vijandschap, de hemel. De titel, naar één van de liedjes, kreeg voor Finkers pas in de loop der tijd betekenis.
"De mooiste zinnen," zegt hij, "zijn de zinnen waarvan je zelf niet weet wat je ermee bedoelt. Zoals ik ooit zong: 'Ik ben maar een jongen die zingt wat hij voelt en zich afvraagt wat hij bedoelt."
 

 
30-12-2010  

Boney M zanger Bobby Farrell is dood

 

SINT PETERSBURG/HILVERSUM - Zanger en danser Bobby Farrell van de groep Boney M is dood gevonden op zijn hotelkamer n Sint Petersburg waar hij een optreden achter de rug had en van daar naar Rimini in Italië zou vliegen voor een volgend optreden. Uit sectie is gebleken dat hartfalen in combinatie met te hoge bloeddruk de doodsoorzaak is, zo melden de autoriteiten in Sint Petersburg.

Bobby Farrell werd in 1949 op Aruba geboren, zwierf als zeeman over de wereld totdat hij in 1976 door de Duitse manager Katija Wolff werd ontdekt die hem bij producer Frank Farian onderbracht als boegbeeld van de groep Boney M. Farian schreef en componeerde de liedjes zelf en zong deze ook in tijdens de plaatopnames. Bobby Farrell moest het op het podium waarmaken. Met hits als als 'Rivers of Babylon', ‘Daddy Cool’ en 'Ma Baker' bestormde de groep de wereldhitlijsten en verkocht meer dan 150 miljoen platen. Farian werd er schatrijk mee in tegenstelling tot Bobby Farrell die na het definitief uiteenvallen van de groep noodgedwongen weer een tijdje bij zijn moeder op de Wesselerbrink in Enschede ging wonen.

Een reclamespot van een verzekeringsmaatschappij in 2005 - waarin werd gespot met zijn financiële situatie - gaf een nieuwe wending in zijn carrière. Als Boney M. featuring Bobby Farrell ging het weer bergopwaarts en betrad de flamboyante Bobby Farrell weer diverse podia over de wereld.

Archief
Terug naar vorige pagina