Shownieuws


Plaatsing  
 
01-11-2010  

Voor en na de wedstrijd tegen Ajax

 

ALMELO – Het Polmanstadion zat tot de nok vol bij de wedstrijd van onze favorieten tegen Ajax en iedereen heeft genoten van een prachtige pot voetbal waarbij de punten helaas voor de Heraclieden richting Amsterdam gingen.
Scheidsrechter Ruud Bossen en zijn assistenten waren al vroeg aanwezig en ook Ajax was vrijdag al afgereisd naar Twente omdat trainer Jol de wedstrijd tegen Heracles extra serieus nam. ‘Dat is toch een goed ploegje’, zei hij later voor de camera van NOS Studio Sport.
Een bus met Engelse ‘Wilders-aanhangers’ die in Amsterdam zouden demonstreren, bereikte Almelo niet omdat ze onderweg terug werden gezonden.
Voor het eerst in het 107 jarig bestaan van Heracles kwam zelfs de grafelijke familie op uitnodiging van het gemeentebestuur de wedstrijd bijwonen en s’middags werd in het stadion al een test met doelcamera’s uitgevoerd door de TV-makers van Endemol en Eredivisie Live tijdens een onderlinge wedstrijd van oud- profs. Die wedstrijd werd georganiseerd als meeting voor verzekeraars waarbij het Britse Lloyds betrokken was.
De nieuwsprimeur van de TV-camera's in de doelpalen was voor het Almelo's Weekblad, dat ook twee foto's beschikbaar stelde voor de nieuwsmelding van Jack van Gelder zondagavond tijdens de TV-uitzending van het programma Studio Voetbal.
In ieder geval veel vrolijke gezichten ook onder de Wierdense hoek van het supporterslegioen, want SVZW doet het de laatste tijd uitstekend.

< ‘Paparazzo’ Freek was uiteraard weer ter plekke.

Fotoreportage (49 foto's)...

 
02-11-2010  

Zakelijk Almelo over Polen en plaatmateriaal


Arthur Hubregtse en interviewer Martin Steenbeeke
 

ALMELO – Zakelijk Almelo ging maandagavond in het Theaterhotel over karton en fineerplaten. Interviewer Martin Steenbeeke ondervroeg Arthur Hubregtse over zijn kartonnagebedrijf waar men verpakkingen en BCF puzzels maakt. Het bedrijf dateert uit 1870 toen nog onder de naam Mendels in het centrum van Almelo, maar in de jaren ’40 tot ’45 ging dat over in andere handen.
Arthur Hubregtse is de tweede generatie in het familiebedrijf dat sindsdien behoorlijk groeide en nu gevestigd is aan de Van Weerden Poelmanweg.
Toch staat de industrie onder druk zo blijkt uit landelijke cijfers. De relatief hoge loonkosten in Nederland zijn daar mede debet aan en zo legde Hubregtse ook uit dat hij tegenwoordig meer ziet in Poolse uitzendkrachten dan Nederlandse personeelsleden in vaste dienst. Volgens Hubregtse is dat te wijten aan de Nederlandse verwencultuur.
Hubregtse Kartonnage bestaat uit acht bedrijven die onder meer verpakking maken voor de voedselindustrie. De vestigingen zijn in Nederland en Noorwegen. De omzet van 80 miljoen euro wordt behaald met totaal 300 medewerkers.

Tweede gast was directeur Hans Golbach van Kuiper Plaatveredeling uit Tubbergen. Het bedrijf veredelt plaatmateriaal voor o.a. winkelbetimmeringen en de scheepsbouw. Vooral de laatste sector vormt een belangrijk deel aan afnemers met o.a. Royal Huisman, Moonen en Heessen Yachts. Andere afnemers zijn o.a. Van Keulen Interieurbouw, Interwand en Tulp Keukens.
Kuiper Plaatveredeling verwerkt alleen FSC en PEFC gecertificeerde basismaterialen.

Notaris Egbert Willems van notariskantoor Hölscher, Ter Braak, Willems gaf in een gesproken column zijn visie over de maakbare samenleving.

Fotoreportage:
Freek Buitenweg

Fotoreportage (28 foto's)...

 
02-11-2010  

Certificaatregen bij Roel Dragt Arbeidsintegratie


V.l.n.r. Isis Spoek, Femke Caarels, Hermien Euverman, Chiel Kamp (NVSupport), Dorien Oude Hengel en Henriëtte Wolves
 

ALMELO – Al meer dan 30 jaar ervaring in arbeidsre-integratie heeft Roel Dragt als gecertificeerd en geregistreerd arbeidsdeskundige en sinds vorige week hebben vier jobcoaches van Roel Dragt eveneens hun certificaten ontvangen uit handen van voorzitter Chiel Kamp van de Nederlandse Vereniging van Support (NVS), een instantie die de kwaliteit van het jobcoachen sinds 2006 in Nederland bevordert en eveneens de vertegenwoordiger is in EUSE, de Europese samenwerkingsorganisatie. Een 5e medewerkster hoopt in december haar certificaat te behalen, waardoor de kwaliteit van de Arbeidsintegratie binnen het bureau zich mee ontwikkelt binnen de nieuwe richtlijnen die worden voorgeschreven. Vooral in de begeleiding van Wajongers naar een baan heeft Roel Dragt Arbeidsintegratie een uitstekende naam bij zowel werkgevers, gemeenten en het UWV. De ervaren en goed opgeleide jobcoaches verzorgen niet alleen de begeleiding op de werkplek, maar doen ook de introductie bij collega’s en zorgen ook voor de persoonlijke ontwikkeling van de cliënten. Zo is er aandacht voor het omgaan met conflicten, de werkhouding en werkritme alsmede de omschrijving van het takenpakket en de loonwaarde bij een aanstelling van een cliënt. Daar komt bij dat de regelingen en doelgroepen telkens aan verandering onderhevig zijn, waardoor ook t.a.v. de begeleidingswerkzaamheden steeds meer gevraagd wordt. NVS voorzitter Kamp onderschrijft die visie en meldt dat het accent steeds meer verlegd zal worden naar bedrijven vanwege de terugtrekkende overheid. Daarvoor worden nieuwe studieprogramma´s opgezet en wordt zelfs gedacht aan een Master opleiding in NVS EUSE verband. Ook het kabinet Rutte/Verhagen heeft maatregelen aangekondigd t.a.v. de Wajong waarbij het kabinet verantwoordelijkheden doorschuift naar gemeenten en werkgevers. Roel Dragt wijst er in dat verband op dat alle werkgevers nu nog Wajong-vouchers kunnen aanvragen via Senternovem indien zij overwegen om een Wajong-er aan te stellen.

 
04-11-2010  

RABOkids naar circus Bongo

 

VRIEZENVEEN - Rabobank Noord Twente nodigde al haar jonge spaarders in de herfstvakantie uit voor het circus! Circus Bongo toerde door de regio en sloeg zijn tenten op op Sportpark `t Midden in Vriezenveen en op het feestterrein in Albergen.
In plaats van een traditionele ‘Spaardag’ besloot de Rabobank om het dit jaar eens anders te doen. Kinderen tussen 4 en 12 jaar oud, met natuurlijk een spaarrekening bij de Rabobank, konden bij de kantoren een circuskaartje ophalen. De allerjongste spaarders (0 tot en met 3 jaar) ontvingen een leuke cadeaubon voor een speelgoedwinkel. In totaal genoten zo’n 5000 kinderen van een leuke en spannende voorstelling.
De voorstelling speelde zich geheel in de piratensfeer af en bestond vooral uit knap trapeze- en acrobatiekwerk. Een boze heks ging er met het Bongo-beertje vandoor en de piraten deden hun best om het beertje te bevrijden. De jonge bezoekers vonden het leuk en ook erg spannend! Enkele citaten uit het gastenboek: ‘wat spannend was de blinddoekman’ en ‘vooral de kunstjes vond ik heel leuk, ik zit op turnen, maar dat zou ik nooit zelf kunnen’.

VIPkaartjes
Voor iedere voorstelling waren ook een aantal speciale VIPkaartjes te winnen. De VIPgasten (foto) mochten helemaal vooraan zitten en kregen een goedgevulde goodiebag met een rode neus, chips, drinken en een feesthoedje. Op dinsdag 26 oktober verwelkomde de Rabobank een groep met veertig kinderen uit Wit Rusland als VIP. Zij verblijven tijdelijk in Nederland voor een gezondheidsvakantie bij gastgezinnen in en rondom Vriezenveen, gecoördineerd door Stichting Kinderhulp Tsjernobylramp Wit Rusland. Deze kinderen mochten voor één middag het VIP-gevoel ervaren en genoten enorm van alle verwennerij.
 

 
04-11-2010  

Nieuw onderkomen AutoHaarhuis Geesteren

  GEESTEREN - Autobedrijf Haarhuis neemt per 12 november haar nieuwe onderkomen officieel in gebruik.
Op de huidige locatie aan de Vriezenveenseweg in Geesteren is een geheel nieuwe showroom herrezen inclusief een occasionplein dat onderdak biedt aan zo'n 150 occasions.
Jonge gebruikte occasions welteverstaan, want dat is nog steeds het handelsmerk van de gelijknamige eigenaar Gerard Haarhuis. Naast de dagelijkse leiding draagt hij zorg voor de in- en verkoop van alle merken auto's en bedrijfswagens, zowel nieuw als gebruikt. Ook het leasen van deze auto's behoort tot de mogelijkheden middels een eigen leasebedrijf. De Bovag vakgarage heeft tevens de kennis en de status in huis om alle merken leaseauto's van de juiste service en onderhoud te voorzien.
Lees verder...

 
06-11-2010  

Tribute Night vermaak voor duizenden

 

ALMELO – The Night of the Tributes in de Almelose horecabedrijven ontwikkelt zich tot een extra evenement dat het publiek uit de regio weet te trekken. Duizenden bezoekers trokken vrijdagavond langs de deelnemende kroegen om de coveroptredens van hun favoriete zanger, zangeres of groep te aanschouwen en te beluisteren.

Fotograaf Nick Zweers nam een kijkje bij ‘Ilse de Lange’ in Taveerne ’t Wetshuys, ‘David Bowie' in café België en 'Neil Young' in Proeflokaal ’t Hookhoes.
Meer foto’s

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-11-2010  

Drie dagen ‘Beurs Huis' in Expocenter

 

HENGELO – Van 5 t/m 7 november wordt in het Expocenter te Hengelo de ‘Beurs Huis’ gehouden. Talrijke makelaars maar ook gemeenten tonen er hun huizen of bouwplannen die in de markt komen en voor het eerst is er ook een Startersplein voor diegenen die voor het eerst op zoek zijn naar een koophuis.
Verder worden alle nieuwe snufjes voor in en om het huis getoond, worden adviezen rondom financiering en inrichting gegeven en zijn tuinconcepten te bekijken.
Fotograaf Freek Buitenweg nam vrijdagavond een kijkje en u kunt vandaag en zondag nog terecht.
 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-11-2010  

Businessclub Heracles visiteert BosanTON ISSPA

 

ALMELO – Heracles Almelo voorzitter Jan Smit had de nieuwe sporthal van allure ISSPA al van binnen gezien tijdens de voorrondes van het EK Korfbal 2010. Hoog tijd voor de leden van de Businessclub Heracles om de normale gang naar het Polmanstadion eens te verleggen naar het naastgelegen ISSPA om niet alleen de hagelnieuwe indoor-accommodatie te aanschouwen maar ook om de topturnsters van BosanTON te aanschouwen bij hun dagelijkse zware training. Een enkele dappere onder de ondernemers had zelf voldoende moed verzameld om zijn atletisch vermogen te demonstreren.
Na het bezoek aan de ISSPA werd in de Businessroom van het Polmanstadion door BosanTON uiteengezet waar de vereniging als topsportorganisatie voor turnend Oost Nederland mee bezig is. Dat dit vruchten afwerpt blijkt uit de nationale selectie waartoe meerdere turnsters van BosanTON behoren.

< ‘Paparazzo’ Freek was er bij en keek er naar

Fotoreportage (30 foto's)...

 
10-11-2010  

Vriezenvener (14) wint NME Photography Award

 

Wouter Loeve (14) uit Vriezenveen is de winnaar geworden van de NME Music Photography Award met de zwart-wit foto ‘Scream’.
Wouter deed mee in de leeftijdscategorie t/m 14 jaar en werd door de vakjury bestaande uit de wereldberoemde fotografen van rocksterren Pennie Smith, Jill Furmanovsky en legende Dean Chalkely op de shortlist gezet. Uiteindelijk werd Wouter's zwart-wit foto van de zanger van de Metalband I.N.R.I. als beste gekozen. De foto werd gemaakt met een Nikon camera tijdens een concert in Vriezenveen waar I.N.R.I. in het voorprogramma speelde van de band Sepultura.
Wouter Loeve fotografeert sinds zijn 8e levensjaar, leerde fotograferen van zijn vader en richt zich vooral op rockfotografie maar maakt ook veel portretten in zijn huisstudio te Vriezenveen. Ook is hij vaak te vinden tijdens concerten in poppodium Het Front in Vroomshoop.

< 'Scream' - foto: Wouter Loeve
Meer weten over Wouter Loeve?
Kijk dan op zijn website of bekijk meer foto's van Wouter of zijn pa hier.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-11-2010  

Drumcat´s live veel spektakel uit Korea

 

ALMELO - Donderdag was er in het Theaterhotel een perfecte combinatie van traditioneel Koreaans slagwerk met het moderne geluid van vandaag de dag te zien. Het publiek werd omvergeblazen door een muzikale krachttour waarin alle favoriete muziekstijlen voorbij kwamen van rock tot jazz, van techno tot latin en klassiek. Sexy, snelheid, grappig, krachtig en wild… de vijf thema’s van de wervelende percussie show Drum Cat. Zeven beeldschone dames gaven een show vol energie en beweging. Zowel muzikaal als visueel was het een lust voor het oog. Het publiek liet zich meeslepen door de techniek, snelheid en precisie van deze ‘All Female’ percussiegroep.

Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek

Fotoreportage (16 foto's)...

 
13-11-2010  

Heropening Auto Haarhuis waar spektakel

 

GEESTEREN – De heropening van Autohuis Haarhuis aan de Vriezenveenseweg in Geesteren was vrijdagavond een waar spektakel. Met de heropening werd niet alleen een grootse verbouwing gevierd maar tevens het vijftigjarig jubileum.
In 1960 begon Gerrit Haarhuis met de reparatie en handel in auto’s. Aanvankelijk met één monteur op de loonlijst en dat zijn er inmiddels 16 om maar eens de groei aan te geven.
Een moderne en grote showroom met tal van automerken pronkt nu langs de Vriezenveenseweg met een perfect geoutilleerde werkplaats voor onderhoud en reparaties en ook nog eens een AVIA tankstation want zonder benzine rijden de auto’s van Haarhuis natuurlijk ook niet.
In het bijzijn van vele clientèle, familie, vrienden en noabers, werd het vernieuwde full service Autohuis Haarhuis dan ook in gebruik genomen.

< Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (38 foto's)...

 
18-11-2010  

Ilse de Lange: ‘Van Almelo naar Amerika´

 

Al op haar twintigste is Ilse DeLange op slag beroemd in Nederland als 'de zingende schoenenverkoopster uit Almelo' en ziet het er naar uit dat zij direct Amerika en de wereld gaat veroveren. Het loopt echter anders. Nu, 12 jaar later en persoonlijk enorm gegroeid wil zij alsnog proberen de grote oversteek te maken.

Kijk nog eens terug naar de uitzending van KRO Profiel op woensdag 17 november jl.

Archief
Terug naar vorige pagina