Shownieuws


Plaatsing  
 
01-10-2010  

Heimatklanken met Duo Amigos in Theaterhotel

 

ALMELO – De gebroeders Bernd en Karl-Heinz vormen al 35 jaar een duo en weten de bezoekrs nog altijd te pakken tijdens een gezellige muziekavond. Zo ook donderdag in de grote zaal van het Theaterhotel waar enthousiast de bekende nummers werden meegezongen.

Freek was er bij en maakte de fotoreportage.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
07-10-2010  

Acteur Antonie Kamerling is dood

 

AMSTERDAM - Acteur Antonie Kamerling is donderdagmorgen overleden. ''In de namiddag van woensdag 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beeïndigen'', aldus Verlinde in een reactie die hij samen met Kamerlings vrouw, actrice Isa Hoes opstelde. "In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet mogen baten.''
De acteur laat zijn vrouw, zoon Merlijn en dochter Vlinder achter. Zijn zus Liesbeth Kamerling is tevens actrice. Antonie Kamerling was getrouwd met actrice Isa Hoes en had twee kinderen.
Kamerling begon zijn acteercarrière in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Hierin speelde hij van 1990-1993 en in 1995 het personage Peter Kelder. In 1993 speelde hij in De kleine blonde dood, waarvoor hij genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Ook speelde hij in de film All Stars (1997) en de televisie-serie die daarop volgde. Hij scoorde een hit als Hero met het nummer Toen ik je zag.

 
09-10-2010  

Opening Breugel Art Supplies

 

ALMELO – Zaterdag openden Margo en Bert-Jan Meijer hun nieuwe winkel in kunstschilderartikelen Breugel Art Supplies aan de Bornesestraat 30 pal tegenover het kleine winkeltje dat toen nog Artistique heette en dat ze samen vijftien jaar geleden waren begonnen.
Breugel Art Supplies heeft alles in huis wat de kunstenaar maar wenst en dankzij de groei van de verkoop via internet kon nu de overstap worden gemaakt naar een supermooie winkel waarin alle artikelen een plaats konden vinden en ook nog eens de uitstraling van een echt atelier moest hebben.
Vier maanden werd er keihard gewerkt aan de inrichting waarin alle artikelen als schildersdoek, aquarelpapier, penselen, schildersezels en de vele verfsoorten als acryl, olieverf en aquarel overzichtelijk zijn uitgestald en van de nodige uitleg kan worden voorzien.
Ter ere van de opening was ook de bekende auteur van boeken over het schilderen met acryl Jean Paul van Boxtel aanwezig, om te vertellen over zijn werk, waren er diverse openingsaanbiedingen en kon men zich laten portretteren.

Meer info over Breugel Art Supplies klik hier.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

 
09-10-2010  

Geslaagde Energie Bespaar Beurs bij Löwik

 

ALMELO - Zaterdag 2 oktober jl. hield Löwik Installatietechniek een zeer geslaagde Energie Bespaar Beurs in het bedrijf aan de Bleskolksingel.
De bezoekers kregen inzicht in de mogelijkheden van energiebesparing doormiddel van het gebruik van duurzame apparatuur met een lage Co2 uitstoot.
Te denken valt dan aan CV-verwarming met een extra hoog rendement als de micro wkk-ketel, het gebruik van warmtepompen en warmteterugwinning, (dak)isolatie, zonnesystemen voor verwarming, elektra, en boilers.
Ook geeft Löwik Installatietechniek inzicht in te verkrijgen subsidies en heeft het een quickscan voor indicatie van het energielabel van uw huis.
Al met al een Energie Bespaar Beurs waar velen hun ‘licht hebben opgestoken’.

Heeft u de beurs gemist? Kijk dan op de website en download de brochure of neem gerust contact op met Löwik Installatietechniek, dat kan bogen op ruim veertig jaar ervaring.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-10-2010  

Uitbreiding Zwierink Standbouw gereed

 

ALMELO - Zwierink Interieur- en Tentoonstellingbouw aan de Twentepoort-West 22 in Almelo is klaar voor de toekomst. De huisvesting van het door Ben Zwierink in 1984 opgerichte bedrijf is fors uitgebreid vanwege het toenemend aantal opdrachten voor standbouw in binnen- en buitenland. Sinds 2000 hebben de zonen het bedrijf overgenomen en wordt flink aan de weg getimmerd met zowel de standbouw voor beursen alsook met het eigen reclamebedrijf dat naast het ontwerp van huisstijlen en logo’s ook de belettering van wagenparken voor zijn rekening neemt. Zwierink is dus een compleet bedrijf met een uitstekende portfolio.
Om Zwierink Standbouw en Zwierink Reclame nog meer in de markt te zetten staat men ook met een eigen hospitality unit bij hindernis 8 op de 40e Internationale Military Boekelo die van 14 t/m 17 oktober wordt gehouden.

< fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (26 foto's)...

 
10-10-2010  

Legendarische Soulveteraan Solomon Burke dood

  SCHIPHOL - De legendarische 'King of Rock & Soul' Solomon Burke is bij aankomst op Schiphol nog in het vliegtuig overleden. Burke zou samen met De Dijk op dinsdag 12 oktober een concert geven in Paradiso ter ere van de release van de nieuwe CD ‘Hold on Tight´ die Solomon Burke samen uitgaf met De Dijk. Op de CD vertolkte de 70 jaar geworden Soullegende talrijke successongs van De Dijk op de door hem zo kenmerkende wijze. De CD werd eerder al door Solomon Burke, Huub van der Lubbe en de bandleden opgenomen en ligt sinds 1 oktober in de winkel.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-10-2010  

Almelo´s Bockbierseizoen geopend

 

ALMELO – In het Theaterhotel werd het Almelose Bockbierseizoen geopend met natuurlijk een ‘lekkere bel’ Bockbier en een lopend buffet. Ondernemend Almelo liep uit en vond het weer lekker smaken.

< fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
15-10-2010  

IISPA café geopend

 

ALMELO - In de Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA) vorderen de werkzaamheden gestaag en is de inrichting van het sportcafé klaar. Ook zijn al een aantal fittnestoestellen geplaatst in de daarvoor bestemde ruimte. Tijdens de EK Korfbal later deze maand moet alles gereed zijn.

< Beheerder Richard de Witte is trots op het resultaat
Fotoreportage: Freek Buitenweg

Fotoreportage (22 foto's)...

 
16-10-2010  

Zien en gezien worden rond de Military

 

BOEKELO - De military in Boekelo is naast topsport ook een festijn om te zien en gezien te worden. Zo'n 50.000 toeschouwers passeerden de toegangspoorten in 2009 en dat was een respectabel aantal. Hoeveel er dit jaar worden is pas zondag bekend.
‘Paparazzo Freek’ nam een kijkje hoe men zich had uitgedost om de cross-country te aanschouwen en zette menig VIP op de foto.

Kijk voor een verslag van de cross en de sportfoto's onder de rubriek Sport.
 

Fotoreportage (64 foto's)...

 
18-10-2010  

Paparazzo Freek in het zonnetje gezet

 

ALMELO – Normaal struint ‘paparazzo Freek’ voor AlmeloNieuws.nl altijd door de businessroom en skyboxen van het Polmanstadion om voor, tijdens de pauze en de derde helft van de thuiswedstrijden van Heracles Almelo bijzondere ‘kiekjes’ te maken van de ‘bobo’s en hun gasten, maar zondag bij de wedstrijd tegen NEC werd ‘paparazzo Freek’ onverwacht zelf in het zonnetje gezet.
Heracles Almelo bestuurslid Dinand ter Braak overhandigde hem een Heracles Almelo shirt voorzien van alle handtekeningen van de spelers en de staf vanwege dat zijn Ria het al 25 jaar met hem uithoudt.
Laat Friedrich als ‘brutale paparazzo’ nu nooit de durf te hebben gehad om naar die handtekeningen te vragen. Wedden dat hij de hele week slaapt als een roos! 
In ieder geval zat in de bisnessroom, vooral in de derde helft, de stemming er goed in. Niet alleen vanwege Freek en Ria, maar vooral omdat er met 3-2 werd gewonnen van de Nijmegenaren. 

Fotoreportage (21 foto's)...

 
18-10-2010  

Huishoud Hobbybeurs voor het laatst in Expo

 

HENGELO - De Huishoud Hobbybeurs die dit jaar voor het laatst in het Expocenter wordt gehouden van 17 t/m 21 oktober, heeft een totale make-over ondergaan! Nieuwe looks, nieuwe deelnemers, nieuwe beursindeling en een nieuw programma dat u niet mag missen. Op de verschillende themapleinen, presenteren zeker 150 exposanten een oneindig assortiment van producten en diensten.

< ‘Paparazzo Freek’ nam alvast een kijkje.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
20-10-2010  

Dock 19 Eten & Drinken geheel vernieuwd

 

ALMELO – Restaurant Dock 19 aan de Haven NZ (naast de bibliotheek) kreeg al eens een landelijke eervolle vermelding voor de prachtige rookkamer om sfeervol een after dinnertje op te steken, maar nu is ook het interieur in zijn geheel opgefrist en bovendien de naam gewijzigd in Dock 19 Eten & Drinken 
De menukaart is eveneens volledig aangepast. Zo is er een 3-gangen samen te stellen naar eigen keuze voor 24,50 euro en geldt het criterium dat men van dinsdag t/m zondag is geopend. Op maandag kan de hele zaak worden afgehuurd voor gezelschappen. Voor de zakenlunch kan Dock 19 Eten & Drinken snel een oplossing bieden indien men een half uurtje van tevoren belt. Neem gerust ook de laptop mee want Dock 19 Eten & Drinken heeft een supersnelle WiFi-verbinding.
Met de Kerst tenslotte, kan men terecht voor een 4 of 5-gangen menu tussen de 45 en 50 euro.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
24-10-2010  

Verrassende optredens bij Paco Plumtrek

 

ALMELO – Het kleinste theater in Almelo is wel het podium van Paco Plumtrek in het kunstenaarsatelier 8Z aan de Acht Zaligheden in het centrum.
Voorheen waren de activiteiten van Paco Plumtrek in wijkcentrum De Kolk maar in 8Z is het een verrassende omgeving. Geen café of iets dergelijks want iedereen neemt zijn eigen drankjes mee en doneert om de akoestische optredens te kunnen bekostigen.
Ook verrassende optredens van hoge kwaliteit en zaterdag jl. zelfs een optreden van Big Low dat dankzij een samenwerking met Metropool in Hengelo tot stand kwam.
In het vooroptreden Inge van Calkar onlangs nog te gast in De Wereld Draait Door.

Foto’s optreden: BigLow
Foto’s optreden: Inge van Calkar

 
27-10-2010  

Jolijt in de businessroom na zege op NAC

 

ALMELO – Na de ruime 4-1 zege van Heracles Almelo tegen NAC Breda was het een en al jolijt in de businessroom van het Polmanstadion. Voorzitter Jan Smit had weer afscheid genomen van het korfbal in de naastgelegen IISPA en zijn vizier weer gericht op zijn eigen club. Na een prachtige pot voetbal is dus het vertrouwen flink gestegen en werd tijdens de derde helft de borst nat gemaakt om Ajax Amsterdam komende zaterdag een warm onthaal te bieden. Wederom een volle businessroom is dus al verzekerd.

< fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (22 foto's)...

 
29-10-2010  

Nieuwe VW´s bij Huiskes Kokkeler

 

ALMELO – Bij Huiskes Kokkeler aan de H. R. Holstlaan staan sinds kort de nieuwe VW modellen in de showroom. Zo staat er bijvoorbeeld de nieuwe Touran en de Sharan, de MPV van VW en verkrijgbaar vanaf 37.490 euro, maar ook de nieuwe sportieve Scirocco en de in Los Angeles gepresenteerde nieuwe Jetta die met 9,6 miljoen exemplaren een ware bestseller is geworden binnen de VW-stal.

< ‘Paparazzo’ Freek nam een kijkje

Fotoreportage (6 foto's)...

 
30-10-2010  

Landgoed Twente Marathon in Rossum

 

ROSSUM - Hardlopen door het betoverende Nationaal Landschap Noordoost-Twente en onderweg genieten van heerlijke streekproducten: dat is de Landgoed Twente Marathon! Maar wel met recht een sportieve beproeving. Zaterdag 30 oktober 2010 gaf gedeputeerde Piet Jansen om 10.00 uur het startschot bij havezathe het Everloo in Rossum waar tevens  het eindpunt was.
Bij de havezathe kon men kennis maken met streekproducten zoals Twentse wijnen, vers gebakken pannenkoeken en bijzondere soorten jam. Ook was er het nodige muziekale vertier zoals dat past bij een plezierloop.

< Marga Bult maakte voor RTV Oost een reportage en fotograaf Jan Bril was er voor AlmeloNieuws.nl 
  

Meer info en meer foto's.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
30-10-2010  

Ajax gespot bij De Bloemenbeek in De Lutte

 

DE LUTTE – Dat Ajax-trainer Martin Jol de wedstrijd van hedenavond in het Polmanstadion tegen Heracles Almelo absoluut serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat hij met zijn selectie is neergestreken bij Hampshire Classic Hotel De Bloemenbeek in De Lutte.
Of het helpt, weten we vanavond later.

< ‘Paparazzo’ Freek doorkruiste vanmiddag de Twentse dreven en spotte de spelersbus van Ajax.

Een ander nieuwtje is dat de Heer van Almelo met zijn grafelijke familie van Rechteren Limpurg vanavond voor het eerst een wedstrijd van Heracles Almelo bijwoont als gast van het Almelose college van B&W.  Nog nooit eerder sinds de oprichting van de club op 3 mei 1903 bezochten de grafelijke bewoners van 'Huize Almelo' een wedstrijd van Almelo's trots.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-10-2010  

Twee dagen Landgoed Twente Fair in De Lutte

 

DE LUTTE - Op 30 en 31 oktober wordt in het decor van het Lutterzand de vierde editie van de Landgoed Twente Fair gehouden onder het motto dat Landgoed Twente het landgoed van Nederland is en niet alleen een bron van inspiratie voor fotografen, schilders en kunstenaars is, maar tijdens de fair ook staat voor het buitenleven, de streekproducten en trends in Lifestyle midden in een zes hectare groot natuurgebied.

< ‘Paparazzo’ Freek nam zaterdag een kijkje en u kunt zondag nog terecht.

Programma

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina