Shownieuws


Plaatsing  
 
02-07-2009  

Mrs Slocombe - Mollie Sugden - is dood

 

LONDEN - 'Mrs Slocombe' oftewel de actrice Mollie Sugden is in de nacht van woensdag op donderdag op 86-jarige leeftijd overleden. Sugden dankt haar bekendheid vooral aan de Britse serie Are You Being Served?, waarin ze de rol vertolkte van de bazige Mrs Slocombe.

In Nederland werd de serie uitgezonden onder de naam 'Wordt u al geholpen?'. De serie draaide om excentrieke en bemoeizuchtige werknemers in een Brits warenhuis die elkaar bestookten met dubbelzinnige opmerkingen. De serie was razend populair en hield het 13 Tv-seizoenen vol.

 
08-07-2009  

Almelose Michael Jackson-imitator diep bedroefd

 

ALMELO - De Almelose Michel Jackson-imitator Niels Vennegoor is diep bedroefd over het overlijden van zijn idool. Via de televisie volgde hij dinsdagavond thuis in zijn uppie intens de herdenkinksdienst in het Staples Center te Los Angeles. Als imitator treedt hij regelmatig op en ook komend weekend kan hij met zes optredens volop aan de bak.
 

Alleen in zijn woning in Almelo temidden van de Michael Jackson-replica heeft Michael Jackson-imitator Niels Vennegoor - die optreedt onder de naam Nelson Jackson - dinsdagavond dan ook afscheid genomen van zijn idool.

 
08-07-2009  

Judy & The Crackheads - bloedfanatieke hittegolf

 

BLOEDFANATIEKE HITTEGOLF: JUDY AND THE CRACKHEADS OP HOBNOB 2009

Ze hebben de ondankbaarste aller taken, deze dag: openingsact van een gratis toegankelijk regionaal openluchtfestival. Ik heb het over Judy and the Crackheads op het hoofdpodium van HobNob 2009 in Almelo, 4 juli om één uur in de middag.

Daarom des te meer respect dat het kwartet ons trakteert op een portie tomeloos over en vanaf het podium buitelende energie en dito gedrevenheid. Als de band hun eerste nummer inzet staat er nog maar een handjevol toeschouwers op het grote parkgrasveld (welke bezopen festivalcoördinator programmeert een dergelijk veelbelovend bandje dan ook op zo’n bespottelijk tijdstip?), in de loop van het optreden begint het publiek pas een beetje ‘binnen’ te druppelen.
Over druppelen gesproken: de mannen hebben het zichtbaar warm (die verkoelende bries die van tijd tot tijd over het veld waait, is op het podium niet te voelen). Zelfs hun zweet is heet.

Dat Judy and the Crackheads inmiddels een behoorlijk aantal optredens achter de kiezen heeft, betaalt zich duidelijk uit: de nummers worden retestrak uitgevoerd en staan stuk voor stuk als een huis. Sterke songs als Down With The Devil, Gone & Lost, All In All Guillotine en natuurlijk My Mind Is A Contradiction worden ons zonder al te veel onderbreking in het gezicht geslingerd. Rock ’n Roll Chick krijg ik zelfs met geen mogelijkheid meer uit mijn kop. Een enkel klein enthousiasmefoutje zien we met z’n allen dan ook graag door de vingers.
Drummer Jorik deelt duidelijk de ritmelakens uit en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de onontkoombare aandrijfas van de band. Dat ze vandaag de beschikking hebben over een groter podium dan gebruikelijk biedt de bandleden bovendien de mogelijkheid om wat geraffineerde snufjes show toe te voegen aan het optreden: een spontane (zij het onbedoelde) fontein spuit halverwege het derde nummer hoog uit een fles Spa Rood, we zien mooi uitgelicht rondvliegend zweet van zanger/gitarist Martijn en een elkaar kruiselings passerende bassist Nicky en sologitaarbeest Deev, die druk over het podium bewegen. Deev neemt de helft van de nummers vocaal voor zijn rekening en doet dat met veel krachtvertoon: zijn nekspieren zwellen soms zo dik en rood op (zijn kop kleurt dan net zo rood), dat ik bang ben dat hij elk moment kan ontploffen. Hij klinkt als een kanon.

In tegenstelling tot eerdere jaren heeft de rest van de middagprogrammering mij persoonlijk niets te bieden (wat moet ik met namen als Plork & de Aannemers of Knijn?), maar wie weet heb ik mijzelf danig tekort gedaan. Ik zal het nooit weten. Bovendien kan het na deze overrompelende openingsact nooit beter worden, daar ben ik van overtuigd.
En ach, avondacts als Kaz Lux en Mala Vita: ik had ze achteraf best willen zien, maar dat kwam er gewoon niet van. Een andere keer. Helaas gatenkaas.

Nee, die vier spitsafbijtende muzikanten, daar gaan we nog veel meer van horen, het moet wel heel gek lopen als dat niet zo is. Het is zoals de festivalpresentator het al zei in zijn aankondiging: “Bekend van Valkenburg tot Almelo: Judy and the Crackheads. Ongetwijfeld binnenkort als hoofdact op een festival ergens in het land!” Bij die voorspelling sluit ik mij van harte aan.

THEO BENNES
 

 
10-07-2009  

Talentenjacht in Waagplein 1

 

ALMELO - Een wedstrijd voor bands van alle genres waarvoor we, naast natuurlijk de eeuwige roem, een mooi prijzenpakket aan het samenstellen zijn voor de winnaars. Vast staan al een betaald optreden in Waagplein1 op 30 juli en een compleet verzorgde fotoshoot door Joost van Baars Fotografie t.w.v. €250,- (www.JoostvanBaars.nl voor meer informatie). Er zullen 3 voorrondes worden gehouden waaraan in het totaal maximaal 12 bands mee kunnen doen. Op het einde van de avond mag het publiek zijn stem uitbrengen op welke band door moet naar de finale, welke op 23 juli gehouden zal worden. Zit je in een band en lijkt het je wel wat om een live optreden te geven,prijzen te winnen en media aandacht te krijgen?Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar admin@kroegfoto.nl met als onderwerp: bandtalent. Vermeld wat algemene informatie over de band (genre, leden etc) en op welke van de 3 dagen je het liefste speelt.

Voorrondes: 2, 9 en 16 juli
Finale: 23 juli
Aanvang: 20:00
Entree: Gratis
 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
12-07-2009  

Min. Pres. Jan-Peter Balkenende op CSI Twente


v.l.n.r. Jan Boomkamp (Boomkamp Gardens), min.pres. Jan Peter Balkenende en Rob Snel (dir. Grolsch)
 

GEESTEREN - Het bestuur van hippische evenement CSI Twente heeft Olympische ambities voor het jaar 2028. Om dat nog eens te onderstrepen, nodigde de organisatie wat invloedrijke personen uit waaronder minister-president Jan Peter Balkenende, minister van Landbouw Gerda Verburg en CDA-kamerlid Annie Pierik Schreijer uit Bentelo.

Ondanks de investeringen in bestrating en de aanleg van een all weatherbodem op het bijterrein bleek de accommodatie op 'Erve Mensman' in Geesteren nog niet volledig 'Olympic proof', want door de dagenlange hevige regenval moest het programma behoorlijk worden aangepast. Het CSI Twente eindigde zondagmiddag toch nog met een voorzichtig schijnend zonnetje en een glanzende overwinning door Eric van der Vleuten (Mierlo) met het in Overijssel gefokte paard Tomboy. 

Meer over het CSI Twente bij AlmeloNieuws Sport

Fotoreportage (17 foto's)...

 
22-07-2009  

Citystrand 'Enschede aan Zee' geopend

  ENSCHEDE - Op initiatief van de stichting Enschede Promotie is het terrein waar straks het Willem Wilminkplein komt (tussen Mac Berlijn en het Nationaal Muziekkwartier), omgetoverd tot een 'stadsstrand', compleet met wuivende palmbomen en zonnedek. Een ideale plek voor mensen - die om welke reden dan ook - de vakantie in deze regio doorbrengen. Bovendien ligt het terrein, waarop straks gebouwd gaat worden, er nu veel aantrekkelijker bij en dat komt de stad ten goede!

Lees verder...

Fotoreportage (17 foto's)...

 
28-07-2009  

Amerikaanse topact Dog Eat Dog in de Stam

 

ALMELO – Toon Eppink was een tevreden man gisteravond. Hij wist de Amerikaanse topact Dog Eat Dog te strikken voor een optreden in café De Stam. Het werd voor de Almelose fans een feestje om niet snel te vergeten.
De band kwam tegen klok van elf uur ’s avonds op het podium om aan te zetten voor een vette set vol heftige metal en rapmuziek. Dat er in het café zo'n honderd mensen waren deerde de band niet. Het optreden was een vriendendienst omdat Connor goede maatjes is met gitarist Johan Hayes van de nieuwe band T.I.M. uit Enschede. Die band maakte onlangs opnamen voor een cd waarop Dog Eat Dog een gastbijdrage levert. De Stam werd voor een try-out benaderd en opperde daarbij het idee dat samen te doen met Dog Eat Dog, dat toch in de buurt was vanwege de cd-opnamen.

<Dog Eat Dog on stage bij De Stam

Fotoreportage (20 foto's)...

 
29-07-2009  

Welkom bij shows Valkerij Rijssen

 

RIJSSEN - Valkerij is oorspronkelijk de kunst van het vangen en africhten van valken. Tegenwoordig wordt het gezien als het africhten van roofvogels ten behoeve van de jacht, hobby en beroep. Iemand die de valkerij beoefent is een valkenier. Men is pas valkenier als men de kennis en ervaring heeft om een roofvogel zodanig te trainen dat deze op conditie is en in staat is prooi te bemachtigen.Zoals u misschien wel eens gehoord heeft geeft de valkerij Rijssen iedere woensdagmiddag demonstraties op de kinderboerderij in het volkspark in Rijssen. De entree is gratis, dus mocht u zich vervelen kom dan gerust een keertje langs.

Fotoreportage (37 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina