Shownieuws


Plaatsing  
 
03-04-2012  

Berdien Stenberg zoekt nieuwe carrière

 

ALMERE – Met Rondo Russo werd fluitiste Berdien Stenberg in 1983 wereldberoemd. De geboortige Almelose Berdien Steunenberg studeerde aan het conservatorium en trad in haar studententijd op als straatartieste in Den Haag om wat centjes te verdienen. Al met al maakte ze zo’n 25 gouden en platina platen en de totale verkoop loopt wereldwijd in de miljoenen. In latere jaren ging haar carrière wat moeizamer en werd Berdien actief in de plaatselijke politiek. In 1998 werd ze raadslid in Almere voor het CDA, waar ze ‘gehaat en geliefd’ werd om haar vinnige toontje. In 2002 werd ze door haar partij nog net niet af geserveerd en haalde ze nog net de kieslijst als ‘lijstduwer’. Het CDA rekende kennelijk niet op de mening van het volk want ze werd met voorkeurstemmen herkozen. De ‘lastige tante’ werd vervolgens in het college van B&W geparkeerd onder het toeziend oog van Annemarie Jorritsma, maar dat mocht niet baten. Een kleine twee jaar later werd ze af geserveerd door de gemeenteraad middels een motie van wantrouwen. De reden: hautain en bits gedrag in het verdedigen van haar voorstel aangaande het parkeerbeleid. Zelfs haar eigen CDA en coalitiegenoot Christen Unie stemden in met de motie, waardoor Berdien nu op zoek moet naar een andere carrière.
Misschien wordt dat wel weer een rol als fluitiste want op bijzondere evenementen of op speciale uitnodiging trad ze bij uitzondering nog wel eens op. Gloort er opnieuw een ‘Vivace’?

Lees hier wat Mario Withoud, stadsdichter tot oktober 2011 in Almere, van haar gedwongen vertrek als wethouder vindt.

 

 
09-04-2012  

Vips en happy view naar de bekerfinale


Ook 'Paparazzo' Freek ging mee met de Riwald-bus
 

ALMELO – Onze eigen ‘Paparazzo’ Freek was uitgenodigd om met de Riwald-bus mee te gaan naar De Kuip om de bekerfinale van Heracles Almelo tegen PSV bij te wonen. Een geste die gegeven de omstandigheden zeer wordt gewaardeerd.
Natuurlijk gingen ook de Vips in grote getale naar Rotterdam waar hen een bootreisje wachtte door de wereldhaven van Rotterdam. We hebben ons laten vertellen dat de stemming aan boord prima was.
Dat gold ook voor de supporters die zich moesten vermaken op het plein voor De Kuip. De band kwam uit Borne en de zanger werd speciaal per helikopter ingevlogen. Het is dat trainer Peter Bosz belangrijkere dingen aan z’n hoofd had, anders had hij ook staan 'feesten' want hij is grote fan van het orkest.
Bij de Vips en happy view kwam na de nederlaag de realiteit ook weer boven drijven en wist men weer dat er een extra inspanning gedaan moet worden op de club op een hoger level te brengen. Het nieuwe stadion moet er dus komen, want de business-ruimte in het Polmanstadion is klein, te klein om alle sponsoren ‘betaalbaar’ te kunnen huisvesten, hoorden we een 'lange Jan' fluisteren.
Ten Cate-voorman Louk de Vries hield een euroton op zak omdat er geen beloofde winstpremie uitgekeerd hoefde te worden. Dan maar een etentje voor de boys als troost, denken we zo!

Foto's: Coen Mulder

De onderstaande fotoreportages zijn van Harrie Broeze


'Het haventochtje'

'Kuip vooraf party 1'
'Kuip vooraf party 2' - aankomst spelers bij De Kuip
'Kuip vooraf party 3'
- Tom Egbers praat met Almelose 'kunnigheid'

Fotoreportage (11 foto's)...

 
10-04-2012  

Johnny Bolk´s nieuwe cd: ‘Bestemming onbekend´

 

ALMELO – De Almelose transportbeveiliger Johnny Bolk heeft een nieuwe cd-single uitgebracht onder de titel ‘Bestemming onbekend’. De titel past volkomen bij de zoon van de bekende transportondernemer, want hij is een avonturier die vorig jaar nog door Australië trok tijdens de autorace op zonenergie. Johnny Bolk was toen de trucker van het begeleidingsteam van het Raceteam van de Universiteit Twente. Daarna regelde hij nog tal van transporten in Roemenië waar een groot complex windmolens wordt aangelegd. ‘Bestemming onbekend’ is dus passend bij Johnny Bolk die zijn passie in zingen legt.

Kijk en luister
hier naar een optreden in de feestzaal van Dolle Pret in Almelo en hier de officiële clip.
Lees
hier een interview met Transport Online en klik hier
voor de website van Johhny Bolk.

 
12-04-2012  

Lof voor Noordikmusical Beauty en Het Beest

  ALMELO – Een staande ovatie was er gisteravond voor leerlingen en medewerkers van de Noordikmusical Beauty en Het Beest. Maar liefst vijf voorstellingen gaven zij de afgelopen twee weken in het Theaterhotel in Almelo.
Noordikleerlingen en –docenten speelden de sterren van de hemel en achter de schermen werd al net zo hard gewerkt om alles in goede banen te leiden.
Beauty en Het Beest was de tiende grote productie van CSG Het Noordik, die volgens de toeschouwers bijna niet van een professionele musical was te onderscheiden. De reacties na afloop waren dan ook lovend. Het publiek was zichtbaar onder de indruk van zoveel talent en doorzettingsvermogen.
Lees verder...

 
14-04-2012  

Simon McBride / The Bintangs naar Ribs & Blues

 

RAALTE - Het programma voor Ribs & Blues 2012 is compleet. De komst van Erwin ‘The Voice’ Nyhoff met zijn nieuwe band was inmiddels uitgelekt. Hij staat op tweede Pinksterdag op de mainstage van het gratis toegankelijke festival. Een logische keus gezien de nationale belangstelling voor deze rasmuzikant sinds zijn succes in The Voice of Holland. Liefhebbers van de kwaliteitsmuziek kunnen zich ook verheugen op de komst van:
Simon Mc Bride, Kitty Daisy & Lewis, The Bintangs , Serena Pryne & the Mandevilles, King King, Shaggy Dogs en Michael Dotson. Allemaal gevestigde namen uit de roots –en bluesmuziek die de verwachtingen zeker zullen waarmaken. In totaal staat de teller hiermee op 21 live acts die tijdens beide Pinksterdagen in het centrum van Raalte zullen optreden. Een korte introductie:

Simon Mc Bride

<< Gitaarvirtuoos Simon McBride is afkomstig uit Belfast, Noord-Ierland. Hij begon te spelen op zijn 10e jaar en op 15 jarige leeftijd werd Simon door Guitarist Magazine uitgeroepen tot "Young Guitarist Of The Year". Datzelfde Guitarist Magazine ziet Simon als de opvolger van Rory Gallagher en Gary Moore.
Kitty, Daisy & Lewis
Hedendaagse topmuziek van 50 jaar geleden van de Londense familie Durham. Kitty, Daisy & Lewis zijn twee zussen en een broer die samen een dozijn instrumenten bespelen en die zweren bij oude waarden. Een sensatie!
The Bintangs
De groep uit Beverwijk en Haarlem is nog altijd springlevend en heeft door de jaren een haast legendarische live-reputatie opgebouwd. Onvervalste rhythm en blues-rock, waarbij de damp van de wanden slaat.
Serena Pryne & the Mandevilles
Met een stem die zich kan meten met de rauwheid van Janis Joplin, liedjes met dezelfde toegankelijkheid als die van Melissa Etheridge, de muzikaliteit en oprechtheid van Bonnie Raitt en de podiumpersoonlijkheid van Beth Hart, is Serena Pryne een welkome aanvulling in het rijtje van vrouwen met ballen.
King King
Het boegbeeld van de band is Alan Nimmo met zijn vingervlugge gitaartechniek en hartstochtelijke vocalen .Hij zoekt zijn heil in de zwarte Amerikaanse blues met King King. Niet helemaal toevallig is dit ook de naam van zijn favoriete cd van de The Red Devils……..
Shaggy Dogs
Blaffende honden bijten niet, en gelukkig maar. Want blaffen kunnen de Franse Shaggy Dogs als de beste.
Met tonnen enthousiasme blaast dit Parijse viertal de pubrock nieuw leven in. Groovy blues met een behoorlijke klodder rock-'n-roll, twee ingrediënten waarmee de Shaggy Dogs hun publiek een stomende en gesmaakte set voorschotelen.
Michael Dotson
Michael Dotson is een Amerikaanse bluesman die over de hele wereld de blues speelde. De in 1957 geboren Dotson is een ras muzikant, die naast traditionele blues ook swamp slide, originele swing en ‘good old house rockin music’ maakt.
Ribs & Blues is echter veel meer dan muziek alleen. Het programma voor het Theaterland en het populaire Kids Adventureland belooft veel spektakel. Kijk voor meer informatie op de website.

Zaterdag 26 mei opent Ribs & Blues 2012 met een legendarisch concert van Status Quo. Go Back to the Zoo en King spelen in het voorprogramma. De voorverkoop is online en bij de regionale verkooppunten in volle gang.
Alle info: www.ribsenblues.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-04-2012  

Spetterende line-up Nacht van Almelo

 

ALMELO - De organisatie van de Nacht van Almelo heeft zich volop ingezet voor een spetterende line-up voor de Nacht van Almelo op vrijdag 25 mei a.s. Een groot aantal landelijk en regionaal bekende artiesten zullen hun opwachting maken, waaronder Gerard Joling, Wolter Kroes (met band), DJ Sander Scheperman en Bonnie St. Claire. Ook Harry Slinger – bekend van Drukwerk – zal met zijn band Slingers & Lampionnen voor een feestje zorgen. De avond wordt muzikaal geopend door Noordikleerlinge Miek van Engelenhoven. Zij won in maart de finale van The Voice of Almelo 2012.
De podia staan op het Marktplein, de Koornmarkt en het Amaliaplein. De verkoop van de polsbandjes voor het publiek start zeer binnenkort.

< In ieder geval heeft wethouder van stadspromotie Jan van Marle al een polsbandje binnen. Hij ontving dat maandagmiddag in zijn werkkamer uit handen van stichtingsvoorzitter Jan van Schilt (r).

 
22-04-2012  

Geslaagde Ladies Night bij Preston Palace

 

ALMELO - ‘Women Wanted’ is de nieuwe avond uit van Preston Palace waarbij de bezoekende dames extra worden verwend met dameskorting, lady workshops, prachtige prijzen en een goed gevulde ‘goodiebag’. Zaterdagavond was het zover en de opkomst was naar alle teveredenheid van de organisatoren.
Niet alleen dames waren welkom, maar ook voor de heren zijn dit soort avonden zeer geschikt, het bruisende uitgaanscentrum van Preston Palace biedt hen optimaal vertier.
De dames vermaakten zich met Lady Workshops in Gasterij de Boekerie. In deze knusse zaal van Preston Palace werd tussen 19.00 en 21.00 uur een beurs gehouden waar de dames zich konden laten voorzien van een make-up en kleurenanalyse, haartips of zelfs een nieuw kapsel, prachtige sieraden en een voeding- en sportadvies van de lokale sportschool. Maar ook een taart decoreren, likeuren proeven en een nieuwe outfit aanschaffen behoorden tot de mogelijkheden. Uiteraard alles vergezeld met heerlijke hapjes en drankjes. Aan het slot van de avond werd bovendien een verloting gehouden met prachtige prijzen zoals een kappersbon, make-up set of een à la carte diner in de Bistro van Preston Palace. Als hoofdprijs kon er bovendien een hippe Ipad gewonnen worden. Tot slot ontvingen alle dames een goedgevulde ‘goodiebag’ rijkelijk gevuld met leuke gadgets.
Aan sluitend was er ‘Time to party’ in het fraaie uitgaanscentrum van Preston Palace waar de heren zich al een beetje hadden opgewarmd. De volgende data zijn 23 juni, 15 september en 17 november 2012

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 110 foto's)
 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
23-04-2012  

Nieuwe toekomst voor de Maisgirls


Foto: Erik Schaddelee
 

Voor velen klinkt het nummer ‘De boerenmeiden van het platte land’ nog steeds bekend in de oren, terwijl dit nummer in de jaren negentig een grote hit van de Maisgirls was. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en zijn de meiden opnieuw bij elkaar gekomen.

Met de single ‘Vijtien joaren vriendschap’ is een begin gezet door de meiden om de boerenrock weer extra leven in te blazen. Na een succesvolle cd presentatie enkele weken geleden mag je stellen dat de dames volop bezig zijn opnieuw aan de weg te timmeren.

´Het is voor ons een droom die uit komt. De vonk sloeg over toen we tijdens onze single presentatie we samen met Mooi Wark enkele nummers live deden, waarbij het publiek uit hun dak ging´, aldus de Maisgirls. ´Tijdens het naborrelen ontstond het idee om iets samen te gaan doen, wat geresulteerd heeft in de samenwerking met Holties Producties´.

Ook het team van Holties is trots op de samenwerking met de boerenmeiden van het platteland : ‘Het is een eer mee te mogen denken over de toekomst van de Maisgirls. Inmiddels beheren wij hun agenda en zijn regelen wij ook hun boekingen. Al pratend met elkaar zagen wij een grote uitdaging om ook optredens te gaan verzorgen met een live band. Zoveel ervaring, zoveel know how, het ontwikkelde stemgeluid, het knokken tijdens optredens…..nee, dat gooi je niet zomaar weg! Integendeel, het zal de komende jaren volop gebruikt en ingezet worden door de dames van de Maisgirls’, aldus Jacco Holties.

Inmiddels zijn de meiden hard aan het repeteren met de nieuwe begeleidingsband en zijn ze vanaf juni met deze band te boeken. Daarnaast is al het laatste nieuws te vinden op www.maisgirls.nu
 

 
28-04-2012  

Koos Spee: Hoe gaat het met ‘Paparazzo´ Freek?


Koos Spee op ziekenbezoek bij 'Paparazzo' Freek
Foto: Henk Bolk
 

ALMELO – Dat onze ‘Paparazzo’ is getroffen door de spierziekte ALS is de meeste lezers inmiddels wel bekend. Geen gemakkelijke ziekte voor diegene die het overkomt en ook niet gemakkelijk voor de familie, want hoe het eindigt is zeker en een zware weg te gaan.
Fotograferen is voor ‘Paparazzo’ Freek feitelijk nauwelijks nog mogelijk. Hij die in het verleden toch tal van BN’ers voor de lens heeft gehad om hen fotografisch vast te leggen om o.a. op deze website te worden gepubliceerd. Vaak gebeurde dat bij transportondernemer Henk Bolk wiens jaarlijkse haringparty door tal van prominenten bezocht wordt. Van minister-president Mark Rutte tot zo’n beetje alle Haagse politici.

Henk Bolk is bovendien een van diegenen die met regelmaat op ziekenbezoek gaat bij ‘Paparazzo’ Freek in de nu aangepaste woning. Soms neemt Henk dan ook wel eens een BN’er mee, die door onze ‘Paparazzo’ in ruste al eens zijn vereeuwigd. Was dat eerder al eens Mark Rutte, nu kwam oud- verkeersofficier Koos Spee samen met Henk Bolk op ziekenbezoek om te vernemen hoe het met 'Paparazzo' Freek gaat.

Spee is niet alleen bekend via zijn optredens in TV-programma’s waarin hij uiteenzet waarom handhaving van verkeersregels belangrijk zijn, maar hij is tevens schrijver van de boeken 'Ik rij als een Scheermes', 'Jij mag alleen eisen', 'Effe Gas Terug' en 'APK voor de automobilist'. In deze boeken zet Spee eveneens uiteen waarom het handhaven van verkeersregels van belang zijn. In zijn carrière heeft Spee het toch weten te bewerkstelligen dat het aantal verkeersdoden per jaar met zo’n 500 is gezakt, waardoor veel familieleed werd voorkomen.
Spee is nu nog actief verbonden aan het handhavingsadviesbureau 'Verkeer De Baas' in Soesterberg en wordt met regelmaat gevraagd als gastspreker.

Toch mooi dat ook Koos Spee de tijd neemt om even bij ‘Paparazzo’ Freek langs te gaan om hem en de familie een hart onder de riem te steken!

Archief
Terug naar vorige pagina