Shownieuws


Plaatsing  
 
02-04-2009  

Go Planet weer in andere handen

 

ENSCHEDE - Presentator Oosterhuis en directeur Nijboer stappen op als uitbaters van Go Planet Sterrenparadijs in Enschede. Daarmee komt de exploitatie weer in handen van eigenaren Brandriet en van Leeuwen. Oosterhuis en Nijboer hebben het amper een jaar volgehouden als exploitanten. Voor het personeel van Go Planet heeft de overname geen gevolgen. 

Eerder al kregen Oosterhuis en Nijboer te horen dat RTV Oost stopt met het tv-programma De Regiotap dat bij Go Planet Sterrenparadijs werd opgenomen.

 
02-04-2009  

Theatergroep September "Onkruid"

 

Almelo - Theatergroep September kunt u nog verschillende voorstellingen zien in Hof 88. Het is een levendig stuk waarin u zich helemaal kunt uitleven. Tussen de tuinen van twee huizen ligt een braak stukje grond. Ooit zouden daar garages gebouwd worden maar dat is er nooit zo van gekomen. Onkruid, vlinders en vogels hebben bezit genomen van het niemandsland.
Voor sommige bewoners van de huizen is het een soort retraiteplekje geworden. Om even alleen te zijn. Om even te ontspannen. Om even weg te dromen.
Maar niet iedereen heeft dezelfde dromen en bovendien de meeste dromen worden geen werkelijkheid.
Tussen het onkruid op het niemandsland wordt gepraat en gezwegen, worden ruzies gemaakt en beslecht, worden verwachtingen gewekt en teleurstellingen weggeslikt. Kortom het leven geleefd. 4,5,8,9 en 11 april zijn de voorstellingen. 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
03-04-2009  

Tennisfanaat viert verjaardag 5 dagen te vroeg

 

ALMELO - Frans de Beurs wordt vandaag 3 april 65 jaar maar meende echter voor de tijd zijn feestje te moeten geven. Dit werd gevierd in restaurant 't Maatveld met familie, vrienden en niet te vergeten zijn eigen tennismaatjes. Gezien dat Frans nogal eens een balletje mist hebben wij als zijn tennismaatjes voor hem een aangepaste racket gemaakt en deze met 65 tennis ballen en daar weer in de nodige financiële inhoud gevuld om hem te overhandigen tijdens deze heugelijke dag.
Dat Frans verrast was doet ons een deugd en hij zal nog de nodige uurtjes bezig zijn om het geld er uit te kunnen halen. Frans nogmaals juist vandaag willen we je Van harte feliciteren met je inmiddels behaalde 65 jaren.
 

PS: de heren van 45+ hopen echter dat je de nieuwe racket niet meeneemt naar de competitie wedstrijden. Daar wij graag door de tegen partij als serieuze en waardig tegenstanders gezien willen worden. Dus Frans zet je best beentje voort en blijf op je eigen manier en met eigen racket spelen dan zullen wij daarop 100% vertrouwen.
 

 
04-04-2009  

Magere overwinning SVZW maar ook gezellig

 

WIERDEN - In het bijzijn van de ex-trainer van Feijenoord Gert-Jan Verbeek wonnen de Wierdense Zwaluwen vanmiddag met 1-0 van DVS’33. Het was een zwaarbevochten overwinning in een slechte wedstrijd. Dankzij een doelpunt van Maris waren de Zwaluwen de gelukkigen om met de drie punten aan de haal te gaan. Middelpunt van de belangstelling was Gert-Jan Verbeek. De ploegarts van Heracles Almelo, Johan Raymakers, kwam ook een kijkje nemen. Verbeek is zaterdagavond in het Polmanstadion aanwezig als analist van Eredivisie live.
 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
05-04-2009  

Afterparty Heracles Almelo-Heerenveen

 

Natuurlijk weer een reportage van het gezellig samenzijn na de wedstrijd.

 

< De kopjes in clubkleuren staan klaar voor de 'koffieleuten' in de pauze 

Fotoreportage (19 foto's)...

 
05-04-2009  

Duitse avond in 't Hookhoes

 

ALMELO - Zaterdagavond was er in 't Hookhoes een tradionele Duitse avond met zuurkool en worst. Ook deze keer was er weer een overweldigende belangstelling voor deze avond. Vele gasten stellen deze avond bijzonder op prijs. Binnenkort staan er weer veel muziekavonden op het programma van 't Hookhoes. Zie de Almelo Nieuws agenda.

Fotoreportage (16 foto's)...

 
08-04-2009  

Willie Oosterhuis wil Onze TV oprichten

 

HENGELO - Willie Oosterhuis die met directe ingang buiten de deur is gezet door RTV Oost wil de regio heroveren met de commerciële TV zender OnzeTV. Hij wil op het nieuwe TV-kanaal naast piratenmuziek ook nieuws en sport laten zien. Het nieuwe commerciële station richt zich vooral op Twente. Of Oosterhuis zijn plannen kan verwezenlijken valt te bezien, omdat de toegang tot de kabel nog lang niet zeker is. Met het oog op de mogelijk toekomstige concurrentie beëindigde de directie van RTV Oost maandag met onmiddellijk ingang de samenwerking met Oosterhuis.

Dinsdag maakte de TROS bekend dat Oosterhuis geen programma's voor die omroep gaat maken. Oosterhuis meldde eerder dat hij serieus in gesprek was met de TROS voor het maken van een Nederlandstalig muziekprogramma.

 
08-04-2009  

Edwin van Hoevelaak vervanger Willie Oosterhuis

 

HENGELO - De taken van presentator Willie Oosterhuis bij RTV Oost worden per direct overgenomen door muziekproducer en presentator Edwin van Hoevelaak. Een en ander is het gevolg van het beëindigen van de samenwerking vorige week tussen RTV Oost en Willie Oosterhuis. Volgens RTV Oost is de eigen tv-zender die de bekende presentator gaat opzetten niet te combineren met zijn werk bij de regionale omroep.

 

Edwin van Hoevelaak gaat met ingang van komende zondag 12 april de wekelijkse Sterrenparade bij Radio Oost presenteren. Bij TV Oost vervangt de docusoap ‘Van Hoevelaak & Co’ vanaf maandag 20 april het programma Willie’s Wereld. Willie Oosterhuis zal tot 1 juni nog wel elk weekend te zien zijn in een afsluitende serie afleveringen van het muziekprogramma de Regiotap.

 

Volgens adjunct-directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is Edwin van Hoevelaak in meerdere opzichten geschikt om de rol van Willie over te nemen waar het muziekprogramma’s betreft: ‘Edwin was vanaf het eerste uur betrokken bij zowel de Regiotap als de Sterrenparade. Bovendien is het een man die volop actief is in de muziek’.

 

In de docusoap ‘Van Hoevelaak & Co’ wordt de succesvolle Overijsselse muziekproducer op de voet gevolgd. De man achter hits van bekende artiesten als Nick en Simon, Tatjana, Dennie Christian en Sita is te zien tijdens zijn werk in de studio, bij optredens, televisieopnames en privé. In elke aflevering
 

 
08-04-2009  

Verwendag Miss Overijssel bij Thermen Busloo

 

HENGELO - Na de 6e ronde in Thermen Bussloo doet de Miss Overijssel Verkiezing  2009 Assink Coiffures aan in Hengelo op 14 april 2009.Thema van de dag is "Metamorfose"

Zesde ronde Miss Overijssel Thermen Busloo: Roxanne uit Almelo moest helaas de wedstrijd verlaten (er zijn nog 19 dames over) De organisatie van de Miss Verkiezing Overijssel is in handen van Kim Kötter (foto: Ivo Kikkert)

< Fotoreportage: Frank Wes
 

Fotoreportage (4 foto's)...

 
10-04-2009  

'Drie Gezusters' Enschede geopend

 

ENSCHEDE - In Almelo moet de vestiging nog geopend worden. In Enschede was het al zover. Aan het gezellige horecaplein, de Oude Markt in Enschede, is sinds donderdag 10 april  De Drie Gezusters gevestigd. Deze vestiging van De Drie Gezusters bestaat uit een Engelse pub en een aprés-skihut. In de pub kan je op luxe leren banken heerlijk genieten van een hapje en een drankje. In de apré-ski blijf je nieuwe dingen ondekken. Als je binnenkomt waan je jezelf in een klein Oostenrijks dorpje waar je uitkijkt op de bergen en skiliften. Verder naar achter loop je over de brug en zie je een mega sterrehemel.
 

Fotoreportage (23 foto's)...

 
13-04-2009  

Coverband Diezl strand in finale Clash

 

TILBURG/ALMELO - Het is de Almelose poprock coverband Diezl niet gelukt om de jaarlijkse Clash of the Coverbands te winnen. Diezl nam het gisteravond in de finale in Tilburg op tegen zeven andere bands. De jury vond dat de Almeloërs een sterke interactie met het publiek wisten op te bouwen maar vonden een band uit Noord Brabant beter. Het was de vijfde keer dat de landelijke competitie is gehouden. Vorig jaar stond The Fortunate Sons, ook uit Almelo, in de finale. Ook die band greep toen naast de hoofdprijs.

‘The Clash of the Cover Bands Award’ werd gewonnen door 5-mans BritPop coverband Lock Nine uit Lierop, ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award’ (Publieksprijs) werd gewonnen door 14-mans Soul, Pop, Rock coverband PitchLight uit Grevenbricht. 
 

 
13-04-2009  

Eieren vangen bij 't Wetshuys


Welk ei wordt hier gegooit?
 

ALMELO - Het ei is traditioneel verbonden met Pasen en je kan er dus veel meedoen, waaronder zo hard mogelijk weg smijten. Bij 't Wetshuys is het een traditie geworden. Robert stond al met een aankondiging voor 't Wethuys de deelnemers te verwelkomen. Twaalf koppels namen deel aan de wedstrijd en ongeveer 120 bezoekers keken vol bewondering naar de deelnemers. Het eieren gooien bevatte drie rondes en tijdens die ronden probeerde men de kunst van elkaar af te kijken hoe de gegooide eieren moesten worden gevangen. Vooral de met een grote boog gegooide eieren maakten een goede kans te worden gevangen. De spelregels zijn vrij simpel en dus makkelijk te begrijpen: Gooi een ei zo ver mogelijk en zorg dat het heel in handen komt van je maatje. Klinkt makkelijker als gedaan en dat blijkt ook uit de vele eieren die op straat eindigden. Initiatiefnemer Robert is nog aan het opruimen.

Fotoreportage (18 foto's)...

 
14-04-2009  

Miss Overijssel te gast bij Assink Coiffures

 

HENGELO - De Miss Overijssel Verkiezing wordt voor de 7e keer georganiseerd door Kim Kötter. De Miss Overijssel Verkiezing is een onderdeel van de officiële Miss Nederland verkiezing. Het verloop van de jaarlijkse missverkiezing is elke vrijdag te zien op TV Oost. In een wekelijkse afvalrace doen de kandidaten hun uiterste best voor de titel van Miss Overijssel 2009. Vandaag waren de dames te gast bij Assink Coiffures. De kapper/sters kregen alle tijd de dames er op hun best uit te laten zien. De finale van Miss Overijssel is 29 mei in Hardenberg.

< Kim Kötter en fotograaf Willem Walderveen

Fotoreportage (28 foto's)...

 
18-04-2009  

Afterparty Heracles Almelo-NAC.

 

ALMELO - Alle reden om tevreden te zijn na gisteravond. Een belangrijke overwinning en op weg naar een nieuw seizoen eredivisie

Fotoreportage (19 foto's)...

 
18-04-2009  

Miss Overijssel kandidaten bij Outdoors Lodge

 

HOLTEN - De kandidaten voor de Miss Overijssel Verkiezing 2009 togen vandaag naar Outdoors Lodge luxury tented camp & lodging in Holten. Bij de Outdoors Lodge is het prachtig toeven in de natuur en kunt u tevens genieten van de maaltijden in de bistro en het gemak en comfort dat de Outdoors Lodge biedt. Voor de kandidaten van de Miss Overijssel Verkiezing was het niet alleen genieten maar ook een inspannende voorbereiding op de finale. De finale van de Miss Overijssel Verkiezing 2009 is 29 mei a.s. in Hardenberg.
 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
21-04-2009  

Miss Overijssel; fashion behind the scenes


Vicarus Roanald Cornelissen, Umberto Tan, Kim K├Âtter en
priesterstudent Anton ten Klooster
  DENEKAMP - Vandaag waren de Miss Overijsselkandidaten opgeroepen om een bezoek te brengen aan Denekamp. Hierbij was ook de bekende TV-presentator Umberto Tan aanwezig. Er werd een bezoek gebracht aan de Sint Nicolaaskerk en landgoed Singraven. Een mooie omgeving voor al het vrouwelijke schoon uit Overijssel. Vicarus Roanald Cornelissen was bijzonder in zijn nopjes met de belangstelling voo 'zijn' kerk, want de Sint Nicolaaskerk van Denekamp heeft een rijke historie, niet in het minst door haar beroemde klokken. In het register van kerkelijke tienden uit het jaar 1276 komt Denekamp voor het eerst voor als zelfstandige parochie. Het eerste kerkje was een bescheiden ruimte van 10 x 10 meter. Midden 14e eeuw werd de kerk aan de westkant uitgebreid, terwijl in het begin van de 15e eeuw de toren is gerealiseerd. Het geheel is gebouwd van Bentheimer zandsteen.
Lees verder...

Fotoreportage (27 foto's)...

 
24-04-2009  

Ilse de Lange koningin 3FM Awards

 

ALMELO - Onze Almelose Ilse de Lange heeft donderdagavond drie prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. Ilse de Lange werd verkozen tot beste zangeres.
Haar single 'So Incredible' werd verkozen tot beste single en haar album 'Incredible' was volgens de luisteraars van 3FM de beste plaat. Eerder deze week ontving De Lange al de schaal van Rigter. Haar single 'So Incredible' was afgelopen jaar de meest gedraaide plaat op 3FM. 

Ilse de Lange treedt zaterdag 20 juni op in Hengevelde tijdens de Hoftedagen. De voorverkoop is reeds gestart via www.ticketservice.nl 

 

 
26-04-2009  

Afterparty Heracles Almelo-PSV

 

ALMELO - Al was het een nederlaag voor onze jongens, de sfeer was meer dan goed op de afterparty.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
30-04-2009  

Drukke Almelose Koninginnennacht

 

ALMELO – De Koninginnennacht was gezellig druk. Vele mensen hadden de moeite genomen om er eens een gezellige boel van te maken. Almelo Nieuws was ook nog bij de tijd en schoot de volgende plaatjes.

< The Big Fun Showband 'uut' Fleringen

 

Fotoreportage (36 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina