Shownieuws


Plaatsing  
 
01-03-2012  

Nieuwe namen Ribs & Blues 2012 bekend


Miss Montreal
  RAALTE - Het programma voor Ribs & Blues 2012 krijgt steeds meer vorm. Miss Montreal ,The Paladins, Ian Siegal, Daniel Norgren, The Hackensawboys , The Backcorner Boogie Band, Eddy Clearwater en Mariëlla Tirotto komen tijdens de Pinksterdagen ook naar het gratis toegankelijke blueswalhalla aan de Domineeskamp in Raalte.

Thuiswedstrijd voor Miss Montreal in bluestown Raalte
Voor Sanne Hans alias Miss Montreal gaat hiermee een wens in vervulling. Ribs & Blues heeft een speciale plek in het hart van de geboren Dedemsvaartse. Als kind bezocht ze met haar ouders meerdere edities van het evenement en de droom om er zelf op het podium te kunnen staan komt uit. Deze speciale thuiswedstrijd in het Salland is getiteld: Miss Montreal plays the blues. Op eerste Pinksterdag zal Sanne verrassend haar echte liefde voor de blues laten spreken. Ook The Paladins, afkomstig uit San Diego, komen voor een exclusieve show. Met een energieke combinatie van country, rockabilly uit de jaren vijftig maken gitarist Dave Gonsalez en zijn mannen al ruim 30 jaar furore.
Lees verder...

 
02-03-2012  

Maart ‘Dialectmaand’ bij RTV Oost

 

Vanaf maandag 5 maart zet RTV Oost de streektaal een maand lang in het zonnetje. Tijdens ‘Maart Dialectmaand’ is er niet alleen aandacht voor de Overijsselse dialecten, maar ook die van buiten onze provincie. Bij Radio Oost komen met grote regelmaat de beste dialectplaten voorbij, er zijn geregeld streektaalgasten in het dagelijkse tv-programma En Dan Nog Even Dit en de verslaggevers van Radio en TV Oost besteden veel aandacht aan de streektalen in Overijssel.

!REUR!
De Dialectmaand begint met het streektaalfestival !REUR!, dat in het weekend van 3 en 4 maart plaatsvindt in Emmen. Op !REUR! staat de Nedersaksische taalcultuur centraal. In het programma komen verschillende uitingen binnen de Nedersaksische streektaal aan bod, zoals literatuur, poëzie en muziek. RTV Oost is mediapartner van !REUR! en zal 3 maart met twintig medewerkers aanwezig zijn voor een registratie van het festival. De geluidsopnamen zullen tijdens ‘Maart Dialectmaand’ te beluisteren zijn bij Radio Oost. TV Oost zal binnenkort een samenvatting uitzenden, de datum daarvan is nog niet bekend.

‘Alles Plat’
Tijdens het streektaalfestival !REUR! wordt de vernieuwde website www.allesplat.nl gepresenteerd. Op ‘Alles Plat’ is 24 uur per dag de allerbeste streektaalmuziek te horen uit Gelderland, Overijssel, Groningen en Drenthe. Maar ook allerlei nieuws over streektaal. Tijdens !REUR! wordt tevens de single ‘Alles Plat!’ gepresenteerd, die geschreven is door Wilfried Poorthuis en Edwin van Hoevelaak. De single, gezongen door Mariël ten Berge, Jan Ottink, Margaretha Kleine en Edwin Jongedijk, zal natuurlijk ook geregeld te horen zijn bij Radio Oost. ‘Alles Plat’ is een gezamenlijk initiatief van RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Noord.

'Kiek'n Wa'j Zegt'
In maart wordt bij Radio Oost elke werkdag diverse keren de 'Kiek'n Wa'j Zegt Quiz' gespeeld. De quiz bestaat uit dialectspreuken, uitgesproken door bekende Overijsselaars. Luisteraars die de betekenis weten van het gesprokene kunnen bellen met de quizlijn (074 – 2 456 665). Daarmee maken ze kans op een prachtig T-shirt met dialectspreuk!

 
09-03-2012  

Comeback voor de Maisgirls

 

ALMELO/ENTER - Eens behoorden ze met z’n vieren tot de groepen van vaderlandse zangeressen die van optreden naar optreden trokken, de ‘Maisgirls uut Twente’ en het Tukkerse antwoord op de Spice Girls. Nu vijftien jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Boukje er niet meer bij want die heeft het te druk met het gezin en het werk.
De andere drie hebben inmiddels ook wat meer levenservaring en laten zich deze keer niet meer ‘kaal plukken’ zoals destijds.
In de Rooftop Studio van Edwin van Hoevelaak werden wat nummers in dialect opgenomen van tekstschrijver en componist Wilfried Poorthuis dus de ‘meiden van het Tukkerse laand bint d’r kloar veur’!

< Ze stonden al eens met z'n vieren op het kleine podium van 't Hookhoes, dat moet met z'n drieën ook kunnen.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-03-2012  

Rouge wint Grote Prijs van Twente

 

ALMELO – De popgroep Rouge uit Enschede heeft in de competitie om de Grote Prijs van Twente een eerste plaats weten te bemachtigen en daarmee een optreden op het Geuzenpop Festival dat op 3 en 4 augustus a.s. op Het Rutbeek plaats vindt.
De jury had het er niet gemakkelijk mee en verwees na lang beraad de andere finalisten E Royal & The Kingsz, AOWDA, Salisbury en Temple of Gasoline naar het tweede plan.
De publieksprijs werd door een bomvol café De Stam aan E Royal & the Kingsz toegekend, die een thuiswedstrijd speelden.

< Rouge
 

 
16-03-2012  

Almelose Eva Luitsz vanavond op SBS 6 (upd)

 

ALMELO - De jeugdige Almelose Eva Luitsz zingt vanavond met Chris Hordijk tijdens het eindfeest van de actieweek Radio 538 voor War Child in Groningen.
Ze won woensdag jl. een zangwedstrijd in Meppel en daarmee ook een duet met Hordijk, die bekend is van The Voice of Holland. Het nummer dat ze samen zingen heet ‘Time after time’.
Vanavond om 23.00 uur is er op SBS 6 een uitzending van het feest op de Grote Markt in Groningen.

Update:
Het optreden van Eva Luitz in Groningen kan een succes genoemd worden. De jeugdige Almelose werd verkozen tot winnaar van de finale en dat levert haar het opnemen van een single release op waarvan de opbrengst ten goede komt van War Child.

< Chris Hordijk en Eva Luitsz

 
25-03-2012  

‘De Groote Markt 30´ nieuwe serie RTV Oost

  Op maandag 2 april gaat TV Oost van start met eerste serie afleveringen van ‘De Groote Markt 30´. De nieuwe ‘regiocomedy´ speelt zich af in een Overijsselse kroeg en belicht op humoristische wijze het wel en wee van de gasten en het personeel. De dialogen zijn grotendeels in het dialect. ‘De Groote Markt 30´ is elke werkdag te zien bij TV Oost om 19.20 en 22.20 uur. Om 19.40 en 22.40 uur wordt de aflevering van de voorgaande dag herhaald. De eerste serie telt 30 afleveringen van elk vijftien minuten. In oktober volgt een tweede serie.
Lees verder...

Fotoreportage (8 foto's)...

 
30-03-2012  

Rappen op de markt met Gers Pardoel

 

ALMELO – Er werd vanmiddag wat afge(w)rapt op het marktplein bij McDonalds. De Almelose vestiging won een personeels-videowedstrijd ter gelegenheid van de introductie van de McWrap en kreeg als beloning een gratis optreden van rapper Gers Pardoel. Bekende songs als “Ik neem je mee “en “Bagagedrager” gingen er natuurlijk dik in evenals de McWrap, de bekende Big Mac en andere Mac-versnaperingen.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (10 foto's)...

 
31-03-2012  

Höftedagen strikt wederom grote artiesten

 

HENGEVELDE - De organisatie van de Höftedagen is er in geslaagd om tijdens de 45e editie van de feesten grote artiesten op de verschillende podia te brengen. Op zaterdag 17 juni zijn als hoofdacts in de Wegdam Arena VanVelzen en Miss Montreal vastgelegd. Op het vernieuwde en vergrootte buitenpodium bijt Radio 538 het spits af, later op de avond treedt sensatie in Nederland Kraantje Pappie op, hij bestormt de laatste tijd de hitlijsten en is megapopulair onder het uitgaanspubliek.

Op zaterdag 17 juni zullen deze artiesten de muzikale omlijsting verzorgen op het totaal vernieuwde feestterrein aan de Goorsestraat in Hengevelde. VanVelzen en Miss Montreal zijn bekende namen in Hengevelde, zij waren al eerder te zien in Hengevelde en deden dit niet zonder succes. Het publiek was laaiend enthousiast bij de optredens van beide artiesten. Kraantje Pappie is pas sinds kort bekend in de muziekwereld en
maakt voornamelijk hiphopmuziek. Hij scoorde onlangs hits met ‘Waar is Kraan’ en ‘Crane’. Op 11 april komt hij met een nieuw album. Nummers daarvan worden uiteraard op 17 juni gespeeld in Hengevelde.

Vernieuwde terrein
Het terrein waar Höftedagen georganiseerd wordt zal een metamorfose ondergaan. Dit jaar wordt in tegenstelling tot andere jaren slechts één tent opgebouwd, deze is echter wel vele malen groter dan de tenten die het publiek gewend was en biedt plaats aan zo’n 4000 man. In deze tent, die de naam ‘Wegdam Arena’ draagt, staat een uniek rond podium waar het publiek van alle kanten omheen kan staan. Verder wordt buitenpodium uitgebreid en aangekleed met vele LED-schermen.

Met deze grote namen op het programma is sfeer bij voorbaat gegarandeerd. Voor info over kaartverkoop hou Höftedagen in de gaten via Twitter, Facebook of www.hoftedagen.nl.
 

Archief
Terug naar vorige pagina