Shownieuws


Plaatsing  
 
04-03-2010  

Repetitie Servus "Kiss me,Kate'

 

ALMELO - ”Kiss me, Kate" gaat in het kort over een theatergroep die een muzikale bewerking van Shakespeare’s The Taming of the Shrew uitvoeren. Het is dus een “stuk in een stuk”. “Kiss me, Kate” vertelt het verhaal van de ooit getrouwde, maar nu gescheiden musical-sterren Fred Graham en Lilli Vanessi. Zij spelen de hoofdrollen in een musicalversie van
“De Getemde Feeks” van Shakespeare. De succesvolle regisseur Fred heeft zichzelf de mannelijke hoofdrol toebedeeld. Voor de vrouwelijke hoofdrol heeft hij zijn ex-vrouw Lilli overgehaald de rol te spelen van de opstandige echtgenote. In de privé situatie is Lilli verloofd met een ander. Fred heeft een affaire met een nachtclub “schone”. Beide hoofdrolspelers hebben een SUPERGROOT ego als acteur.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
06-03-2010  

SVZW vergroot business-ruimte

 

WIERDEN - Sportief gezien draait SVZW uit Wierden bovenin mee, maar dat vindt het bestuur onder voorzitterschap Freddy Nijhof niet voldoende. Voor het volgende seizoen zijn al versterkingen gevonden in de persoon van de oud- prof Gert Jan Tamerus en komen ook de de makkelijk scorende PH-spelers Nick Wennink (21) en Dewi Perik (24) naar Wierden om de selectie te versterken.
Zakelijk gezien weet de club zich ook gesteund door een steeds groter wordende businessclub en daarom werd ook de businessruimte van SVZW vergroot en zaterdag in gebruik genomen.

< Onze Freek nam een kijkje en ook Henk Steen stuurde foto's in.

Fotoreportage (35 foto's)...

 
07-03-2010  

Opperbeste stemming bij Afterparty Heracles

 

ALMELO - Lachende gezichten en een trainer die lachte van oor tot oor. Dat waren wel de Ingrediënten van deze zaterdagavond. Heracles Almelo vestigde een record aantal punten in de eredivisie en daar mag heel Almelo best trots op zijn. Hoe anders was de stemming bij supporters bijaanvang van het seizoen, maar door deze geweldige trainer staat er wat in onze stad. Met dank aan Gert Jan

< Een breeduit lachende Verbeek, trots op zijn ploeg

Fotoreportage (45 foto's)...

 
08-03-2010  

Fingers on Fire 2e in Odeon Zwolle

 

ZWOLLE - De Almelose/Tubbergse rockformatie Fingers On Fire is zaterdag tweede geworden bij de Kunstbende 2010 editie in de Odeon schouwburg te Zwolle in de categorie muziek.
Meer dan 300 deelnemers deden mee aan talentenjacht in diverse categorieën zoals dans, taal, kunst, film, fashion, dj, en muziek rondom het thema “Tijd”. Fingers on Fire liet 47 kandidaten in de categorie muziek achter zich met hun eigen geschreven nummer “The Young Dogs of Rock ’n Roll”. Maar het Hengelo’s Jazz Kwintet ging met hun instrumentale nummer “Time Change” met de hoofdprijs strijken en gaat door naar de landelijke finale in Amsterdam in april.
De teleurstelling van de jongens van Fingers On Fire was groot, maar veel tijd om hierbij stil te staan is er niet. Zondag a.s. staan zij alweer in de finale van De Grote Prijs van Twente in cafe de Stam te Almelo. De 2e prijs trofee van Kunstbende en een aantal optredens namen ze wel mee naar huis. Ondanks de teleurstelling een zeer goed resultaat voor de mannen uit Almelo en Tubbergen.

 
12-03-2010  

Lille is een ‘Traveling Girl’

 

De CD Traveling Girl van Lille Mulder werd Live gepresenteerd door Veldmantime bij Omroep Almelo. De klik tussen de Enschedese zangeres Lille Mulder en Wierdense gitarist Casper van Vulpen was duidelijk merkbaar en ook het publiek was enthousiast over deze bijzondere performance. Dat deze ontmoeting zou leiden tot een bijzondere samenwerking was toen nog niet te vermoeden. ‘Na die eerste keer hebben we samen gepraat en al vrij snel werd duidelijk dat we muzikaal op dezelfde lijn zaten’, vertelt Casper. ‘Het idee om een cd te maken was geboren en ik ben meteen aan de slag gegaan om nieuwe nummers te schrijven. Daarna heb ik de Poolse muzikant Kostek Andreev uitgenodigd. Eind 2009 doken Casper en Lille de studio in om hun droom te verwezenlijken. Inmiddels is de laatste hand aan de cd gelegd en duurt het niet lang meer voor de cd daadwerkelijk op de markt komt. De verwachtingen zijn dat eind van deze maand of begin volgende maand de cd ‘Traveling Girl’ uit komt. Aansluitend volgt zowel in Almelo als in Enschede een bijzondere release party. Kijk voor meer informatie en om de liedjes zelf te beluisteren op www.reverbnation.com/lille

Fotoreportage (5 foto's)...

 
14-03-2010  

Halve finale Miss Overijssel bij Dancing Bruins

 

SAASVELD – De halve finale van de Miss Overijssel Verkiezing was weer een spannende aangelegenheid voor de kandidaten. Gisteren werden 12 kandidaten gekozen die de gehele volgende reeks van presentaties zullen meedoen. RTV Oost brengt dit seizoen 10 afleveringen van de Miss Overijsselverkiezing. Castingbureau Kim Kötter organiseert en produceert en presenteert samen met RTV Oost de gehele uitzendingen reeks. 

fotoreportage: Kilian van der Zwaag en Freek

 

Fotoreportage (77 foto's)...

 
14-03-2010  

Fingers On Fire wint podiumprijs GP Twente

 

Fingers On Fire, de jonge rockband uit Almelo/Tubbergen, heeft vanavond de Grote Prijs van Twente in cafe de Stam te Almelo gewonnen. In de finale stonden 5 bands uit de regio die streden om een aantal prijzen en podium plaatsen op Geuzenpop en Hob Nob. De jury had het moeilijk en het duurde 45 minuten voordat de uitslag bekend werd. Sam Enough, die de avond opende won de publieksprijs en omdat Fingers On Fire al op Hob Nob geprogrammeerd was, kregen zij ook een podiumplek op Hob Nob. De jury gaf aan dat het publiek nog veel van Fingers On Fire zou gaan horen. Met een geweldige bassist van nog maar 14 jaar, een strakke drummer, en een geweldige samenzang. De outfit en een zeer goede energieke podium show maakte het plaatje compleet. Na een 2e plek vorig jaar op Plankenkoorts en recent een 2e plek bij Kunstbende was nu eindelijk een hoofdprijs daar. De wisselbokaal ging over van 2009 prijswinnaar Kleazer. De “Young Dogs of Rock ’n Roll” gingen tevreden naar huis met hun prijzenpakket.

 
14-03-2010  

Geen Pipo maar Hans Kazan

 

ALMELO - Door de ziekte van Pipo de Clown had het Theaterhotel een groot probleem aangezien er honderden kaarten door sponsoren aan de burgerij waren geschonken was de zaal zo goed als volgepland.
Door allert optreden van de directie van het Theaterhotel werd de familie Kazan even overgevlogen naar Almelo zodat de show toch door kon gaan, niet met Pipo maar met Hans Kazan Magic Unlimited show.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
17-03-2010  

Theatergroep September: Huis te koop

 

ALMELO – De Theatergroep September is druk met de repetities van Huis Te Koop. Toen we in september j.l. begonnen met de repetities voor de productie van dit seizoen, ontstond spontaan het idee om een soort vervolg te maken op ons eerste zelfgemaakte stuk “Het Huis”. We waren eigenlijk allemaal nieuwsgierig hoe het verder met de hoofdpersonen was gegaan. Een ‘soort’ vervolg, want ons vaste publiek zal de personages misschien herkennen, maar noodzakelijk is dat niet. “Huis te Koop” is een op zichzelf staand toneelstuk.De drie zussen die indertijd “Het Huis” van hun overleden moeder hadden leeggeruimd, komen een dagje bij elkaar in datzelfde lege huis dat nog steeds niet is verkocht. Maar wat een gezellige zussendag vol jeugdherinneringen had moeten worden, loopt volkomen anders. Want iedereen heeft zo z’n eigen agenda en z’n eigen problemen en verlangens. En dat verstoort de harmonie behoorlijk. Tekst en regie: Sonja de Jong
In Hof 88 kunt u vanaf 20 maart toegangkaarten bestellen,telefoon 850264. Datums van de voorstellingen die u kunt uitzoeken zijn 20,24,25 en 27 maart. Vervolgens 1,3,8 en 10 april.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
21-03-2010  

Geweldige stemming na 3-0 overwinning op NAC

 

ALMELO - Heracles Almelo blijft vriend en vijand verbazen. Ook NAC was zaterdagavond geen probleem voor de Heraclieden. Ze mochten nog blij zijn met de 3-0 nederlaag. Iedereen vraagt zich af of we dromen maar tegenstanders komen met lood in de schoenen naar het Polmanstadion in Almelo. 'Paparazzo' Freek was natuurlijk ook opperbest geluimd en heeft de afterparty op de digitale plaats vastgelegd.

< Trainer Robert Maaskant stapt nog met vertrouwen uit de spelersbus

Fotoreportage (52 foto's)...

 
23-03-2010  

Jan Smit havenmeester van Blokzijl ?

 

BLOKZIJL – Jaarlijks kiest het Overijsselse havenstadje Blokzijl een 'Havenmeester d'Honneur'. Als opvolger van horeca-tycoon en nieuwbakken VVD-raadslid van de gemeente Lochem Hennie van der Most, is de Volendammer Jan Smit beoogd. Daarvoor moet hij op 15 mei a.s. wel een proeve van bekwaamheid afleggen middels het afmeren van een historisch vaartuig. Lukt hem dat - en wie durft er te twijfelen aan de kunde van de geboren Volendammer - is tegelijkertijd het vaarseizoen in Blokzijl geopend. Nadien volgt natuurlijk een spetterend optreden.

 
26-03-2010  

B-brothers stoppen als duo

 

ALMELO – De gebroeders Henri en René Bosch stoppen na twintig jaar als zangduo de B-brothers. Zij brachten gezamenlijk meerdere cd’s op de markt en traden in de verre regio met regelmaat op o.a. met hun act van de Bleus Brothers. Henri Bosch, de oudste van het duo, zingt ook regelmatig in het trio De Heeren van Almelo. René Bosch gaat solo verder.
 

 
26-03-2010  

Lancering internetradio Alles Plat

 

HENGELO - RTV Oost en Omroep Gelderland lanceren vandaag het internetradiostation www.allesplat.nl  .
Het internetradiostation gaat 24 uur per dag muziek in de streektaal uitzenden. Daarnaast komen er wekelijkse columns van de Twentse cabaretier Helligen Hendrik op de website. Het is de bedoeling dat binnenkort ook opnamen uit de archieven van Omroep Gelderland en RTV Oost terug te luisteren zijn op allesplat.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina