Shownieuws


Plaatsing  
 
01-03-2009  

Eerste casting-ronde Miss Overijssel 2009

 

HENGELO - De organisatie van de Miss Overijssel-verkiezing o.l.v. Kim Kötter heeft zondag in Hengelo dertig kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. De tweede selectiemiddag is volgende week zondag in Zwolle. De dames werden verwacht in een mooie casuallook die vooral prettig moest aanvoelen. Ook de bikini ontbrak natuurlijk niet. Voor de casting waren er verschillende rondes.
Er werd begonnen met de eigen look en de jury stelde aan de kandidaten her en der wat vragen. 
De modellen in spé moesten vervolgens een stukje voorlopen. Uiteraard werd er van uitgegaan dit de meeste deelneemsters dit niet van nature professioneel konden, maar daar was natuurlijk een coach voor.
Daarna kwam de kortste ronde, de bikini ronde. Er hoefde door de deelnemers alleen maar even heen en weer worden gelopen voor de jury. RTV Oost zendt de Miss Overijssel-verkiezing uit en begint vrijdag met een terugblik op de verkiezing van afgelopen jaar.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
04-03-2009  

Finkers zegt voorstellingen af

 

BEUNINGEN - Cabaretier Herman Finkers heeft i.v.m. zijn gezondheid alle voorstellingen van deze week afgezegd. Finkers kende al eerder een pauze van enkele jaren, nadat in 2002 een lichte vorm van leukemie bij de caberetier werd vastgesteld. Vorig jaar keerde de geboortige Almeloër terug op de planken, maar op advies van zijn artsen neemt hij nu wat gas terug. Hoe het verder gaat met zijn voorstelling 'Na de pauze' is op dit moment nog niet bekend.

 
06-03-2009  

Spetterende U2-special in Theaterhotel

 

ALMELO - Donderdagavond werd het Theaterhotel in Almelo opgeschud door een verpletterend optreden van “In the name of U2”, een groots opgezet theaterconcert met de grootste hits van de Ierse rockiconen verpakt in een visuele megaproductie. AlmeloNieuws.nl maakte er speciaal voor u een uitgebreide fotoreportage van.

Na musicals en theatershows over bands als ABBA en Queen is het dit seizoen de beurt aan ´s werelds meest succesvolle rockband: U2. In een spektakel voor oog en oor komen in ruim twee uur de grootste hits en mooiste albumtracks van de Ierse band aan bod. Dit gebeurt in een voor de theaterwereld ongekend groot decor met een evenzo gigantische lichtshow.

Fotoreportage (36 foto's)...

 
08-03-2009  

Gezocht: Miss Overijssel 2009!


Kim Kötter met alle kandidaten
 

Vorig jaar won Maaike Heethaar uit Raalte de Miss Overijssel Verkiezing 2008. Tijdens een zinderende finale van de Miss Nederland verkiezingen, eindigde zij uiteindelijk op een tweede plaats. TV Oost zal vanaf 6 maart elke vrijdag "Miss Overijssel 2009" uitzenden.

 

De finale van de Miss Overijssel Verkiezing 2009 wordt op vrijdag 29 mei live uitgezonden. De hoofdprijs van de Miss Overijssel Lottery is beslist de moeite waard: Je wint een achtdaagse vliegreis voor 2 personen naar Mallorca! Naar Mallorca ga je om nachtenlang te stappen en hele dagen te bakken op ’t strand, maar ook de cultuur mag er zijn... zeggen ze. Mallorca is hot en de jeugd van 'all over the world' ontmoet elkaar elke zomer.  


 

Fotoreportage (33 foto's)...

 
09-03-2009  

Klootschieten in de Almelose binnenstad

 

ALMELO - De doelstelling van 'Permis mettre de 'l ambiance' is gezelligheid buitenshuis. Dit keer was er het jaarlijks terugkerende klootschieten in de binnenstad. Net als voorgaande jaren was start en finish bij Bier en Wijnlokaal 't Hookhoes. De organisatie kan terug zien op een geslaagd tournooi. Alle deelnemers, waarvan velen nog nooit van klootschieten hadden gehoord, hebben zich kostelijk vermaakt. Toetreden tot 'Permis mettre de 'l ambiance' is alleen mogelijk op invitatie van een van de leden. Maandelijks is er een contributie van 10,-. Iedereen binnen de groep dient actief deel te nemen. Momenteel bestaat de groep uit 15 personen

 

Fotoreportage (15 foto's)...

 
11-03-2009  

RTV Oost stopt met ‘Van Jonge Leu en Oale Groond'

  HENGELO - Van de populaire regiosoap ‘Van Jonge Leu en Oale Groond´ zijn de komende weken de laatste vier afleveringen te zien. Daarna houdt de hit van RTV Oost voorlopig op te bestaan. ‘Met in totaal 102 afleveringen en hoge kijkcijfers behoort deze regiosoap tot de meest succesvolle Nederlandse series´, aldus producent Johan Nijenhuis. ‘We nemen dit jaar een pauze. Dan bekijken we of we in 2010 met Jonge Leu of een andere serie verdergaan´, reageert RTV Oost directeur-hoofdredacteur Henny Everts.
Lees verder...

 
15-03-2009  

Afterpartij Heracles Almelo-Volendam.

 

ALMELO - Uw huisfotograaf maakte de volgende foto's na de wedstrijd.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
15-03-2009  

Op zoek naar de mooiste van Overijssel

 

HENGELO - De zoektocht is begonnen. Vele meiden uit Overijssel hebben zich gemeld voor de castings, maar de volgende ronde was maar voor een enkeling weggelegd. De zoektocht is in volle gang en te volgen via AlmeloNieuws.nl en RTV Oost.   In de studio van RTV Oost kwamen 45 dames bijeen voor het beantwoorden van een aantal vragen en het uitvoeren van een aantal opdrachten. De halve finale vindt plaats op 28 maart a.s. in Dancing Bruins in Saasveld.
De finale van de titel Miss Overijssel 2009 is op 29 mei. De winnares volgt Maaike Heethaar uit Raalte op die vorig jaar als 1e eindigde. De finale wordt door TV Oost live uitgezonden. Tot die tijd is er elke vrijdagavond een uitzending rond de verkiezing van Miss Overijssel 2009.

De verkiezing wordt georganiseerd en gepresenteerd door Kim Kotter. Zij begeleidt de meiden tijdens hun missen-avontuur.

De Jury
Ook dit jaar beoordeelt een deskundige jury de deelneemsters. De jury bestaat dit jaar uit:
Maikel Assink - Hairdresser of the year & meermalen coiffure award winner - Assink Coiffures
Willem van Walderveen - Lifestyle & Reclame fotograaf. Werkt als freelancer voor vele bekende bladen
Marloes Bekker - Make up & Hair artist voor vele shoots. Ze geeft ook opleidingen.
Henk Cretier - Performance Coach - PB Training
Nick Baartman - Miss Nick Alexander - Catwalkcoach - Nederlands Kampioen stijldansen

Fotoreportage (38 foto's)...

 
17-03-2009  

Job Quest in het Expo Center (foto-update)

 

HENGELO - Binnenkort moeten de tweedejaars vmbo-leerlingen kiezen voor een sector. Weten wat je wilt en weten wat je te wachten staat als je voor een bepaalde richting kiest, is daarbij heel erg belangrijk.

Job Quest is een unieke gelegenheid om bijna alle opleidingen in het MBO onder een dak te bekijken. Op 17, 18 en 19 maart ontvangen we daarom tijdens Job Quest ongeveer 3700 tweedejaars vmbo-leerlingen uit heel Twente. De opleidingen hebben allemaal hun eigen eiland, waar je een beroep kan uitproberen. Dit kan je helpen om een sector te kiezen waarin jij verder wilt leren. De leerlingen bezoeken drie doe-eilanden om te ontdekken wat beroepen inhouden en welke sector en beroep bij ze past. De keuze voor een sector heeft namelijk grote gevolgen voor de beroepsopleiding en het latere beroep.

Foto-update 19-03-2009

Fotoreportage (32 foto's)...

 
21-03-2009  

Almelose horeca-icoon 40 jaar.

 

ALMELO - Xandrine wilde het niet weten maar haar klanten wilden haar er wel even aan herinneren. Ze dachten bij zichzelf, 40 jaar wordt je niet iedere dag. De koppen werden bij elkaar gestoken en voor Xandrine het in de gaten had was er een daverende party voor haar georganiseerd, waarbij 'De Heeren van Almelo' een spetterend optreden verzorgden. Xandrine van Woudenbergh kon het alleen maar gelaten, maar toch blij, over zich heen laten komen. Het bleef nog lang onrustig in het Wetshuys.
 

Fotoreportage (35 foto's)...

 
22-03-2009  

Vierde casting Miss Overijssel in ROC Almelo

 

ALMELO - De vierde casting voor Miss Overijssel werd vandaag gehouden in het ROC in Almelo. Voor de kledingselectie gingen de deelnemers vooraf naar Koopman Mode in Tilligte om hun outfit te passen. Het was de laatste voorronde. Volgende week is de halve finale bij Bruins in Saasveld. Nathalie Woearbanaran van de X Factor treed op tijdens de Halve Finale van de Miss Overijssel Verkiezing. Daarbij zijn onze fotografen ontzettend belangrijk. Nu de voorrondes in volle gang zijn vonden wij het even tijd om Frank Wes en Freek Buitenweg (AlmeloNieuws.nl) alvast even onder de aandacht te brengen. Miss Overijssel Verkiezing wordt voor de 7e keer georganiseerd door Kim Kotter. De Miss Overijssel Verkiezing is een onderdeel van de officiele Miss Nederland verkiezing.

Fotoreportage (47 foto's)...

 
23-03-2009  

Doek valt voor Regiotap op RTV Oost

 

HENGELO - Na elf jaar stopt RTV Oost met de uitzending van het Nederlandstalige muziekprogramma Regiotap. Presentator Wilie Oosterhuis maakte het nieuws zelf op de radio wereldkundig dat de uitzending stopt met ingang van juni deze zomer. Oosterhuis hoopt op een vervolg van het programma bij de Tros. Volgens hem zijn de eerste contacten daarover gaande. 

Twee jaar geleden bracht Oosterhuis de productie van Regiotap onder bij zijn productiemaatschappij Apex en werden de opnamen verplaatst van de RTV Oost Studio in Hengelo naar Go Planet in Enschede.

Met het stoppen van de Regiotap en de soap 'Van Jonge Leu en Oale Groond' is het de tweede grote productie waar RTV Oost mee stopt. 

Veel Nederlandse artiesten vinden het jammer dat RTV Oost de stekker uit de Regiotap trekt. Uit protest kondigen ze een massale komst aan bij de laatste opname in Go Planet. Jan Smit, Nick & Simon, Jannes en Thomas Berge hebben al aangekondigd aanwezig te zullen zijn. De laatste opnamedatum is nog niet bekend. 

 
25-03-2009  

Spectaculair optreden Slagerij van Kampen

 

In de nieuwe theatervoorstelling EVENINTIME wordt Slagerij van Kampen teruggebracht tot de essentie: de bezwerende kracht van de drums. Naast de overweldigende oerdrift van de drums is er in deze show ook ruim aandacht voor het intieme, pure, als het ware ‘drums in close-up’. Het publiek beleeft de kracht van het grote geheel, maar daarnaast ook het individuele karakter van de instrumenten. Soms een beetje minder groot, maar beslist niet kleiner, gewoon echt. Kracht, ritme, authenticiteit en intimiteit in perfecte symbiose!

Sinds de oprichting in 1982 is Slagerij van Kampen uitgegroeid tot een groep met groot nationaal en internationaal succes. Als echte pioniers begonnen de leden van deze groep, (twee vrouwen, twee mannen, later uitgebreid met een man extra) met het produceren van popmuziek, louter en alleen op slagwerk gespeeld. Slagerij van Kampen ontwikkelde daarbij een unieke, geheel eigen stijl, die inmiddels leidde tot een Edison, een gouden plaat en vele uitverkochte zalen!

 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
26-03-2009  

Vierjaarlijkse aktie ICI Paris

 

ALMELO - Het was zeer verwonderlijk dat er in Almelo meerder zaken geopend waren op de woensdagavond in plaats van de reguliere koopavond op donderdag. Bovendien gaven zij forse kortingen gaven op hun artikelen uit het gehele arsortiment zo ook ICI Paris. Door de grote belangstelling kan deze bijzondere aktie als een succes worden gezien. 

Fotoreportage (8 foto's)...

 
28-03-2009  

Ilse de Lange naar Höftedagen Hengevelde

 

HENGEVELDE - Edison winnares Ilse de Lange topact op de Höftedagen Hengevelde die worden gehouden op 12/13/14///19/20/21 juni 2009

Twente is trots op haar artiesten, en zij op Twente!
Dat bewijzen topartieste Ilse de Lange (Almelo) en aanstormend talent Miss Montreal uit Enschede. Zij treden zaterdag 20 juni op tijdens de Hengeveldse Höftedagen in één van de grote circustenten. Deze avond zullen er op het Grolsch Open-air Plaza ook nog optredens zijn van SLAM!FM en DJ JEAN. Tevens komt op vrijdag 19 juni de koning der piraten Jannes en zijn zondag 21 juni de Nederlandse toppers NICK & SIMON in Hengevelde.

Zaterdag 20 juni bijten Miss Montreal en haar band het spits af. Daarna zal Ilse DeLange, ook met voltallige band, het van haar overnemen. Ilse DeLange zal naast haar grootste hits enkele nummers van het nieuwe album spelen. Natuurlijk ook de hit ‘Incredible’, van de gelijknamige cd, waarmee zij al de eerste plaats in de Mega Top 100 single lijst veroverde. Ook haar nieuwe single ‘Miracle’ is inmiddels hoog genoteerd in de hit-charts. In 2008 won Ilse DeLange de fel begeerde 3FM Mega Award en afgelopen zondag won ze een Edison voor beste vrouwelijke artiest. Ook is ze genomineerd voor 4 3FM-Awards.

Met het nummer ‘Just A Flirt’ brak Miss Montreal (Sanne Hans) eind 2008 door. Het was haar allereerste single en het werd meteen een hit. De uit Enschede afkomstige artieste is genomineerd voor een 3FM-award. Begin februari vertrok ze naar de ICP-Studio’s in Brussel om het debuutalbum te gaan opnemen. Guido Aalbers (Coldplay, Bertolf & Jeremies), gaat dit werk produceren en mixen. In Portugal zal Sanne Hans gaan inzingen. De huidige verwachting is dat dit album in april zal verschijnen, voorafgegaan door een nieuwe single. Dit belooft dus veel goeds voor haar optreden van 20 juni in Hengevelde.

Programma Höftedagen 2009

Vrijdag 12 juni:
Ondermeer optredens van Diep Triest en Jannes.
Zaterdag 13 juni:
Tiroler Höftestadl, Sommerfest der Volksmusik met optredens van o.a. de oostenrijkse topact “die Alpenrebbelen”
Zondag 14 juni:
Autorodeo met na afloop spetterende afterparty met “Gewoon Jansen”
Vrijdag 19 juni:
ondermeer optredens van Diep Triest en Jannes.
Zaterdag 20 juni:
Ilse DeLange, Miss Montreal, SLAM!FM, DJ JEAN, Johnny Rebel and the Hot Studs en vele anderen
Zondag 21 juni:
Straattheater, Nick & Simon, 30 EURO LIVE, Chari Vari (nieuwe AllgauPower) & The Bogus Brothers uit Engeland zorgen voor een spetterende afsluiting van de 42ste editie van de Höftedagen Hengevelde.

Kaartverkoop
Voor meer info over bijvoorbeeld kaartverkoop verwijzen wij naar www.hengevelde.nl
(Kaartverkoop concert Ilse DeLange start 28 maart via www.ticketservice.nl )

 
28-03-2009  

Kapsalon Brainwash Eskerplein Almelo geopend

 

ALMELO - Vandaag opende kapsalon Brainwash aan het Eskerplein (Sluitersveld) haar deuren met een gratis knipactie voor iedereen die op de openingsdag binnen kwam. Houdt u van een moderne snit en van vakmanschap, kom dan ook snel naar kapsalon Brainwash om u eens lekker te laten verwennen.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
28-03-2009  

Voorbereiding Miss Overijssel Halve Finale Bruins

  Voor diegene die niet kan wachten tot vanavond hier dan al vast een voorproefje op vanavond.

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-03-2009  

Miss Overijssel 2009 Halve Finale

 

SAASVELD - Zaterdag 29 Maart werd er in het partycentrum Bruins in Saasveld gestreden voor een plekje in de finale van Miss Overijssel. Nathalie Woearbanaran van X Factor verzorgde tijdens het juryberaad voor de entertainment. De Miss Overijssel verkiezing wordt voor de 7e keer georganiseerd door Kim Kotter, aan het eind van de halve finale vertelde Kim namens de jury wie de gelukkige waren en door mochten naar de finale. De Miss Overijssel Verkiezing is een onderdeel van de officiele Miss Nederland verkiezing.

AlmeloNieuws.nl zal uitgebreid verslag doen van de finale Miss Overijssel

< De winnaressen met een plekje in de finale.

Fotoreportage (69 foto's)...

 
30-03-2009  

ENORMfestival 't Hulsbeek verliest hoofdsponsor

 

OLDENZAAL - Het ENORMfestival op het Hulsbeek tijdens Hemelvaartsdag gaat niet door omdat de hoofdsponsor heeft afgehaakt. De laatste jaren trok het festival tienduizend dauwtrappende jongeren. De gemeente Oldenzaal heeft 5000 euro beschikbaar gesteld voor een alternatief programma. 

 
30-03-2009  

Höftedagen en Karpaten (D) werken samen

  Grenzeloos partnerschap tussen Hengeveldse Höftedagen en Duits tentfeest Karpaten
Höftedagen Hengevelde en Karpaten (DE-Ahaus) werken nauw samen.

HENGEVELDE/AHAUS (D): Het is geen Euregio project maar wel een voorbeeld dat de grenzen steeds verder open gaan voor intensieve samenwerking in zowel de industrie als ook bij grootschalige evenementen. Wat 2 jaar geleden tijdens de Karpaten Agrishow (agrarische beurs) kleinschalig begon heeft inmiddels geleid tot een grensoverschrijdende samenwerking tussen de stichting ZomerFeesten Hengevelde en de organisatoren van Karpaten. Deze eerste gesprekken mbt samenwerking gingen alleen over publiciteit. Ondertussen werken beide partijen zeer nauw samen op het gebied van veiligheid, reclame en muziek programmering.

Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina