Shownieuws


Plaatsing  
 
04-01-2012  

Nieuwjaarsreceptie Heracles in goede sfeer


Bestuurder Wim Samsen en supporter Pim Polman
 

ALMELO – De nieuwjaarsreceptie van Heracles Almelo verliep vooral in een ontspannen sfeer en de ‘populairste voetbalbobo van Nederland’, voorzitter Jan Smit keek terug op sportief gezien een goede eerste helft van het seizoen. Die titel zag Smit overigens zelf niet zitten want hij wil liever de meest vooruitstrevende voetbalbobo van Nederland zijn. De basis van de club werd gelegd in 1903 en sinds 1974 is de prof-tak een eigen zelfstandige organisatie. Smit ziet dan ook het liefst dat de 110 jaar rijke historie gevierd kan worden in een nieuwe voetbaltempel. Hij prees dan ook de gemeenteraad die met grote meerderheid instemde met de lening van max. 15 miljoen euro. Smit hoopt voor eind januari ook meer te kunnen openbaren of de club er in is geslaagd de resterende financiële middelen bij elkaar te schrapen om met de bouw te kunnen beginnen. Er zal echter nog heel wat water door de Weezebeek moeten stromen, voordat kan worden begonnen, omdat eerst ON nog een plekje dient te krijgen op een gereconstrueerd sportcomplex Ossenkoppelerhoek.
Smit verkondigde eveneens dat de club er in was geslaagd om de lagere TV-opbrengsten te compenseren via hogere sponsorinkomsten maar dat de club wel de knip gesloten houdt. Geen geld dus voor nieuwe spelers tenzij er iemand wordt verkocht, zo kreeg trainer Bosz al eerder te horen. De club heeft de intentie om met hem door te gaan en binnenkort hoopt hij daarover een positief resultaat te kunnen laten horen.
Een sneer had Smit voor de spelersmakelaars. ‘De wal keert het schip betreffende de spelerssalarissen en dat moet ook t.a.v. de commissie die de makelaars in de zak steken. Belachelijk gewoon, laten ze een normaal uurtarief in rekening brengen net zoals een loodgieter of een advocaat’, zei Jan Smit er over.
Smit stak een pluim op de hoed van alle vrijwilligers, medewerkers en collega-bestuursleden en stak eveneens de duim omhoog richting alle sponsoren en supporters die de club een warm hart toedragen.
Het was dus vooral gezellig in het Polmanstadion!

Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek

Nieuwjaarstoespraak Jan Smit, klik hier 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
04-01-2012  

Wie kent nog Claudia uit de Soundmixshow?

 

ALMELO – Ze won in 1991 de Soundmixshow, de Roemeense Claudia Streza. Het jaar nadat Marco Borsato de trofee bij Hennie Huisman wegsleepte. Marco werd en bleef beroemd in Nederland maar voor Claudia Streza duurde de bekendheid in Nederland een stuk korter in tegenstelling tot andere landen waar ze nog regelmatig optreed.

Tegenwoordig werkt ze o.a. in Almelo en Leusden als zanglerares, maar treedt ze ook nog regelmatig op als zangeres in landen als Duitsland, Italië, Cyprus, Kroatië en Amerika.
In Nederland is ze onlangs een tour begonnen met een wervelende ‘Tribute to Whitney Houston’. Reden voor haar om met het Almelose impressariaat van Jan Hammink in zee te gaan.

Ze kan dus geboekt worden via www.hamminkevents.nl voor een optreden of workshop.
Voor zangles kan men een mailtje sturen naar: info@claudiastreza.nl 

 
08-01-2012  

Bus uit Almelo en Deventer naar Paul de Leeuw

 

ALMERE - Op vrijdag 13 januari busvervoer uit Almelo en Deventer naar opnames show Paul de Leeuw.

Paul de Leeuw nodigt Almelo en Deventer (regio's) uit voor zijn show PAU!L. Er rijdt hiervoor een touringcar uit Almelo en Deventer.Tickets zijn te bestellen op www.paulexpres.nl

De Paul Expres vertrekt iedere week uit een andere plaats in Nederland. De bus vertrekt op vrijdag 13 november om 12.00u uit Almelo en om 12.30u uit Deventer en rijdt hierna direct door naar Studio Cé in Almere. Omstreeks 17.30/18.00u wordt u weer in Deventer en Almelo afgezet. Kosten voor de Paul Expres zijn € 20, inclusief busvervoer, bijwonen en goodie-bag op de terugweg met o.a. mineraalwater, beautybon, magazine en snack.

PAU!L is de nieuwe zaterdagavondshow van de VARA. Paul de Leeuw nodigt iedere week twee (inter)nationale gasten uit. In de studio praten zij met Paul en met elkaar. De cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe overhoren Paul over ‘De week die “AU!” deed’. Bob & Annie komen terug en er is een live-optreden van (inter)nationale artiest.

Alle informatie en aanmelden: www.paulexpres.nl
 

 
09-01-2012  

Ilse rouwt om verlies van papa

 

ALMELO – Joop de Lange, de vader van de Almelose zangeres Ilse de Lange is vanavond overleden. Ilse de Lange maakte het verdrietige bericht zelf bekend via Twitter.
Joop de Lange leed aan kanker, reden voor dochter Ilse om in november jl. al haar optredens op te schorten omdat zij haar vader en moeder wilde bijstaan in deze niet te winnen strijd. ‘M’n vader is een van de redenen dat ik überhaupt zing’, zei ze toen.
Als saluut aan haar vader heeft Ilse de Lange een speciale uitvoering van het nummer ‘Without You opgenomen en op haar website gezet.
 

 
17-01-2012  

Eerste namen Ribs & Blues bekend!

 

RAALTE - De organisatie van Ribs & Blues de eerste vijf namen bekend. Niemand minder dan ALVIN LEE, GERRY MCAVOY’S BAND OF FRIENDS, JULIAN SAS, ISRAEL NASH GRIPKA en HAZMAT MODINE komen naar Raalte.

De legendarische gitarist en zanger Alvin Lee (foto) was een makkelijke keus voor de organisatie. De Engelsman werd in de jaren ’60 beroemd als frontman van de band Ten Years After. Met deze band speelde hij op onder andere het legendarische festival Woodstock. Sinds begin jaren ’70 is hij solo gegaan en sindsdien staat hij aan de top in de blueswereld en past dus uitstekend op Ribs & Blues.

Liefhebbers van wijlen Rory Gallagher zullen genieten van Gerry McAvoy’s Band of Friends. Gerry McAvoy is de voormalige bassist in de band van Gallagher (hij speelde op elk album van Rory Gallagher) en zal een ode gaan brengen aan die fantastische muzikant. Hij doet dat niet alleen, want hij neemt een select gezelschap aan artiesten mee. Ted McKenna was drummer in de Rory Gallagher band en gitarist Marcel Scherpenzeel is geen onbekende in de blueswereld. Gerry McAvoy’s Band of Friends is niet zomaar een tribute band, maar een ode aan de legendarische Rory!

Ook Julian Sas is geen onbekende in de blueswereld, in tegendeel, Sas staat bekend als één van de beste gitaristen van het Europese vasteland. Op 27 januari a.s. komt de Nederlander met het nieuwe album Bound To Roll en dat en dat is voor de organisatie een goede reden om de virtuoos naar Raalte te laten komen.
Als Sas komend Pinksteren op het Ribs & Blues podium staat, is dat al de 7e keer; een unicum in de 16 jarige geschiedenis van Ribs & Blues!

In 2000, 2001, 2003, 2005, 2007 en 2008 was hij ook een graag geziene gast. In 2007 speelde hij in Raalte samen met de 2 leden van de band van Rory Gallagher, Brendan O'Neill en de ook dit jaar op het Ribs & Blues podium optredende Gerry McAvoy, een tribute aan de Iers blueslegende.
Voor de echte liefhebber is Sas eerder in de buurt te bewonderen, 4 februari staat hij namelijk in De Lantaarn in Hellendoorn.

Relatieve nieuwkomer in de muziekwereld is Israel Nash Gripka uit de USA. Zijn debuut kwam uit in 2009, maar sindsdien is het hard gegaan met de zanger. Afgelopen jaar kwam zijn fantastische tweede album “Barn Doors & Concrete Floors” uit en dat wordt gezien één van de mooiste albums van 2011. Zijn muziek rockt als classic Rock ‘n Roll, maar bezit dat typische Amerikaanse rootshart, compleet met verscheurde countryziel en gospelkoren.

Eveneens uit de USA komt Hazmat Modine. Deze achtkoppige band speelt een opvallende mix van blues, jazz, klezmer, calypso en ska. In 2007 werd het debuutalbum uitgebracht en halverwege 2011 kwam de opvolger “Cicada” uit. Beide albums werden zeer goed ontvangen en de organisatie van Ribs & Blues is dan ook zeer verheugd dat deze band op het festival te zien is.

Voorverkoop Status Quo op Rockin’ Ribs.
De voorverkoop via internet voor Rockin’ Ribs, dat op de zaterdag voor Ribs & Blues plaats vindt met o.a. een optreden van Status Quo, loopt voorspoedig.
Op vrijdag 3 februari start de verkoop van kaarten bij de locale voorverkoopadressen. Begin februari is er meer nieuws te verwachten over Rockin’ Ribs!
Het laatste nieuws is te vinden op www.ribsenblues.nl
 

 
30-01-2012  

Vriezenveense fotograaf Stefan Schipper bekroond


Fotograaf Stefan Schipper (midden) uit Vriezenveen werd door de band Bløf gekroond tot Gouden Master.
 

VRIEZENVEEN – Hij mag zich de jongste Goud Master ooit noemen: fotograaf Stefan Schipper uit Vriezenveen. Waar vakbroeders er normaal gesproken al snel dertig aar over doen om deze felbegeerde onderscheiding te halen, deed Schipper dat in vijftien jaar. ,,Dit is toch wel een kroon op mijn werk.” Hij kreeg de onderscheiding deze keer niet voor zijn werk als internationaal rockfotograaf, maar voor zijn complete oeuvre.

Hij grossiert zo onderhand in onderscheidingen, maar heeft weinig zin in een opsomming. Eigenlijk een van de weinige awards waarmee hij naar buiten treedt is die van Colour Art Photo. ,,Een organisatie die tweemaal per jaar een wedstrijd houdt. Ik heb intussen vier maal de gouden camera gewonnen. Naarmate je meer prijzen wint, verdien je punten. Aan de hand daarvan mag je jezelf bronzen, zilveren of gouden master noemen.”

Schipper springt vooral in het oog door zijn onorthodoxe aanpak. Zo portretteerde hij ooit oud-premier Wim Kok op zijn rug, terwijl hij VVD-coryfee Frits Bolkestein in het donker vereeuwigde, sober met slechts een gloeilamp in zijn hand. Een van zijn meest spraakmakende foto’s is echter die van Youp van ’t Hek met een vergrootglas voor zijn mond.
Al vroeg Schipper het met samengeknepen billen. ,,Youp blijft tenslotte iemand die zo zijn eigen principes heeft. Maar hij riep meteen: ‘Jij snapt het helemaal!’ toen ik met het vergrootglas op de proppen kwam. Later heeft hij die foto gebruikt voor zijn oudejaarsconference van 2000.”

De gouden award kreeg Schipper overigens deze keer niet voor zijn werk als rockfotograaf – waarmee hij internationaal bekend is – maar voor zijn werk als publieksfotograaf. Waarbij hij volgens het juryrapport van bruidsfoto’s in het oog springende reportages weet te produceren en van ‘de gewone man’ hele bijzondere portretten maakt.

In amper vijftien jaar tijd slaagde Schipper erin Gouden Master te worden. ,,Ze hebben eens becijferd dat het gemiddeld dertig jaar duurt voordat je de status van goud hebt bereikt. Met veertien jaar was ik Zilveren Master. Volgens de organisatie ongelooflijk snel. Toen ik dat hoorde, was het voor mij een sport zo snel mogelijk ook die gouden status te bereiken. Dat dat nu is gebeurd, vind ik een hele eer.”

De afgelopen week zat hij in Miami voor een cruise met de ’70.000 tons of metal-boot’. Daarna reisde hij meteen door naar Vlaardingen, waar hij afgelopen weekeinde de gouden award kreeg opgespeld. Dat gebeurde door leden van de band Bløf. Schipper maakte overigens recent nog de foto voor de cover van de biografie over de Zeeuwse formatie, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Aansluitend was er een optreden van de Kiss-tributeband Kiss on the Rocks. Schipper heeft namelijk een voorliefde voor heavy metalmuziek en heeft dan ook met name in de popfotografie een reputatie opgebouwd.
,,Ja, je krijgt inderdaad zo’n speldje voor op je colbert. Ik vind die prijs heel eervol, maar zo’n speldje doet me dan weer helemaal niets. Ook mijn zilveren speldje droeg ik nooit. Dat lag ergens thuis en de kinderen speelden er bij wijze van spreken mee.”

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina