Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-10-2011  

Cameratoezicht lijkt permanent

 

ALMELO - ALA/AOV vroeg dinsdag jl naar de camera's die her en der in de stad zijn opgehangen waarbij twijfel over de rechtmatige toepassing bestond. De burgemeester verwees in een eerder stadium naar het driehoeksoverleg en de verantwoordelijkheid van de officier van justitie in deze. Dat is echter niet zo, want alleen de burgemeester is de wettelijk verantwoordde persoon over de toepassing van camera's inzake de openbare orde. 
ALA/AOV kreeg als antwoord dat de camera's alleen in gebruik zijn tijdens evenementen zoals de 'Nacht van Almelo' en de Profronde Almelo' en dat dan het kenbaar maken via borden niet hoeft en een publieke aankondiging in degemeenteadvertentie volstaat. ALA/AOV nam genoegen met dat antwoord, maar te bezien valt of dat wel klopt. Vast staat bovendien dat digitaal cameratoezicht moet worden gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en daar is hier sprake van!
<< In ieder geval waren vandaag monteurs druk doende de aansluiting van de camera's te repareren terwijl het eerstvolgende grote evenement pas begin zomer 2012 is.
Zou er toch niet regelmatig iemand 'stiekem' meegluren?

Archief
Terug naar vorige pagina