Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-09-2011  

Miljoenennota 2012 onbeveiligd openbaar

 

DEN HAAG – Een ‘wakkere’ Nederlander heeft vanmiddag de nieuwe Miljoenennota 2012 onbeveiligd gevonden op de website van de rijksoverheid.
Momenteel vergadert de Tweede Kamer er over om nu de Miljoenennota 2012 maar in zijn geheel openbaar te maken, een discussie als mosterd na de maaltijd.
In het kort komt het er op neer dat de kosten voor de burgers stijgen door hogere tarieven zoals o.a. in de zorg en andere lasten.
Verder lagere huursubsidies, en lagere andere rijksbijdragen. Geen bezuinigingen van 18 miljard zoals aangekondigd, maar slechts de helft en wat niet bezuinigd is moet via hogere tarieven in de rijkskas komen.
In grote lijnen is de basis van de miljoenennota er een van een onzekere toekomst met fors hogere werkloosheid terwijl het kabinet juist iedereen aan het werk wil hebben door ‘financiële prikkels’ in het beleid te stoppen.
De problemen voor minima, lage- en middeninkomens nemen toe.
Lees in de bijlage de 353 pagina's tellende Miljoenennota 2012.

Via deze Link is inmiddels ook het Belastingplan 2012 openbaar gemaakt. De speech van minister van financiën De Jager en de Troonrede volgen dinsdag 20 september, evenals verdere details. Ook zijn zaken uit de Miljoenenota uitgelicht door TC Tubantia en het Financieel Dagblad.


Miljoenennota 2012 (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina