Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-09-2011  

Stork vraagt of leges Fortezza betaald is

 

ALMELO - Is het miljoen euro aan leges voor Fortezza van projectontwikkelaar van der Looy binnen? Met die vraag van ALA-fractieleider Gijs Stork is het zomerreces definitief achter de rug en staat de politiek in Almelo weer op scherp.
Na het echec van het Fortezza-plan, kocht de gemeente de grond terug van Van der Looy en betaalde eveneens een flinke schadesom aan de projectontwikkelaar. Daar stond tegenover dat van der Looy wel de nimmer voldane nota over de legesgelden zou voldoen. Die termijn verstreek 1 september jl. en Stork wil nu weten of dat geld binnen is.
Zo niet wil Stork weten wat het college van B&W gaat doen om alsnog die centen binnen te halen!   

HET ANTWOORD: Collegebesluit d.d. 6 september 2011

18.
11-09-06
VB
11/25183
Invordering leges Fortezza
 
  1. De invorderingsambtenaar aanwijzing te geven om de aanslagen leges bouwvergunning in te vorderen.
  2. De stadsadvocaat opdracht te geven om, bij het uitblijven van betaling, de concerngarantie in te roepen en indien nodig een civiele procedure op te starten.
  3. De Gemeenteraad te informeren over de stand van zaken betreffende de openstaande legesaanslagen.
 
Toelichting voor openbare besluitenlijst:
Op 28 oktober 2010 heeft de gemeente Almelo met de Ontwikkelingsmaatschappij Almelo B.V. (hierna: Ontwikkelingsmaatschappij) een overeenkomst gesloten met betrekking tot de teruglevering van de gronden die oorspronkelijk bestemd waren voor de realisatie van het appartementencomplex Fortezza te Almelo. Een onderdeel van deze overeenkomst was de betaling van twee legesaanslagen die betrekking hadden op het project Fortezza vóór 1 september 2011.
 
Aangezien de legesaanslagen nog niet voldaan zijn, gaat het college stappen ondernemen om te zorgen dat de verschuldigde leges alsnog worden betaald.
 


Email van ALA in pdf.

Archief
Terug naar vorige pagina