Politiek nieuws


Plaatsing  
 
30-05-2011  

Excuus en beklag – raadslid Kamphuis

 

T.a.v. gemeente Almelo
gemeentesecretaris


Geachte heer de Haan,

Bij de behandeling van het verhogen van legeskosten tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft LKA laten weten de kostenverhoging liever te laten en e.e.a. te zoeken in het efficienter en harder werken bij de gemeente.
Diverse raadsleden vielen over mijn woorden en ons ''trouwe'' dagblad Tubantia doet er nog een schepje bovenop.

Volgens Tubantia zou LKA hebben gesproken over luie ambtenaren die maar harder moeten werken.
Uiteraard moeten wij hier nog even op reageren, want LKA heeft de woorden luie ambtenaren helemaal niet gebruikt,
enkel de woorden zoals hierboven in de eerste alinea beschreven. Door het verdraaien van de woorden zullen veel medewerkers van de gemeente zich (onterecht) beledigd voelen. Ik vind dit een schandalige actie van Tubantia.

Mijn opmerking over efficienter en harder werken was een puur zakelijke opmerking. Als ons namelijk geluiden bereiken dat lunchpauzes en koffiepauzes vaak uitlopen, is onze conclusie dat er vele uren onbenut worden.
Stel we hebben het over 30 minuten per dag per persoon, dan is dat op 700 medewerkers 350 uur per dag.
Bij 8 uren per dag hebben we het dan over ruim 40 fte.

Helaas kreeg LKA tijdens die raadsvergadering niet de gelegenheid van de voorzitter om te zeggen dat onze bevindingen niet voor iedereen gelden, maar die gelegenheid kreeg LKA dus niet, want iedereen in de raadszaal reageerde beledigd en LKA werd de mond weer eens gesnoerd.

Als ons vanuit uw eigen organisatie geluiden bereiken over het uitlopen van pauzes, voelen wij ons verplicht hier iets over te zeggen, zeker omdat de gemeente ook zelf al wil bezuinigen op personeel. Als er een waarheid zit in het uitlopen van de pauzes valt daar zeker een winst te behalen. Aan u die taak, want het is uw personeel.


Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

www.lkalmelo.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina