Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2011  

LKA zet vraagtekens bij Hanzelaan-aanpassing

 

College van B&W
Almelo

Geachte heer Schouten,

Wij vernamen dat er plannen zijn voor 2 verkeerssluizen in de Hanzelaan. Hierbij werd als reden aangegeven dat deze op drukke momenten de snelheid van het verkeer zouden doen afnemen.

Wij vragen ons af of deze redenatie klopt, want juist op drukke tijden zal het hard rijden cq racen wel meevallen.
Is het niet zo dat met name op de rustige momenten de Hanzelaan als racebaan wordt gebruikt ? Op drukke momenten letten mensen sowieso beter op met bijvoorbeeld oversteken, op rustige momenten kan een hardrijdende auto echter onverwacht aankomen. Op rustige momenten zullen sluizen niet werken, want ook daar scheuren de mensen gewoon tussendoor (zie Schelfhorst).

Wij als fractie begrijpen de zorgen van de bewoners, maar wij verwachten dat 2 verkeerssluizen het probleem niet oplossen. In het kader van Duurzaam Veilig zijn in Almelo al veel straatbeelden vernield en onveiliger geworden.
Met name de middengeleiders versmallen de wegen, waardoor fietsers en autos in de knel komen met elkaar.

Wij begrijpen dat u graag iets wilt doen voor de bewoners rondom de Hanzelaan, maar dan kunt u het volgens ons beter zoeken in de richting van de Duurzaam Veilig reconstructie, waardoor de problemen zijn ontstaan.

Dus geen ondoordachte oplossingen om maar wat te doen. Heeft u bijvoorbeeld al eens overwogen dat de aanleg van klinkers in zijn algemeenheid voor diverse wegen het racen zal beperken ? Bovendien is dat veel goedkoper dan asfalt bij aanleg.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

www.lkalmelo.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina