Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-02-2011  

PvdA verkiezingscampagne op stoom

 

ALMELO – De PvdA-verkiezingscampagne voor de provinciale verkiezing komt aardig op stoom. Provinciaal lijsttrekker Dick Buursink kwam vandaag naar Almelo met in zijn kielzog de kamerleden Ahmed Marcouch, Ed Groot en Tanja Jadnanansing. De campagnebus arriveerd om 12.30 uur op de Koornmarkt waarna men een uur lang in gesprek ging met de burgers in het centrum. Wethouder Theo Schouten (PvdA) was eveneens actief in de campagne in tegenstelling tot Jan van Marle (CDA), Gerrit van Woudenbergh (VVD) en Mieke Kuik-erweg (PvdA) die deze week met vakantie zijn.
Provinciaal lijsttrekker en huidig gedeputeerde Dick Buursink bleef nog wat langer en ging tussen 14.30 uur en 17.00 uur per fiets door de wijk Ossenkoppelerhoek ondanks dat de provinciale VVD hem verweet de weg kwijt te zijn. Dit naar aanleiding van een opmerking van Buursink dat hij liever ziet dat de treinverbinding Almelo-Zwolle dubbelsporig wordt dan een opwaardering van het ´karrespoor´ N35 Wierden- Zwolle.
Zaterdag 26 februari tussen 11.00 en 13.30 uur komt voormalig PvdA-staatssecretaris van Sociale zaken Jetta Kleinsma naar de Koornmarkt om met het kiezersvolk over de aanstaande provinciale verkiezingen te praten.
Bij deze verkiezing gaat het niet om alleen de zetelverdeling in Provinciale Staten maar ook om de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Het kabinet Rutte-Verhagen wil met steun van de PVV ook daar een meerderheid. VVD en CDA tornen bijvoorbeeld aan het ontslagrecht en willen bezien of het minimumloon voor werknemers kan worden aangepast. Voor werknemers uit andere Europese landen wil men dan het minimumloon van het land van herkomst hanteren. Dat kan grote negatieve gevolgen hebben voor Nederlandse werknemers die daardoor veel te duur worden.

< Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina