Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-11-2010  

Raad op Straat – Zin of Onzin ?

 

ALMELO – De gemeenteraadsleden gingen de afgelopen dagen de straat op uit blijk van goede wil om het bestuur van de stad en de burgers dichter bij elkaar te brengen. Uitgedost met rode pet, donker blauw nylon jack en lichtblauwe sjaal toog een groot deel van de raadsleden langs de winkelcentra en het centrum in om de burgers te vragen welke wensen en kritieken men heeft.
Opvallende afwezige de SP, juist die partij die veel actie op straat onderneemt en zich het lot van de minima misschien wel het meeste aantrekt. Fractievoorzitter Javier Cornelissen was er in TC Tubantia duidelijk over. Cornelissen is volgens eigen zeggen een SP’er die in de Raad zit en wil als zodanig herkenbaar zijn en niet als collectief optreden. Hij had bijvoorbeeld de burgers willen vragen of men voor renovatie van het huidige stadhuis is of juist een nieuw stadhuis wil. In een collectief optreden van de ‘Raad op Straat’ kon dat volgens hem niet.
TC Tubantia vroeg ook de mening van politicoloog Henk van der Horst (Universiteit Twente): ‘Ik vraag me af of dit soort acties zin hebben. Temeer omdat het veel inspanning kost en je relatief weinig mensen bereikt. Maar uiteindelijk gaat het er ook om dat je burgers duidelijk maakt dat ze keuzes kunnen maken. En dat doe je niet door gemeenschappelijk naar buiten te treden.’

Tja, Javier misschien de volgende keer toch iets brutaler tijdens de 'Raad op Straat' en met eigen rode jasjes en tomatensoep op pad. Dan hoef je je ook niet ‘medeplichtig’ te voelen aan wat de coalitie heeft besloten! 

AlmeloNieuws.nl fotograaf Jan Bril kwam vrijdagavond tegen sluitingstijd nog wat raadsleden tegen in winkelcentrum De Schelfhorst.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina