Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2010  

Fracties TON en ALA/AOV gaan samenwerken

 

ALMELO – Trots op Nederland raadslid Marc Geerdink gaat nauw samenwerken met de fractie van ALA/AOV dat wordt aangevoerd door de nestor van de raad Gijs Stork. Volgens beide fractievoorzitters toont het stemgedrag van beide fracties dermate veel overeenkomsten dat na een aantal gesprekken besloten is gezamenlijk fractievergaderingen te houden. De aanleiding is verder dat Marc Geerdink de last van een eenmansfractie in de voorbereidingen naar de gemeenteraadsvergaderingen voelt. De keuze is dan ook persoonlijk genomen op basis van zijn verkregen voorkeurstemmen. Geerdink kreeg als lijsttrekker 889 van de totaal 1190 stemmen.
Zowel Geerdink als Stork benadrukken dat het geen fusie is en beide fracties onafhankelijk van elkaar het woord blijven voeren maar dat het ook kan voorkomen dat gezamenlijke standpunten door één woordvoerder worden toegelicht.
Het bijkomende voordeel voor de gemeente is dat er nu geen kosten gemaakt hoeven te worden voor het realiseren van een extra fractiekamer voor LKA-raadslid Kamphuis omdat Geerdink intrekt bij ALA/AOV.

Archief
Terug naar vorige pagina