Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-11-2010  

Raad hopeloos verdeeld over stadhuis

 

ALMELO – De Almelose gemeenteraad is hopeloos verdeeld over hoe het verder moet met het stadhuis. Het college van B&W kiest nu voor de variant van sobere nieuwbouw op de plek van Fortezza en wil er 1,5 miljoen bij inschieten om het eigendomsrecht over de onbetaalde grond van projectontwikkelaar van der Looy terug te krijgen. Als bonus mag deze ook nog 77 wooneenheden elders in het centrum bouwen.
Het alternatieve plan van oud- projectontwikkelaar Jan Voskamp wordt door het college diep in de la opgeborgen. Hetzelfde plan dat de huidige wethouder van stadsontwikkeling voor de verkiezingen in maart jl. omarmde.
Gevreesd wordt namelijk dat het Fortezza-terrein nog wel decennia braak kan liggen en een kantoordoos beter is dan niets.
Dat de woningstichtingen Beter Wonen en St. Joseph het plan van Jan Voskamp volledig steunden evenals de initiatiefnemers van het Burgerinitiatief wordt eveneens vergeten.
Hebben wij directeur Jan Kamst van St. Joseph tijdens de presentatie van het plan van Voskamp niet horen zeggen dat hij er wel oren naar had om de wooneenheden op het Fortezza-terrein uit het plan Voskamp te bouwen en zaten wij toen niet midden in de crisis?
Wat vindt u van de fractiediscipline van de coalitiepartijen CDA/PvdA/VVD ?

U kunt hier nog uw mening kwijt om de raad de richting te wijzen.

Archief
Terug naar vorige pagina