Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-08-2010  

Lasten omhoog en Stadhuis op de helling?


Een duur wijkpark maar geen omwonenden
 

ALMELO – Er komt een vierde onderzoek voor huisvesting van het ambtelijk apparaat. Vergeleken wordt al nieuwbouw, renovatie, renovatie en dependance, maar daar komt een vierde variant bij voor grootschalig onderhoud van het huidige stadhuis waardoor het gebouw van architect Oud toch in gebruik kan blijven als stadhuis.
Gedwongen door de financiële situatie waarin de gemeente verkeert, wordt nu alles uit de kast getrokken om te kunnen bezuinigen. Twaalf miljoen euro moet ‘schatbewaarder’ Jan van Marle (CDA) weten te vinden om alle verplichtingen die het vorige college van B&W is aangegaan te kunnen betalen.
Een flinke opknapbeurt van het huidige stadhuis zou daaraan bij kunnen dragen, net zoals minder ingehuurde werknemers en door het natuurlijk verloop van vast personeel niet meer in te vullen. Maar ook wordt gekeken naar hogere inkomsten zoals parkeerheffing. Die conclusie kan worden getrokken omdat in de Najaarsnota wordt opgemerkt dat die inkomsten achter blijven bij bijvoorbeeld Hengelo en Enschede.
Verder moeten de uitgaven aan subsidies aan verenigingen en organisaties in twee jaar 2 miljoen euro lager worden en ook ziet het college verdien- en besparingsmogelijkheden in onder meer de Wmo, de Sociale Zekerheid en binnen Vastgoed en Belastingen. Het college zegt er dit over: “Binnen deze gebieden gaat relatief veel geld om en de open einde regelingen brengen grote risico’s met zich mee. De te verwachten Rijksbezuinigingen wil het college direct doorvertalen. Dat zal een verschraling van het beleid tot gevolg hebben.”

< Tja, de burgers van Almelo staat weinig goeds te wachten, maar een schrale troost, het park en speelplek in Almelo Noord voor de rijken is klaar, er is/wordt echter amper gebouwd !


Persbericht: Najaarsnota 2010
Najaarsnota 2010 (pdf)
Raadsvoorstel Najaarsnota 2010 (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina