Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-07-2010  

Moties tegen nieuw onderzoek stadhuis sneuvelen

 

ALMELO – De gemeenteraad steunde gisteren niet bij meerderheid het amendement en de motie die werden ingediend tegen verdere onderzoeken over een ‘uitgekleed’ nieuw stadhuis en tegen een nieuw stadhuis überhaupt.
D66-er Huub Isendoorn wilde via een amendement een nieuw onderzoek naar mogelijk een sobere versie van een nieuw stadhuis tegenhouden en kreeg daarbij de steun van alle kleine fracties met uitzondering van idee-lanceerder Jan Veenstra (CU). Een sleutelrol was weggelegd voor de VVD die voor renovatie is van het huidige stadhuis maar coalitiepartners CDA en PvdA niet in het harnas wil jagen en dus gaat het ‘alternatieve’ onderzoek toch ‘kansloos’ plaatsvinden.
Raadslid Kamphuis diende een motie in om het plan voor een nieuw stadhuis geheel te schrappen, zodat nog in 2011 aan de renovatie van het huidige stadhuis kan worden begonnen, iets waar de VVD als collegepartij voorstander van is.
Ook die motie sneuvelde zodat het geld uitgegeven aan onderzoeken voor het renovatieplan, het nieuwbouwplan en het nieuwbouwplan in een sobere versie door blijft gaan.


Motie Lijst Kamphuis Almelo (LKA)

Archief
Terug naar vorige pagina