Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-06-2010  

Oud- wethouder Jan Altena overleden

 

ALMELO – Oud-wethouder en PvdA-raadslid Jan Altena is vorige week donderdag op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Altena was wethouder van 1990 tot 2002 en zat daarvoor 12 jaar voor de PvdA in de gemeenteraad als raadslid en als fractievoorzitter. Altena werd bij zijn afscheid als wethouder de erepenning in goud toegekend door de gemeente Almelo.
Jan Altena was gedurende zijn hele leven een sociaal bewogen mens die zich op allerlei gebied inzette voor de samenleving als geheel en de minderbedeelden in het bijzonder. Ook na zijn vertrek knapte hij nog ‘klusjes’ op voor de gemeente zoals de hervorming van het huidige SCOOP en ook zat hij voor zijn politieke carrière vele jaren in de Ondernemingsraad van Philips, de werkgever waarvoor de geboren Amsterdammer naar Almelo verhuisde.
Als politicus was Altena nooit omstreden, omdat hij ieder in zijn waarde liet en altijd het vizier gericht hield op sociale gerechtigheid en respect.

Jan Altena wordt overeenkomstig zijn wens gecremeerd in besloten kring.
Wel is er gelegenheid tot condoleren op dinsdag 15 juni van 19.00 uur tot 19.30 uur in uitvaartcentrum Vredehof aan de Willem de Clerqstraat 89 te Almelo.
Jan hield van losse bloemen.

Archief
Terug naar vorige pagina