Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-06-2010  

Verrassing op komst? Rutte zakt, links stijgt!

 

ALMELO – Zit er dan toch nog een verrassing aan te komen woensdag tijdens de verkiezingen van de Tweede Kamer?
Als men naar de peilingen van maandag en dinsdag kijkt, zou je haast zeggen dat de twijfelaars op het laatst toch wat meer neer de linkerkant gaan en Mark Rutte met zijn VVD over de piek heen is en volgens Maurice de Hond zelfs twee zetels zakt na op maandag op 36 zetels te hebben gestaan.
Ook TNS NIPO geeft een lichte verschuiving naar links aan. De SP onder leiding van de verrassende en humorvolle Emile Roemer stijgt bij beide onderzoekers en ook GroenLinks buigt naar boven af.
Op zich niet zo vreemd, want de mensen met een laag inkomen uit werk, uitkering of AOW begrijpen zo langzamerhand dat zij bij de SP beter af zijn dan bij ‘hervormer’ Mark Rutte. Rutte wil wel de belasting verlagen en de huursubsidie en de medische kosten verhogen, maar het rekensommetje leert dat de hoge inkomens er onder zijn leiding zelfs flink op vooruit gaan, dit in tegenstelling tot de inkomens beneden modaal.
Traditioneel zijn dat echter ook meestal de mensen die het met hun burgerstemrecht wel eens af laten weten. Massale opkomst van de mensen met een lager inkomen zou dus woensdag nog wel eens voor een grote verrassing kunnen zorgen ! 

< De bovenste peiling is van vandaag en de onderste van gisteren. De lichtere balken zijn van TNS NIPO en de donkere balken van onderzoeker Maurice de Hond.

Archief
Terug naar vorige pagina