Politiek nieuws


Plaatsing  
 
03-06-2010  

Tweede Kamer verkiezingen, weet u het al?

 

Bij de meeste verkiezingsprogramma’s gaan de mensen tot een modaal inkomen er in de komende jaren op achteruit. Vooral de minima hebben veel te verliezen als men het programma van de SP en VVD vergelijkt. Mark Rutte (VVD) heeft echter de wind in de zeilen en lijkt het rechter smaldeel van de bevolking massaal achter zich te verzamelen ten koste van het CDA en D66. In het linkerblok is de verdeeldheid van de kiezer groter zo blijkt uit de peilingen. De PvdA geeft amper gehoor op de oproepen van GroenLinks en de SP om een front te vormen tegen de opmars van rechts.
Het huren van een huis wordt in de komende jaren fors duurder. Gemeenten moeten fors gaan inleveren op het reïntegratiebudget om werkzoekenden weer aan het werk te helpen. Eigenlijk heeft geen enkele partij een prettige boodschap en moeten we allemaal aan het werk tot 67 jaar terwijl het aantal werkzoekenden boven de vijftig jaar met negen procent is gestegen en zij amper tot geen kans hebben op een baan.
<< De Twentsche Courant Tubantia nodigde alle lijsttrekkers uit voor een debat over vooral Twentse zaken. Via de Link is de verslaglegging te volgen, misschien dat het u als twijfelaar kan helpen om volgende week het vakje van uw keuze rood te kleuren. Thuisblijven heeft geen zin, want dan gaan die ‘verloren’ stemmen procentueel het meest naar de winnaar. 

Archief
Terug naar vorige pagina