Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-06-2010  

Blunders bij briefjes van ‘Loes´

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft door een verkeerde koppeling van bestanden in het bevolkingsregister ‘Een brief van Loes’ aan verkeerde mensen gestuurd. ‘Loes’ is het websitegezicht van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Burgemeester Jon Hermans maakte dat gisteravond bekend bij aanvang van de informatieve gemeenteraadbijeenkomst. De gemeente had 36 boze reacties ontvangen omdat de brief was gericht aan ex- echtgenoot of zelfs overleden partner. De burgemeester ging dan ook door het stof en bood openlijk excuses aan. Ook meldde zij de raad dat er mondeling contact wordt opgenomen om excuses te maken. Zij zei; ‘Door deze fout hebben we mensen in hun hart getroffen. Op zo'n moment moet je buigen.’
Loes stuurde eerder deze week een persbericht de wereld in dat de website sinds de start in oktober vorig jaar al door meer dan 6000 unieke bezoekers was bekeken en dat daarmee ruim de helft van de gezinnen met kinderen in Almelo was bereikt.
Ook dat is een voorbarige conclusie die is ingegeven door borstklopperij. Unieke bezoekers van websites kunnen van overal komen en worden per dag geteld op basis van het IP-adres waarbij herhaaldelijk bezoek op één dag wordt uitgefilterd maar niet over meerdere dagen, weken, maanden.
‘Er is duidelijk behoefte aan goede en betrouwbare informatie. Toen wij met Loes in Almelo begonnen, was het doel om informatie en advies gemakkelijk toegankelijk te maken. Wij zijn blij met zulke hoge bezoekerscijfers’, zei wethouder Mieke Kuik-Verweg er over.
De conclusie zou eerder kunnen luiden dat de website Loes een mislukt avontuur is. Er zijn meerdere websites in Almelo die dat aantal unieke bezoekers in enkele dagen behalen.

Archief
Terug naar vorige pagina