Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-05-2010  

Henk Sijgers benoemd tot lid van verdienste VVD

 

ALMELO – Oud-raadslid Henk Sijgers werd tijdens een informele bijeenkomst van de VVD Almelo verrast met zijn benoeming tot lid van verdienste voor zijn partijactiviteiten en twaalfjarig raadslidmaatschap. Afdelingsvoorzitter Mr. W.P. van der Elst overhandigde Henk Sijgers de bijbehorende oorkonde en prees hem voor zijn inzet als bestuurslid gedurende acht jaar en zijn inzet als raadslid gedurende twaalf jaar.
Henk Sijgers die lid werd van de VVD in 1976 stond nog een verrassing te wachten, want landelijk voorzitter Ivo Opstelten - op werkbezoek in Twente - prees hem tijdens de bijeenkomst in Casa Santa Maria eveneens voor zijn inzet, ook in tijden dat de afdeling het moeilijker had dan nu. ‘Wat een fantastische verkiezingsuitslag die jullie in Almelo hebben behaald. Dat komt als men ook in bestuurlijk moeilijke tijden met weinig raadszetels voor een duidelijke politiek staat en daar heb jij je aandeel in geleverd’, zei Opstelten.
Opstelten overhandigde Henk Sijgers namens het landelijk bestuur van de VVD de Mr. D.U. Stikker plaquette als blijk van dank en waardering.
Henk Sijgers sprak in zijn dankwoord uit dat hij met liefde voor de VVD actief is geweest en refereerde ook aan zijn begintijd als raadslid toen nog wel eens navergaderd moest worden in de fractiekamer omdat hij de toenmalige VVD-wethouder (red. William Pingen)wel eens wat al te fel attaqueerde. Toch keek hij met een goed gevoel terug over zijn raadstijd hoewel het ook wel eens lastig was om tijdens de coalitieperiode van de PvdA/CDA volkomen genegeerd te worden.

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina