Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-05-2010  

Pius en Canisius in debat met politici

 

ALMELO - Debattle 2010; onder deze naam gaan leerlingen van middelbare scholen uit Twente, waaronder het Pius X College en Sg. St. Canisius, op donderdagavond 27 mei in discussie met landelijke politici. Ronald Plasterk (PvdA), Han ten Broeke (VVD), Joël Voordewind (CU), Wassila Hachchi (D66) en Renske Leijten (SP) hebben aangegeven deze uitdaging aan te willen gaan.

Debattle 2010 wordt gehouden in de Agorazaal van de Vrijhof op de UT. Tweeëntwintig leerlingen in totaal voelen de politici stevig aan de tand over onderwerpen als integratie, bezuinigingen op onderwijs en studiebeurs en softdrugs en criminaliteit. De leerlingen krijgen overdag een training van ervaren debaters, waarin stellingen en standpunten worden voorbereid. Namens Sg. St.-Canisius doen Bart Oude Avenuis uit 4 vwo en Ralph Olimulder uit 5 vwo mee; Marieke Kral en Liselotte Keizer uit 5 vwo vertegenwoordigen het Pius X College.
Zo’n 250 scholieren en studenten zitten op de tribune en kiezen na afloop de best debatterende politicus. Het debat is een initiatief van Netwerkstad Twente en wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Twente en trainingsbureau Debatrix.

Archief
Terug naar vorige pagina