Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2010  

Nieuw toegangssysteem stadhuis kost dikke ton


Paslezer met tag of ID-kaart
 

ALMELO – Het college van B&W trekt 120.000 euro uit voor het installeren van een nieuw toegangssysteem voor het huidige stadhuis. Na het installeren van het systeem moet iedereen - die zich in het ‘gesloten’ deel van het gebouw bevindt - een pasje met foto zichtbaar dragen. Dat geldt voor zowel bestuurders, medewerkers en gasten.
Tegelijkertijd laat het college onderzoeken of het huidige gebouw gestript en vernieuwd kan worden als alternatief voor de bouw van een nieuw stadhuis. Toch vreemd zo’n uitgave als er ofwel een nieuw stadhuis of een totale renovatie zit aan te komen.
Zou het huidige systeem van de magneetsleutel zo krakkemikkig zijn dat verder uitstel niet meer valt te dulden totdat zekerheid over renovatie of nieuwbouw bestaat ? En wat valt er te zeggen over de 'kraakbaarheid' van zo'n pasje ? Criticasters zeggen dat een pasje simpel is na te maken omdat bij de toegang de signalen tot ver in de omgeving zijn op te vangen en te kopiëren. Ongeveer dezelfde kritiek dus die werd geuit tegen de stemmachines en die zijn afgeschaft ! Ook zijn er dure biometrische systemen maar dat kan haast niet voor zo'n bedrag met een systeem dat moet gaan fungeren op vier werklocaties als de gemeentewerf, de brandweerkazerne, de Javatoren en het stadhuis. Bovendien zijn er dan nog de nodige privacyregels waaraan moet worden voldaan.
Kortom is er wel goed nagedacht !

Archief
Terug naar vorige pagina