Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-01-2010  

Vragen ChristenUnie fractie over Binnenstadsplan

 

voor de raad van 26-1-2010

Op 14 januari hebben de heren Voskamp en Kamst een alternatief plan gepresenteerd voor de ontwikkeling van de binnenstad.
In een memo: Binnenstadsplan van 21 januari heeft het college, ook naar de mening van de ChristenUnie fractie, serieus en inhoudelijk op dit plan gereageerd en aangetoond dat dit plan geen echt alternatief is voor het binnenstadsplan zoals dat door de raad is goedgekeurd.

Maar achter de presentatie van het alternatieve plan gaat volgens de ChristenUnie fractie meer schuil dan alleen het inspelen op de economische situatie. Naar onze mening is dit ook een uiting van het zich onvoldoende betrokken voelen bij de ontwikkeling van het binnenstadsplan.
En met de reactie van het college blijft dit meningsverschil tussen de gemeente en enkele belangrijke partners bij de ontwikkeling van de stad bestaan.

Nu het college zelf in de Marsroute ook met voorstellen komt voor aanpassing van het binnenplan is het naar de mening van de ChristenUnie fractie een uitgelezen moment om met elkaar het gesprek aan te gaan en om te proberen de meningsverschillen te overbruggen.

Daarom hebben we de volgende vragen:
1. Heeft het college haar reactie al besproken met de indieners van het alternatieve plan? Zo nee, is het college bereid om dit alsnog op korte termijn te doen en de raad inhoudelijk over de uitkomsten te informeren? Zo nee, waarom niet?
2. Deelt het college de mening van de ChristenUnie fractie dat het van groot belang is voor de verdere ontwikkeling van het binnenstadsplan dat het mede gedragen wordt door de woningcorporaties in Almelo?
3. Is het college bereid om de indieners van het alternatieve plan intensiever bij de verdere planvorming het veranderde binnenstadsplan te betrekken? Zo nee, waarom niet?

Archief
Terug naar vorige pagina