Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-12-2009  

Kandidatenlijst ALA/AOV vastgesteld

 

Almelo, 9 december 2009

De algemene leden vergadering van de politieke partij ALA-AOV heeft op 9 december de kieslijst voor de verkiezingen voor de gemeenteraad van Almelo in maart 2010 vastgesteld.

Met dankzegging voor vele door hem aan de partij bewezen diensten, heeft de ledenvergadering de heer Henk Koster uitgenodigd om als lijstduwer op te treden.

1. Stork, Gijs (m)
Ervaring in het bankwezen en bij internationale organisatieadviesbureaus; ruim 25 jaar ervaring als raadslid in Deventer en Almelo; specialisaties: financiën en economie; algemeen bestuurlijke zaken; sport.

2. Groep, Jan van de (m)
Ervaring in de gezondheidszorg, brandpreventie en –beveiliging; 8 jaar raadservaring in Almelo; specialisaties: veiligheid; intergemeentelijke samenwerking; volkshuisvesting.

3. Doorn, Marike van (v)
Ervaring in de gezondheidszorg en de detailhandel; 8 jaar raadservaring in Almelo;
specialisaties: onderwijs; sociaal beleid/WMO; agrarische ontwikkeling; ruimtelijke ordening.

4. Stam, Gerrit (m)
Partner/vennoot van Stam+ netwerkbeheer. Hogere laboratorium- en ICT-opleidingen; veel aandacht voor ondernemen; binnenstadsbeleid; verkeer en ruimtelijke ordening.

5. Arends, Joop (m)
Zes jaar raadservaring; Oud hoofdconducteur bij de NS; oud voorzitter dagelijks bestuur Beter wonen; actief in vakbondswerk; culturele instellingen; en in huurdersverenigingen. Belangstelling voor volkshuisvesting; binnenstadsbeleid; ruimtelijke ordening en verkeer.

6. Tempelman, Patrick (m)
Afgestudeerde HBO personeel & arbeid; Ervaring in HRM; projectmanagement en medezeggenschap. specialisaties: binnenstadsontwikkeling; sport & cultuur; sociaal beleid.

7. Boonstra, Johan (m)
Informatica deskundige; voorzitter stichting dorpsbelang Aadorp;
specialisaties: ontwikkeling van het buitengebied rond Almelo; verkeer; ruimtelijke ordening

8. Kamst, Tjamme (m)
Beveiligingsdeskundige; bestuurslid van kleindierenvereniging; speciale belangstelling voor sociale en WMO-zaken: sport & recreatie; onderwijs

9. Kuipers, Han (m)
Eigenaar van een reïntegratie en jobcoaching onderneming; bestuurslid van een business club; oud commissaris van een woningstichting; oud voorzitter van een ondernemingsraad.
specialisatie: werkgelegenheid; volkshuisvesting; ondernemerschap

10. Verkleij, Hans (m)
Zelfstandig hypotheek- en verzekeringsadviseur. Landelijk penningmeester van vakbond De Unie; lid van het bestuur van de Kamer van Koophandel. Specialisatie: economische ontwikkeling; beroepsonderwijs; financiën.

11. Mols, Jacqueline (v)
Ervaring als docent en makelaar; zelfstandig therapeute en adviseur complementaire geneeswijzen. Specialisatie: ruimtelijke ordening; volkshuisvesting; binnenstadsontwikkeling; startende ondernemers; sport.

12. Oomen, Antoinette (v)
Eigenaar van een Arbo-adviesbureau; Arbo adviseur van bedrijven en ondernemingsraden; lid van de ALA-AOV fractie steungroep; bestuurslid van De Zonnebloem, afd. Almelo; bestuursfunctie bij MKB Nederland; Specialisaties: sociaal beleid/WMO; cultuur & Kunst; onderwijs; sport & recreatie

13. Veldhof, Marcel (m)
Deskundige in engineering projecten en besturingssystemen. Specialisatie: sociaal-economische en agrarische ontwikkeling van de wijken in het buitengebied rond Almelo.

14. Lucassen, Harry (m)
MKB-Ondernemer; voorzitter wijkplatform Almelo Centrum. Speciaal belangstelling voor binnenstadsbeleid; wonen.

15. Duiven, Cor van (m)
Oud gemeenteraadslid; voorzitter stichting Noordelijke binnenstad; voorzitter wijkhuis ’t Dok.

16. Smit, Marjoke (v)
Oud lid van een schaduwfractie;oud lid van raadscommissies. Speciale belangstelling: werkgelegenheidsbevordering; cultuur & kunst; onderwijs; volkshuisvesting.

17. Eshuis, Ben (m)
Oud inspecteur van een verzekeringsmaatschappij; ervaring als penningmeester van een landelijke ouderenbond. Bijzondere aandacht voor sociaal beleid en WMO.

18. Henk Koster (m)
Zittend raadslid van ALA-AOV. ruime politieke ervaring; oud bestuurder van productschap en vakbond CNV; ondernemingsraden; voorzitter van huurdersvereniging Beter Wonen; Ervaring als arbeidskundige. Specialisaties: verkeer; volkshuisvesting; werkgelegenheidsbevordering; ruimtelijke ontwikkeling.

De kandidaatstellingscommissie
Hans Verkley - voorzitter

Archief
Terug naar vorige pagina