Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-09-2009  

VVD: coalitieonderhandelingen al begonnen?


Onder de kop: PvdA en CDA boos op VVD, stond 1 september jl. een artikel in TC Tubantia waarin fractievoorzitter van Woudenbergh (VVD) werd gekapittelt over zijn uitspraak een nieuw stadhuis op de plek van Fortezza te willen. Vormen de criticasters nu al een coalitiefront?, is de vraag daarop van van Woudenbergh.
 

ALMELO - De onderhandelingen over de vraag welke partijen deel gaan uitmaken van het College van B & W beginnen vroeg dit maal. Gebruikelijk ligt de start ná de gemeenteraadsverkiezingen, wanneer de kiezers hebben uitgemaakt hoe de verhoudingen liggen. CDA fractieleider Slettenhaar heeft nu blijk gegeven van een geheel nieuwe visie.
Op dinsdag 1 september laat hij Tubantia dreigend optekenen dat de VVD ‘niet de indruk wekt dat ze zich hard willen maken voor een periode in het college …”. Want de VVD heeft wat andere plannen ontwikkeld over de binnenstadsontwikkeling, bijvoorbeeld over de locatie van het nieuwe stadhuis. Dat kan sneller, anders en goedkoper, en dat wil de heer Slettenhaar kennelijk niet.
De VVD was overigens stellig in de overtuiging hiertoe te zijn uitgenodigd door ex-wethouder Van Broekhoven (CDA) die eerder dit jaar openlijk had verklaard dat ‘alles bespreekbaar is´ en dat alle grote projecten in onze stad in het najaar zouden worden bekeken op hun financiële haalbaarheid.

De VVD zou de VVD niet zijn als er dan niet een goedkoper maar evenzeer werkbaar alternatief zou worden aangedragen.
Het argument van het CDA thans is dat “je niet alle genomen besluiten zomaar weer ter discussie kan stellen”. Dat doet de VVD dan ook niet ‘zomaar’. Wat bij de VVD zwaar meeweegt is dat we inmiddels drie jaar verder zijn, en dat er in die drie jaar nog altijd geen overeenstemming is bereikt met Beter Wonen, dat er in die drie jaar nog niet is begonnen met de bouw van Fortezza, en dat in die drie jaar de verwachte kosten van het door het College gewenste nieuwe stadhuis al zijn gestegen van 45 miljoen naar 65 miljoen euro!
De VVD kan zich niet goed voorstellen dat de zeer verstandige wethouder Van Broekhoven dát bedoelde toen hij zei dat ‘alles bespreekbaar was’.

Gerrit van Woudenbergh
fractievoorzitter VVD

Archief
Terug naar vorige pagina