Politiek nieuws


Plaatsing  
 
02-09-2009  

Kuiper niet beschikbaar als wethouder in 2010

bron: Almelo's Weekblad

Weth. Kuiper - met paraplu - gisteren tijdens de opening van de kermis.
 

ALMELO - Ook de Almelose wethouder Bert Kuiper is volgend jaar maart na de gemeenteraadsverkiezing niet langer beschikbaar als wethouder van de PvdA. dat maakte hij woensdagmorgen bekend bij de wekelijkse persconferentie. 
De geboren en getogen Almeloër werd in 1987 tot raadslid gekozen en werd voor het eerst in 1992 wethouder. In 1998 verloor hij zijn wethouderschap door de benoeming van wethouder Jan de Ruiter en werd hij weer fractieleider om na enkele jaren alsnog benoemd te worden toen de Ruiter burgemeester in Zevenaar werd.
Landelijk kwam wethouder Kuiper in juni 2008 in het nieuws toen hij en vier ambtenaren gegijzeld werden door een boze echtgenote van een restauranthoudster omdat deze geen vergunning kreeg voor haar restaurant 'De Rechter' aan het Waagplein. De vergunningenstrijd en de oorzaken werden breed uitgemeten in de VARA-programma's Zembla - inmiddels genomineerd voor de onderzoekjournalistiekprijs 'Onder de Loup' - en Paul & Witteman. 
Dader O. had het voorzien op wethouder Sjoers, maar deze bleek op de dag van de gijzeling (16-06-2009) niet aanwezig. In de uitzending van Zembla werd wethouder Sjoers eveneens beschuldigd van gesjoemel omdat hij zijn bouwkavel 38.000 euro goedkoper in handen kreeg dan zijn buren. In de strafzaak tegen O. (oktober'09) kwam vertraging omdat het openbaar ministerie wethouder Sjoers lange tijd niet kon verhoren wegens ziekte. Wethouder Sjoers heeft onlangs aangekondigd ook in maart 2010 te zullen stoppen en burgemeester Knip ging vorige week met vervroegd pensioen.
Wethouder van Broekhoeven vertrok in juli en is inmiddels directeur bij Soweco.

Archief
Terug naar vorige pagina