Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-06-2009  

VVD-moties tijdens voorjaarsnota 2009

 

ALMELO - De fractie van de VVD in Almelo vindt het beter dat de gemeente Wierden meer samenwerkt met de gemeente Almelo om samen krachtiger in de Netwerkstad te staan. De VVD dient een motie in om het Almelose college van B&W te bewegen om in ieder geval haar best te doen om met Wierden samen te werken. We schrijven het hier zoals het geprobeerd kan worden, maar in feite wil VVD-fractieleider Gerrit van Woudenberg de gemeente Wierden pressen om met Almelo samen te werken in plaats van met Rijssen/Holten en Hellendoorn. 

De VVD heeft ook nog een motie in petto voor een onderzoek van de ambtelijke kosten binnen de regio Twente. De Twentse burger betaald ruim 41 euro per jaar en de VVD wil weten of het aantal ambtenaren van de regio Twente niet wat lager kan.

Ook wil de VVD dat de tarieven voor het parkeren in de binnenstad niet omhoog gaan. De bezoekersaantallen staan volgens de VVD al onder druk en met de nodige binnenstadsvernieuwingen op komst, moet men de consumenten niet verder vervreemden.

Het nieuwe stadhuis blijft de VVD bezig houden. Eerst wilde de VVD het nieuwe stadhuis in het industrieel monument Twentecentrum maar gelet op de financiële crisis verwacht de VVD dat de bouw van Fortezza niet van de grond komt en acht men die plek eveneens geschikt voor de bouw van het nieuwe stadhuis. Bijkomend voordeel volgens de VVD is dat de Kloosterhofflat onaangetast blijft.


Motie samenwerken met Wierden
Motie regio Twente
Motie nieuwe plek stadhuis
Amendement parkeertarieven

Archief
Terug naar vorige pagina