Politiek nieuws


Plaatsing  
 
11-05-2009  

ALA-vragen aan B&W over de monorail

 

Vragen van Almelo’s Liberaal Alternatief voor Gemeenteraadsvergadering 12 mei 2009

Betreft plannen Monorail (PRT-onderzoek):

Tijdens de begrotings behandeling 2009 werd naar aanleiding van opmerkingen van A.L.A over het beschikbaar stellen van middelen voor de studie van het realiseren van een monorail in Almelo door wethouder Sjoers ,namens het college, gesteld dat de beschikbare middelen geheel gebruikt waren .Daarbij stelde hij dat zonder toestemming van de Raad geen middelen beschikbaar meer waren.
Met enige regelmaat verschijnen er berichten dat studies gedaan worden m.b.t. de monorail, ook dat er deelgenomen wordt aan conferenties over realisatie van de monorail.

Vraag is:
1. Welke bedragen zijn er, naast de beschikbaar gestelde 35.000 euro (die geheel besteed was voor de begroting behandeling 2009) aan dit project besteed?
2. Welk krediet is hiervoor, door de raad geaccordeerd?
3. Bouwbedrijf Heymans zit in de financiele problemen .Gaan zij door met het monorail project? Zo ja welke garanties heeft u.?
4. Is het waar dat de “monorail cabine” binnenkort van het informatie centrum verplaatst wordt naar het gemeentehuis? Zo ja, met welk doel?
5. Indien B&W van plan is verder te gaan met het monorailplan wanneer wordt de Raad geïnformeerd en wanneer kan de Raad haar mening geven?

Archief
Terug naar vorige pagina